Kimola Bülten | Analytics: Bandıramayan Gen Z'ler vardır!

Aug 25, 2023 - 3 min read
Kimola Bülten | Analytics: Bandıramayan Gen Z'ler vardır!

Sevgili araştırma ve içgörü sevdalıları, bu haftanın bülteninde, Z jenerasyonunun yemekle ilişkilerinden tüketicilerin parasının karşılığını aldığına inandığı ürün kategorilerine kadar pek çok içgörü ile sizlerleyiz.

App Store & Play Store’daki oyun yorumları analizi!

Mobil oyun sektöründe, her yaş kesiminden milyonlarca insan, oyun uygulamalarıyla Google Play Store ve App Store gibi platformlarda etkileşime geçiyor. Bu platformlar, müşteri yorumlarının oyun seçimlerini şekillendirdiği bir alan sunmanın yanı sıra, farklı hedef kitlelerine yönelik çeşitli oyun türlerini barındırıyor. Olumlu değerlendirmeler oyun kalitesini ve kullanıcı memnuniyetini artırırken, olumsuz geri bildirimler alternatif oyunların keşfedilmesini teşvik ediyor. Geliştiriciler, oyunların güçlü ve zayıf yönlerini anlamak, kullanıcı taleplerini yakalamak ve pazar araştırması yapmak için bu incelemelere büyük önem veriyorlar. Ancak oyunların çeşitliliği nedeniyle yorumları analiz etmek zor. İşte bu noktada Kimola'nın ücretsiz araştırma araçları Google Play Review Analyzer ve App Store Review Analyzer devreye giriyor. Bu araçlar, seçilen herhangi bir oyun uygulamasının müşteri yorumlarını kolayca analiz etmenizi sağlıyor. Bu sayede geliştiriciler, kullanıcı geri bildirimlerini daha etkili bir şekilde değerlendirebiliyor ve oyunlarını daha iyi hale getirmek için önemli içgörüler elde edebiliyor.

💎 Google Play Store’daki Asphalth 9, Legends Mobile Racing Game kullanıcı yorumlarını analiz ettiğimiz rapora ve uygulama geliştiricileri için araştırma rehberimize buradan göz atabilirsiniz.

Z Kuşağının yemekle ilişkisini anlamak.

Ketchum'un araştırması, Gen Z'nin yemekle ilişkisindeki karmaşıklığı açığa çıkarıyor. %61'i, çocukluktan beri kimlik ve inançlarını yansıtmak için yemek yeme baskısı yaşadığını belirtiyor, bu da negatif duygular ve kaygıya yol açıyor. Aynı zamanda bu neslin büyük bir kısmının "Food eVangelist", yani gıda sistemini değiştirmeye yönelik etkili tüketiciler olduğu görülüyor.

Tatil alışverişinde indirim avı yükseliyor.

Nfinite'in yeni bir raporu, bütçelerin daralması nedeniyle tatil alışverişi yapanların bu yıl indirimlere ve satışlara daha fazla odaklanmasının beklendiğini gösteriyor. Katılımcıların %30'u, geçen yıla göre tatil alışverişi için daha düşük bütçeler ayırdığını ifade ediyor. Aynı zamanda %56'sı, indirimli mağazalarda alışveriş yapmayı planlarken %42'si, Black Friday ve Cyber Monday gibi özel indirim etkinliklerinden yararlanmayı hedefliyor. 

Tüketici alışverişlerinde değer algısı.

Chime tarafından yapılan araştırma, ABD'li yetişkinlerin sadece %55'inin yaptıkları alışverişleri "her kuruşuna değer" bulduğunu gösteriyor. Özellikle ulaşım, ev aletleri ve anlamlı deneyimler, paranın en fazla karşılığını veren alışverişler olarak öne çıkıyor. Araştırma aynı zamanda insanların kendilerini iyi hissetmek için yaptığı alışverişlerde yiyecek, kıyafet, hediyeler, güzellik ve deneyimlerin öne çıktığını gösteriyor.

Mağaza mı, yoksa çevrimiçi keşifler mi?

Numerator'ün araştırmasına göre, okula dönüş alışverişi yapanların %69'u, mağazalardan alışveriş yapmayı planlıyor. %17'si çevrimiçi alışverişi, %9'u ise çevrimiçi alışverişi mağazada teslim almayı tercih ediyor. Ayrıca alışverişi hızlı ve erken tamamlama eğilimi gözlemleniyor. Katılımcıların %34'ü tüm alışverişi bir günde veya tek seferde tamamlama isteğinde. 

10 hibrit çalışandan 8’i, çalışırken TV keyfi yapıyor.

TonerGiant'ın araştırmasına göre, İngiltere'deki hibrit çalışanların %82'si evden çalışırken televizyon izlediğini belirtiyor. Erkekler, kadınlara göre %5 daha fazla televizyon izliyor ve günlük ortalama 19 dakika daha fazla izleme süresine sahip. Netflix, Prime Video ve Disney+ gibi dijital yayın hizmetleri yaygın olarak tercih edilirken, gündüz kuşağı programları da popüler. Ayrıca katılımcıların %16'sı, iş saatlerinde video oyunları oynadığını ifade ediyor.

Toz detarjanlar daha çok tercih ediliyor.

Araştırma şirketi Areda Piar, tüketicilerin çamaşır deterjanı tercihlerini ele alıyor. Araştırmaya göre katılımcıların %44’ü toz, %40’ı toz ve sıvı, %15'i sıvı deterjanı tercih ediyor. Toz deterjan tercihinde %37 ile temiz yıkama öne çıkarken, sıvı deterjan tercihinde ise %36 ile kalıntı bırakmaması öne çıkıyor. Tüketicilerin %58'i kullandıkları çamaşır deterjanlarından memnun olduğunu belirtirken, fiyat ve leke çıkarma sorunları tüketicilerin öne çıkan endişeleri olarak görülüyor. 

Subscribe to Our Newsletter!

We gather global consumer research news and share them with 3,000+ marketing and research professionals worldwide.

Latest