Kimola Bülten #71: Herkes ekranımı görebiliyor mu?

Dec 12, 2021 - 4 min read
Kimola Bülten #71: Herkes ekranımı görebiliyor mu?

İletişim ve araştırma profesyonelleri için hazırlanan içgörüler, tüketicileri anlamaya yönelik araştırmalar ve tüketici verilerinin kullanım dünyası ile ilgili bu haftanın öne çıkan haberleri sizlerle!

 

Kimola'dan Bebek Bezi Dünyası Araştırması

Kimola'dan Bebek Bezi Araştırması

Pazarlama ve iletişim profesyonellerinin veriye olan erişimini artırmak ve dijital veriden nasıl daha iyi faydalanabileceklerini göstermek için hazırladığımız içeriklerde, bu haftanın başrolü Türkiye Bebek Bezi Dünyası Araştırması. Satın alma motivasyonlarından tüketici endişelerine, 7 ana kategori ve 16 alt sınıfta analiz ettiğimiz bebek bezi hakkındaki tüketici konuşmalarını ve tüketici profili analizini içeren Kimola 2021 Türkiye Bebek Bezi Araştırması'na erişmek isterseniz, şu linkten formu doldurabilirsiniz.

Araştırma ve Veri Dünyasında Bu Haftanın Öne Çıkanları

 

Zoom toplantılarına en yüksek katılım

2021 Yılı Zoom kullanım alışkanlıklarını ele alan ve 700 kişinin katılımıyla gerçekleştirilen araştırmanın dikkat çeken verilerine göre, katılımcıların %68’i, toplantı esnasında resmi olan iş kıyafetlerindense pijama gibi daha rahat kıyafetleri tercih ettiklerini belirtiyor. Buna ek olarak katılımcıların %47’sine göre Zoom toplantısı esnasında bir şeyler yemek uygun değilken, %26’sı da görüşmelerden önce duşa girme ihtiyacı duymadıklarını söylüyor. Araştırma ayrıca, Zoom’da 2021 yılı boyunca en çok kullanılan ifadelerin neler olduğu da ortaya koyuyor. Buna göre en sık kullanılan ifade %71 ile “Sesiniz kısık” iken, bu ifadeyi %57 ile “Herkes ekranımı görebiliyor mu?” takip ediyor. Öte yandan, kullanıcıların toplantıya en çok katıldıkları yer ise %42 ile yatak olarak karşımıza çıkıyor.

 

Aynı frekansta flört etmek daha eğlenceli

Flört uygulaması Badoo tarafından 1.000 katılımcı ile gerçekleştirilen bir araştırma, flört uygulamalarını kullanan bekar kişilerin çoğunluğunun, başarısız eşleşmeler nedeniyle tükenmişlik duyguları yaşadığını gösteriyor. Araştırmanın dikkat çeken verilerine göre, flört edenlerin %78'i sürekli olarak uyumsuz randevulara çıkarak stresli ve hayal kırıklığına uğramış hissettiğini belirtiyor. Öte yandan, katılımcıların %31'i, karşı tarafın onlar hakkında ne düşüneceği korkusuyla niyetlerini ve ne aradıklarını ifade etmekte zorlandıklarını söylerken; %82'si, ilişkilerine fayda sağlayacağı için niyetleri konusunda daha açık ve dürüst olabilmelerini istiyor.

 

9 kadından 1'i içkisine ilaç konulduğunu söylüyor

YouGov tarafından Birleşik Krallık’ta 1.693 yetişkin ile gerçekleştirilen bir araştırmaya göre, dokuz kadından biri (%11) alkollü içkilere atılan ilaçların kurbanı olduğunu söylüyor. Diğer %8'lik bir kesim, bir aile üyesinin; %12'lik bir kesim de arkadaşlarının içeceğine alkol konulduğunu belirtiyor. Öte yandan, kadınların %41’i içkilerine ilaç konulduğunu polise bildirseler de polisin kendilerini ciddiye alacağını düşünmüyor. Erkeklerin ise %43'ü, polis tarafından ciddiye alınacaklarından eminken, %38'i değil. Bununla birlikte, her iki cinsiyetten katılımcılar, ailelerinin (kadınların %57’si; erkeklerin %47’si) ve arkadaşlarının (kadınların %56’sı; erkeklerin %37’si) onları ciddiye alacağından oldukça emin.

 

Müzik ruhun gıdasıdır

Dolby Laboratories adına OnePoll tarafından ABD’de günde en az bir saat düzenli olarak müzik dinleyen 2.000 kişi ile gerçekleştirdiği araştırma, tüketicilerin müzik dinleme davranışlarını, satın alma kararlarını ve COVID-19 pandemisinden oluşan alışkanlıklarını ele alıyor. Araştırmanın öne çıkan verilerine göre, her 10 kişiden 6'sı, (Z Kuşağı’nın yaklaşık %80’i) müzik zevkleri nedeniyle yanlış çağda doğmuş gibi hissediyor ve çoğu müzik zevkine en yakın olduğu dönemi 2000'li yıllar olarak belirtiyor. Öte yandan, katılımcıların %57'si sosyal medyanın müziği keşfetmelerinin en iyi yolu olduğunu söylüyor. Tüketicilerin %79'una göre, YouTube müzik keşfetmek için en popüler platform olsa da Facebook, Instagram ve TikTok insanların yeni şarkıları bulma şeklini önemli ölçüde etkiliyor.

 

Tüketiciler bilgilerini paylaşırken daha seçici

Airship adına Sapio Research tarafından 7 ülkeden 9.143 tüketici ile gerçekleştirilen araştırma, dijital iletişim için yeni tüketici davranışlarına ve beklentilerine ışık tutuyor. Araştırmanın öne çıkan verilerine göre, tüketicilerin dörtte üçünden fazlası (%78), abone oldukları markalardan gelen e-postaları çoğu zaman görmezden geliyor veya siliyor. Ayrıca, daha genç nesillerin e-postalarını nadiren kontrol etme ve anonim veya sahte e-posta adresleri kullanma olasılıkları daha yüksek. Öte yandan, ABD'li katılımcıların yarısından fazlası (%52) cep telefonu numaralarını kısa mesajlar için paylaşacağını, ancak yalnızca %37'si telefon görüşmeleri için paylaşacağını belirtiyor.

 

İlginç Bilgiler        

Dünyanın en uzun konseri 453 saat, 54 dakika ve 40 saniye sürdü.
Konser 17 Mart - 5 Nisan 2017 tarihleri arasında Kanada'nın 150. yıl dönümü ulusal kutlamaları kapsamında gerçekleştirilmiştir.

Subscribe to Our Newsletter!

We gather global consumer research news and share them with 3,000+ marketing and research professionals worldwide.

Latest