Kimola Bülten | Cognitive 6#: Ses yapma, AI uyuyor.💤

Nov 21, 2022 - 4 min read
Kimola Bülten | Cognitive 6#: Ses yapma, AI uyuyor.💤

Yapay zeka, makine öğrenimi ve Kimola Cognitive'deki yenilikleri derlediğimiz bültenimiz ile sizlerleyiz.

Bülten hakkında soru, görüş ve önerilerinizi Twitter'da @kimolacognitive'i etiketleyerek bizimle paylaşabilirsiniz.

Kimola Cognitive'de Yenilikler

G2 Yorumlarını Alın ve Analiz Edin!

Saas Konuşmaları Sınıflandırıcı

👌 Tüketiciyi anlamanın yolu yorumlardan geçer.

Fiyatlandırma, popüler konular ve alternatifler listesini kontrol etmek size bir yazılım hakkında ipucu verse de, tüketici yorumlarını analiz ederek geliştirilmeniz gereken özellikleri, insanların yazılımda en çok beğendiği/beğenmediği şeyleri, rakip yazılımların en popüler özelliklerini ve çok daha fazlasını öğrenebilirsiniz.

Peki ama binlerce tüketici yorumunu manuel olarak mı analiz edeceksiniz? Elbette, hayır! Bunun için yapmanız gereken tek şey şu adımları takip etmek:

😎 Kimola'nın makine öğrenim teknolojisini kullanarak otomatik olarak tüketici yorumlarını analiz etmenize olanak sağlayan ürünü Kimola Cognitive'e üye olmak.

👉 Tüketici konuşmalarını Kimola Cognitive'in tarayıcı eklentisi Airset ile elde etmek.

🥳 Airset ile yakaladığınız 1.000 G2 yorumunu sadece sürükle bırak yaparak önceden eğitilmiş bir makine öğrenimi modeli olan "Saas Konuşmaları Sınıflandırıcısı" ile saniyeler içinde kategorize etmek.

✨ Airset'i kullanarak G2 yorumlarından nasıl veri seti oluşturacağınızı ve SaaS incelemelerini 10 dakikadan daha kısa sürede nasıl sınıflandırıp analiz edeceğinizi anlattığımız YouTube videosunu şuradan izleyebilirsiniz.

Model ve Eğitim Seti:

💎 Bu modelde G2'daki farklı yazılım ürünlerine yapılmış olan binlerce kullanıcı yorumu; özellikler ve kalite, kullanılabilirlik, fiyat ve müşteri hizmetleri olmak üzere 4 etiket ile sınıflandırılmıştır.

💎 Veri analistlerimiz tarafından manuel olarak test edilen model, İngilizce dilinde %87 doğruluk oranına sahiptir.

 

Kimola Bülten

😴 Bilim insanları yapay zekaya "uyumayı" öğretti.

Bilim insanları yapay zekaya "uyumayı öğreterek" iki farklı görev için eğitilebilmesini sağladı. Çek Bilimler Akademisi Bilgisayar Bilimleri Enstitüsü'nden araştırmacılar, yapay zeka sistemlerinin çoğunda görülen temel bir sorunu, doğadaki canlıların uyku sürecini taklit ederek çözmeyi başardı. Pek çok yapay zeka sistemi, yalnızca bir görevde başarılı olabiliyor. Tamamen farklı bir göreve geçtiklerinde ilk işten edindikleri bilgi siliniyor. Yapay zeka, bilgileri sürekli öğrenme ve uygulama yeteneğine sahip canlılardan bu açıdan da ayrışıyor. Bilim insanları yapay sistemlerdeki bu soruna "yıkıcı unutma" adını veriyor. Ancak, yapay zekanın biyolojik uykuyu taklit etmesini sağlayan araştırmacılar sonunda, yapay zekanın ilk görevi nasıl gerçekleştireceğini hatırlamasını sağlayabilecek.

 

♻️ Yapay zeka dekarbonizasyon için kullanılıyor.

Ulusal Okyanus ve Atmosfer İdaresi tarafından hazırlanan bir rapor, fosil yakıtların yakılmasının CO2 seviyelerinin 3 milyon yılın en yüksek seviyesine çıkmasına neden olduğunu gösteriyor. Bu, petrol ve gaz şirketlerinin sürdürülebilirliği iyileştirmeleri için karbon ayak izlerini azaltmanın yollarını bulmaları ve daha yeşil uygulamalar geliştirmek için çaba göstermeleri gerektiği anlamına geliyor. Bu nedenle, birçok petrol ve gaz şirketi, yukarı havza operasyonları için sera gazı yoğunluğunu %15-20 oranında azaltmak için kısa vadeli iklim hedeflerini benimsiyor. İyi haber şu ki, yapay zekadaki gelişmeler endüstri sektörüne de girmiş durumda. Şirketler, karbon emisyonlarını düşürmek ve genel küresel üretkenliği ve sürdürülebilirliği artırmak için çeşitli çözümler geliştirmek üzere büyük hacimli verileri analiz etmede yapay zeka teknolojisinden yararlanıyor.

 

🧑‍🦲 Yapay zeka ile kellik tarih mi oluyor?

Dünya genelinde birçok insanın mustarip olduğu kellik, bireylerin fiziksel sağlığını etkilemiyor ama duygusal açıdan yıpratıcı olabiliyor. Uzmanlar kelliği çeşitli yöntemlerle tedavi etmeye çalışsa da, süreci tersine çevirecek gerçek bir tedavi henüz mevcut değil. Ancak şimdi araştırmacılar, kafa derisindeki kelliğe neden olan reaktif oksijen türlerini nötralize edebilecek bileşikleri tahmin etmek için yapay zekayı (AI) kullanıyor. Bunun için farelerde tüyleri etkili bir şekilde yeniden üretebildiğini göstermek için deney gerçekleştirildi ve farelerde saç tellerinin yeniden çıkmaya başladığı görüldü. Çalışma yakın zamanda ACS'nin Nano Letters dergisinde de yayımlandı. 

 

✍️ Yapay zeka şimdi de yaratıcı yazarlığa el attı.

Yapay zekanın sanat dünyasında yarattığı tartışmalar henüz sona ermemişken Google, yaratıcı yazarların yeni hikayeler oluşturmasına yardımcı olabilecek bir prototip yazma aracı olan Wordcraft'ı tanıttı. Elbette, yapay zeka destekli yazma araçları yeni değil. Muhtemelen Grammarly veya Jasper gibi metin yazarlığı araçlarını biliyorsunuzdur. Wordcraft'ı biraz farklı kılan şey, kurgusal eser yaratmaya yardımcı olacak bir araç olarak çerçevelenmiş olması. Google’ın yapay zekası LaMDA’dan güç alan Wordcraft’a bir ya da birkaç cümle ile nasıl bir hikaye yaratmak istediğinizi söylüyorsunuz ve yapay zeka sizin için o hikayeyi oluşturuyor. Ayrıca bunu hikayede tıkandığınız noktada da kullanarak yapay zekanın yarım kalan hikayeyi tamamlamasını isteyebilirsiniz.

 

 

Haftalık Bültenimize Abone Olun.

5000+ pazarlama ve araştırma profesyonelinin yer aldığı topluluğumuza katılmak ve tüketici içgörüleri, araştırma ve yapay zeka üzerine içerikleri derlediğimiz içeriklerden haberdar olmak istiyorsanız haftalık bültenimize abone olun.

Subscribe to Our Newsletter!

We gather global consumer research news and share them with 3,000+ marketing and research professionals worldwide.