Kimola Bülten | Analytics: Denizde Kum, Netflix'te Dizi 📺

Sep 11, 2023 - 3 min read
Kimola Bülten | Analytics: Denizde Kum, Netflix'te Dizi 📺

Sevgili araştırma ve içgörü sevdalıları, bu haftanın bülteninde, tüketicinin şarap tercihini etkileyen faktörlerden çevre dostu ürün paketlerindeki kafa karışıklığına kadar pek çok içgörü ile sizlerleyiz.

-> Verizekalılar Podcast’inin önceki bölümlerini Spotify’da dinlemek için tıklayın.

Çocuk Uygulamalarının Yorum Analizi! 

Dijital marketlerdeki çocuk için geliştirilen uygulamalar hızla artarken, ebeveynler  çocuklarının deneyimlerini paylaşıyor ve uygulamanın özelliği, eğitim içeriği, eğlence, kullanım kolaylığı ve güvenlik gibi faktörlere odaklanarak bu uygulamaları değerlendiriyor. Ayrıca kullanıcı değerlendirmelerine güvenerek uygulama seçimlerini bilinçli bir şekilde yapıyorlar. Bu nedenle geliştiriciler, müşteri geri bildirimini analiz ederek başarı elde etmeye çalışıyorlar. Bu bağlamda Google Play Store ve App Store, oyunların kapsamı, yaş sınırlamaları, fiyatlandırma ve güvenlik önlemleri hakkında bilgi sunuyor, ancak kullanıcı deneyimi daha fazlasını gerektiriyor. Müşteri incelemelerini detaylı incelemek, geliştiricilere rekabetin ötesinde hedef kitle tercihleri hakkında bilgi veriyor. Ancak özellikle çocuklara yönelik uygulamalar için çok sayıda yorumu analiz etmek zaman alıcı olabiliyor. Bu noktada Kimola'nın ücretsiz araştırma araçları Google Play Review Analyzer ve App Store Analyzer devreye girerek müşteri yorumlarını etkili bir şekilde toplamak ve hedef kitlenizin ihtiyaçlarını anlamak için pratik bir çözüm sunuyor.

💫 App Store’daki Peppa Pig App kullanıcı yorumlarını analiz ettiğimiz rapora ve uygulama geliştiricileri için araştırma rehberimize buradan göz atabilirsiniz.

İzleyiciler, İçerik Denizinde Kayboluyor.

Nielsen'ın 2023 Oyun Durumu raporu, hızla büyüyen dijital yayın sektörünü gözler önüne seriyor. İçerik seçeneklerindeki ve dijital yayın platformlarındaki önemli bir artışı vurguluyor. İzleyiciler şimdi 2,7 milyon içerik arasından seçim yapabiliyorlar ve bunların %86,7'si dijital platformlarda bulunuyor. Ancak, bu içerik bolluğu izleyiciler için zorluklar yaratıyor ve etkileyici içerik bulamadıklarında izleyicilerin beşte biri oturumu terk ediyor. 

Şarap Seçiminde Kilit Faktör Nedir?

ABD, Avustralya ve İtalya'daki şarap tercihlerini inceleyen bir araştırma, tat, yiyecek-içecek eşleştirme ve güvenilir tavsiyelerin şarap seçimlerini belirleyen ana faktörler olduğunu gösteriyor. Avustralyalılar ve Amerikalılar benzer önceliklere sahipken, İtalyanlar yiyecek - içecek uyumu ve şarabın kökenine daha fazla önem vererek güçlü mutfak kültürlerini öne çıkarıyorlar. İlginç bir şekilde, marka ve ödüller, geniş şarap seçenekleri nedeniyle karar verme sürecinde daha az etkili. 

Hangisi Çevre Dostu?

Bain & Company'nin "Küresel Kağıt ve Ambalaj Raporu" Avrupalı tüketicilerin %71'inin sürdürülebilir ürünler satın almak istediklerini ve ABD'li tüketicilerin aynı yüzdesinin mümkün olduğunca az ambalajlı ürünler satın almak istediklerini gösteriyor. Sürdürülebilirliğe yönelik tüketici talebi artıyor ancak çevre dostu ambalaj malzemelerinin belirlenmesi konusunda kafalar karışmış durumda. 

Olumsuz İade Deneyimi, Marka İtibarını Zedeliyor.

Manhattan Associates'ın araştırması, Avustralyalı alışverişçilerin %66'sının geçen yıl çevrimiçi iadelerle hayal kırıklığı yaşadığını ve bu nedenle %51'inin bir markadan tekrar alışveriş yapma konusunda tereddüt ettiğini gösteriyor. Araştırma, fiziksel mağazalarda ürün iade etme seçeneği, ücretsiz iade hizmetleri ve sorunsuz iade süreçlerinin önemini vurguluyor ve tüketicilerin %73'ünün bu faktörlerin satın alma kararlarını etkilediğini ortaya koyuyor.

Ürün Görselleri Satın Alma Kararlarını Etkiliyor.

Bugünün tüketicileri sorunsuz online alışveriş deneyimleri talep ediyor ve ürün görselleri bu beklentileri karşılamanın ön saflarında yer alıyor. Online markalar, çekici görsellerin, yaşam tarzı fotoğraflarının ve çok açılı görsellerin tüketici etkileşimini ve satın alma kararlarını önemli ölçüde etkilediğini fark ediyorlar. Bu etki, satın alma noktasında sona ermiyor, çünkü görsel temsilde doğruluk, güven oluşturmak ve kalıcı müşteri ilişkileri kurmak için hayati bir rol oynuyor. 

Subscribe to Our Newsletter!

We gather global consumer research news and share them with 3,000+ marketing and research professionals worldwide.

Latest