Kimola Bülten | Analytics: 📺 TV kumandası kimde?

Aug 01, 2023 - 3 min read
Kimola Bülten | Analytics: 📺 TV kumandası kimde?
 

Sevgili araştırma ve içgörü sevdalıları, bu haftanın bülteninde, hediye kartlarının popülerliğinden genç kuşakların alışveriş tercihlerine kadar pek çok içgörü ile sizlerleyiz.

-> Verizekalılar Podcast’inin önceki bölümlerini Spotify’da dinlemek için tıklayın.

App Store kullanıcı görüşlerini analiz edin!

App Store yorumları, pazar araştırmaları için vazgeçilmez bir bilgi kaynağı. Müşteri tercihleri, görüşleri ve beklentileri hakkında sağladığı değerli içgörüler sayesinde geliştiriciler için büyük önem taşımakta. Bu yorumları analiz ederek, geliştiriciler hedef kitlelerini daha iyi anlayabilir, geliştirilmesi gereken noktaları belirleyebilir ve potansiyel büyüme fırsatlarını keşfedebilirler. 

Peki ama nasıl?

  • Kimola’nın ücretsiz araştırma araçlarından biri olan App Store Review Analyzer’ı kullanarak kullanıcı geri bildirimlerinden maksimum fayda sağlayabilirsiniz.

  • Collage Maker kullanıcı görüşlerini analiz ettiğimiz rapora ve uygulama geliştiricileri için araştırma rehberimize buradan göz atabilirsiniz.

Gençler, içerik kararlarının belirleyicisi.

SuperAwesome tarafından yapılan bir araştırmaya göre, ailelerin evde yayın platformu seçimlerinde genç izleyicilerin etkisi büyük önem taşıyor. Ebeveynler, ev halkı için bir dijital yayın hizmetine abone olma kararını verirken maliyetin yanı sıra çocukların içerik ihtiyaçlarını ve “ailece izleyebilecekleri içerikleri” göz önünde bulunduruyor.

Hediye kartları hala popüler.

TSG ve Bank of America’nın araştırmasına göre, tüketicilerin %76'sı son bir yılda en az bir hediye kartı satın almış, %40'ı özellikle dijital hediye kartlarını tercih etmiş. Özel günlerde, tüketicilerin %76'sı fiziksel ürün almak yerine hediye kartı vermeyi tercih ediyor. Hediye kartları almak ve vermek, tüketiciler için tatmin edici ve takdir edici bir deneyim sağlıyor; %84'ü hediye kartı almayı keyifli buluyor ve %87'si işverenleri tarafından hediye kartı aldıklarında takdir edildiklerini hissediyor. Sonuçlar, hediye kartlarının perakende sektöründe hala önemli olduğunu ve dijital hediye kartlarının tercih edilme oranının arttığını gösteriyor.

Çevreci olmak pahalı geliyor.

2023 Sürdürülebilirlik Trendleri Raporu’na göre, tüketicilerin büyük çoğunluğu (%73), daha sürdürülebilir bir yaşam tarzı benimsemek istiyor, ancak ürünlerin nasıl sürdürülebilir olduğuna dair bilgi eksikliği (%48) ve sürdürülebilir ürünlerin fiyatlarının çok yüksek olması (%45), tüketicilerin daha sürdürülebilir satın almalar yapmasının önündeki başlıca engeller olarak gösteriliyor.

Gençler, geleneksel niteliklerden uzaklaşıyor.

Z Kuşağı, alışveriş deneyimini şekillendiren teknolojiye yoğun ilgi gösteriyor. Geleneksel alışveriş tercihlerinden farklı olarak, bu nesil özellikle otomatik ödemeler ve self servis kiosklar gibi teknolojik çözümlere daha fazla önem veriyor. Diğer taraftan, X Kuşağı alışverişçiler daha çok iyi tasarlanmış mağaza düzenleri ve bilgili çalışanlarla etkileşime vurgu yapıyor. Bu farklı tercihler, işletmelerin teknolojiyi alışveriş deneyimine daha iyi entegre ederek genç nesli çekmeleri gerektiğini gösteriyor.

Bahşiş verme alışkanlıklarındaki değişim.

Son araştırmalara göre, mal ve hizmet maliyetlerinin artmasıyla birlikte bahşiş verme alışkanlığının yıllar içinde azaldığı görülüyor. Ancak, Amerikalıların bahşiş verme eğilimi büyük ölçüde demografik faktörlere ve konuma bağlı. Bankrate tarafından yapılan bir araştırmaya göre, Z Kuşağı çalışanlara bahşiş bırakma olasılığı en düşük nesil olurken, Boomer'lar en olası bahşiş verenler.

Bültendeki araştırmalarla ilgili daha fazla bilgi edinmek isterseniz, bültene abone olmak için aşağıdaki formu doldurmanız yeterli. 👇

Subscribe to Our Newsletter!

We gather global consumer research news and share them with 3,000+ marketing and research professionals worldwide.

Latest