Kimola Bülten | Analytics: İçimdeki çocuğu segmente edebilir misiniz?

Aug 14, 2023 - 3 min read
Kimola Bülten | Analytics: İçimdeki çocuğu segmente edebilir misiniz?
 

Sevgili araştırma ve içgörü sevdalıları, bu haftanın bülteninde, yetişkinlikleri çocukluklarına götüren oyuncaklardan tüketicilerin markalardan beklentilerine ve alışveriş sepetlerinin terkedilme nedenlerine kadar pek çok içgörü ile sizlerleyiz.

-> Verizekalılar Podcast’inin önceki bölümlerini Spotify’da dinlemek için tıklayın.

Trustpilot mobilya mağazası yorumları analizi!

Araştırma yapmak zordur, ancak bir işi başlatırken veya yönetirken müşterileri anlamak kaçınılmaz hale gelir. Diğer sektörlerde olduğu gibi, mobilya mağazası sahipleri için de pazar araştırması, hedef kitleyi, müşteri tercihlerini, trendleri ve rekabeti anlamada kritik bir rol oynar ve değerli içgörülerin elde edilmesini sağlar. Bu amaçla, Trustpilot, mobilya mağazaları için müşteri yorumları sunan bir kaynak olarak hizmet verse de yorumların kapsamlı bir analizini sunmaktan uzak. Özel bir araca sahip değilseniz, bu yorumları titizlikle okuyup analiz etme sorumluluğu size düşer. Neyse ki, Kimola’nın ücretsiz araştırma araçları arasında yer alan Trustpilot Review Analyzer  değerli müşteri görüşlerinin analizini kolaylaştırıyor. 😎

💎 Şimdi siz de  Trustpilot Review Analyzer ile hedef kitlenizi daha iyi anlayabilir ve müşteri görüşlerinin faydasını en üst düzeye çıkarabilirsiniz.

💎  UK Bed Store’un müşteri yorumlarını analiz ettiğimiz rapora ve mobilya mağazası sahipleri için araştırma rehberimize buradan göz atabilirsiniz.

Yetişkinler, oyuncaklarla çocukluğuna dönüyor.

MGA’s Miniverse tarafından 2.000 Gen Z ve Y kuşağının katılımıyla gerçekleştirilen araştırmaya göre, katılımcıların neredeyse dörtte üçü çocukluk favorilerini nostaljik nedenlerle yeniden arıyor. Fırsat bulursa, katılımcıların %67'si çocukluklarından bir şeyin replikasını satın almaya çalışırken, %76'sı bu süreçte nostaljik hissediyor.

Kuşaklararası dijital eğlence zevkleri farklılaşıyor.

Yakın tarihli bir Kagan Tüketici İçgörü araştırmasının sonuçları, genç kuşaklar (Z kuşağı yetişkinleri ve Y kuşağı) ile Boomer’lar arasındaki dijital eğlence kullanımında büyük farklılıklar olduğunu ortaya koyuyor. Boomer’lar, özellikle TV ve video içeriklerine yaklaşık 8 saat harcayarak dijital eğlenceye odaklanıyor. Gen Z ve Y kuşağı, günlük 9 ila 11 saat arasında dijital eğlenceye yöneliyor; müzik ve oyunlara daha fazla zaman ayırarak TV ve video izleme süresini azaltıyor. X Kuşağı ise yaşlı ve genç nesiller arasındaki eğlence alışkanlıklarını dengeleyerek dikkat çekiyor.

Tüketiciler, markalardan topluma yardım bekliyor.

Ipsos Küresel Trendler raporu, insanların marka ve işletmelerden net beklentilere sahip olduğunu gösteriyor. Önemli bir %80, markaların aynı zamanda hem para kazanabileceğine hem de iyi amaçları destekleyebileceğine inanıyor; ancak aynı zamanda iş liderlerine güvenmeyenlerin oranı  %53. Ek olarak, maliyeti daha yüksek olsa bile %64’ü sosyal sorumluluk sahibi markalardan ürün satın almaya çalıştıklarını söylüyor.

Amerikalılar alışverişte vites yükseltiyor!

Tüketiciler o kadar yoğunlar ki, birçoğu alışveriş yapmak için araçlarından bile çıkmak istemiyor! Dutch Bros’un araştırmasına göre, Amerikalıların neredeyse yarısı drive-thru seçeneği olmayan bir mağazaya gitmekten kaçınacaklarını belirtiyor. 2.000 ABD yetişkininin katıldığı bu araştırmada, insanların %28’i yürüyerek mağazaya girmek yerine drive-thru seçeneğini tercih ediyor.

Güvenlik endişesi, alışveriş sepetini terk ettiriyor.

Radial tarafından yapılan bir araştırma, online alışveriş sepetlerinin neredeyse yarısının güvenlik endişeleri nedeniyle terk edildiğini gösteriyor. Çalışma, web sitesi güvenliği (%48) ve kişisel bilgilerin güvenliği (%45) gibi faktörlerin terk edilme oranındaki artışın arkasındaki ana etkenler olduğunu gösteriyor. Ayrıca, tüketicilerin üçte biri son altı ay içinde kredi kartı veya finansal bilgilerin izinsiz kullanımı gibi dolandırıcılık vakalarına maruz kaldıklarını belirtiyor.

Bültendeki araştırmalarla ilgili daha fazla bilgi edinmek isterseniz, bültene abone olmak için aşağıdaki formu doldurmanız yeterli. 👇

Subscribe to Our Newsletter!

We gather global consumer research news and share them with 3,000+ marketing and research professionals worldwide.

Latest