Kimola Bülten | Cognitive: Pembe yunuslar vardır!😇

Aug 04, 2023 - 3 min read
Kimola Bülten | Cognitive: Pembe yunuslar vardır!😇

Tripadvisor’da otel yorum analizi!

Günümüzde otel sektörü oldukça rekabetçi bir ortamda faaliyet gösteriyor. Bu bağlamda pazar araştırması, işletmelerin başarısında önemli bir faktör. Otel sahipleri ve yeni pazarlara açılmak isteyenler, otellerini daha büyük veya farklı kılmak için müşteri geri bildirimlerine odaklanıyorlar. Bu noktada Tripadvisor gibi platformlardaki yorumlar, müşteri memnuniyetini artırmada kritik bir rol oynuyor. Bu yorumlar, müşterilerin otelin konforu, temizliği, hizmeti ve diğer yönlerini değerlendirmesine olanak sağlayarak, güvenilir bir otel seçimi için değerli bir kaynak haline geliyor. Aynı zamanda, müşterilerin seyahat planlamalarına da yardımcı oluyor.

🔎 Siz de Kimola'nın ücretsiz araştırma araçlarından biri olan Tripadvisor Review Analyzer ile bu değerli müşteri görüşlerini analiz edebilir, bu analiz sayesinde hedef kitlenizi daha iyi belirleyebilir ve müşteri görüşlerinden en iyi şekilde yararlanabilirsiniz.

💎 Motto by Hilton’un müşteri yorumlarını analiz ettiğimiz rapora ve otel sahipleri için araştırma rehberimize buradan göz atabilirsiniz.

AI, nesli tükenmekte olan pembe yunusları izliyor.

Amazon Nehri'ndeki pembe yunusların hareketlerini izlemek ve haritalamak için araştırmacılar yapay zeka teknolojisini kullanıyor. Yapılan çalışmalar sonucunda, yunusların benzersiz tıkırtı ve ıslık seslerini tanımak için bir sinir ağı eğitilmiş durumda. Bu yöntem, geleneksel izleme yöntemlerine göre  daha az müdahaleci  bir alternatif sunuyor. Ayrıca, AI sistemi farklı iki yunus türünü ayırt edebiliyor ve koruma çabaları için değerli bilgiler sağlıyor.

Yapay Zeka, 12 milyon kişiye iş değiştirtecek.

McKinsey'nin yayınladığı yeni rapora göre, 2030 yılına kadar üretken yapay zekanın iş gücünde önemli değişikliklere neden olması bekleniyor. Rapor, bu değişikliklerin kitlesel işsizliğe yol açmayacağını, ancak yaklaşık 12 milyon işçinin yeni alanlara geçiş yapacağını öngörüyor. İşçilerin bu değişime hazırlanması için STEM alanlarına yönelik lise eğitimi gibi uygun eğitim ve erken hazırlığın önemli olduğuna vurgu yapılmakta. Ayrıca raporda, üretken yapay zekanın çalışma saatlerinin %30'unu otomatikleştirerek farklı sektörleri ve iş rollerini etkileyeceği belirtiliyor.

LinkedIn, yapay zeka iş başvuru koçu geliştiriyor.

LinkedIn, iş başvuruları ve network oluşturma süreçlerinde kullanıcılara yardımcı olmak amacıyla yapay zeka destekli bir sohbet robotu olan "LinkedIn Coach"u geliştiriyor. Bu araç, Microsoft'un ürünleriyle daha geniş entegrasyon sağlayan uygulama desteği ve yetenek eğitimi sunarak, kullanıcılara daha etkili bir deneyim sunmayı hedefliyor.

Robot gazetecilerle haftada 3,000 haber!

News Corp, hiperlokal haber kapsamında yapay zekayı büyük ölçüde benimsemiş durumda. Haftada 3,000 makale üreten üretken yapay zeka, yerel gazetelerin hava durumu, yakıt fiyatları ve trafik durumu gibi konularda haber yapmasına yardımcı oluyor. Sadece dört kişilik bir ekip, 75 topluluk gazetesinin haberlerini yazan robot gazetecilerin içeriğini denetliyor. Otomatikleştirilen yerel haber kapsamı ciddi abonelikleri tetikliyor ve News Corp'un abonelerinin %55'i hiperlokal gazeteler için geliyor.

Amazon'dan, sağlık sektörü için yapay zeka hizmeti!

Amazon, doktorların hastalarla yaptıkları konuşmaları metne dönüştürerek elektronik sağlık kayıtları oluşturma konusunda yardımcı olan, AI destekli bir platform olan "AWS HealthScribe"ı kullanıma sundu. HealthScribe, konuşmalardaki rollerini tanımlıyor ve metinleri ilgili klinik kategorilere bölüyor. Şu anda sadece genel tıp ve ortopedi alanlarında kullanılabilen bu platform, doktorlara AI tarafından oluşturulan notları inceleme şansı sunuyor.

Bültendeki araştırmalarla ilgili daha fazla bilgi edinmek isterseniz, bültene abone olmak için aşağıdaki formu doldurmanız yeterli. 👇

Subscribe to Our Newsletter!

We gather global consumer research news and share them with 3,000+ marketing and research professionals worldwide.

Latest