Sinemasever Kitle-Veri Ne Söylüyor?

Aug 03, 2018 - 2 min read
Sinemasever Kitle-Veri Ne Söylüyor?

3 Mayıs-3 Ağustos 2018 tarihleri arasındaki verilerden incelediğimiz Sinemasever kitlede erkekler ağırlıkta (%62) ve kitleyi domine eden yaş aralığı %55’lik pay oranıyla 24–35. İlgi alanlarının başında %26’lık pay oranıyla Sinema gelen bu kitle sinema haber ve eleştirilerini yakından takip ediyor, dergileri ve blogları okuyup son çıkan fragmanları izlemekten keyif alıyor. Sinemayla ilgili içerikler okumak için Sinema Bağımlısı, biraz stres atmak ve gülmek için de Can Kılıçaslan, Tonyukuk gibi fenomenleri tercih etmişler.

Sinemasever Kitle Favori Program Türleri

TV Alışkanlıkları

Kitlenin gündelik program izleme alışkanlıklarında geleneksel televizyon ile internet ortamından seyir arasında dengeli bir dağılım var. Kitlenin %31’i geleneksel televizyon programlarıyla etkileşime geçmiş ve %23’ünün etkileşime geçtiği markaların arasında Netflix, BluTV, PuhuTv gibi IPTV kategorisinden markalar mevcut. Geleneksel televizyonda etkileşimde oldukları programların başında Fox Haber gelmesine rağmen bu kitle %24 pay oranıyla en fazla Drama türünde, daha sonra da sırasıyla Komedi (%11) ve Realite Yarışma (%10) kategorilerinden programlarla ilgileniyor. Kitlenin bu alanda en aktif olduğu gün Çarşamba, en aktif zaman aralığı ise 21:00-00:00.

Sinemasever Kitle'nin Etkileşime Girdiği Markalar
Kullandıkları markalarla ilgili görüş, düşünce ve şikayetlerini sosyal medya ortamında dile getiriyorlar.

Markalarla İletişim

Kitlenin en fazla etkileşime geçtiği ilk 5 markada Turkcell, Vodafone gibi Telekomünikasyon markalarının ağırlıkta olması bu kitlenin kullandıkları markalarla ilgili görüş, düşünce ve şikayetlerinin sosyal medya ortamında dile getirdiklerini gösteriyor. %6 paydayla ikinci sırada gelen Türk Hava Yolları ise kitlenin ekonomik durumunun uçak seyahati yapmaya elverişli olduğuna işaret ediyor.

Haber Kaynakları

Sinemasever kitle ülkede olup bitenleri BBC Türkçe, Cumhuriyet, Birgün Gazetesi gibi kaynaklardan takip ediyor.

Sinemasever Kitlenin Favori Haber Kaynakları

Politik gündeme Fatih Portakal, Barış Atay, Uğur Dündar, Can Dündar gibi isimlerle hakim olan bu kitle aynı zamanda sivil toplum olaylarına duyarlı bir yaklaşım sergiliyor. Özellikle son aylarda ülkede yükselen çocuk ve hayvan istismar olaylarına tepki gösterdiklerini öngörmek mümkün.

İlgi Alanları

Kitlenin sinemadan sonra en fazla eğilim gösterdiği ikinci alan %14'lük pay oranıyla Spor. Boş vakitlerinde sporla ilgilenen bu kitle aynı zamanda Müzik ve Görsel Sanatlar ve Kültür alanlarına da ilgi duyuyor. Bu alanlardan ünlülerle etkileşimde olmayı seven kitlenin dikkatini son üç aylık dönemde Haluk Levent, Merve Özbey, Fırat Tanış gibi müzisyenler ve Murat Şeker gibi film yapımcıları çekmiş.

Sinemaseverlerin İlgi Alanları

Sinema salonlarında olduğu kadar evinin sıcak ortamında da film izlemeyi seven bu kitleye ulaşmak için Sinema ve Spor içerikli reklamlar, Sinema Bağımlısı, Can Kılıçaslan, Tonyukuk gibi fenomenlerle iş birlikleri yapılabilir.

Daha fazlası için blogumuzu takipte kalın!

Subscribe to Our Newsletter!

We gather global consumer research news and share them with 3,000+ marketing and research professionals worldwide.

Latest