Kimola Bülten #49: Sesli asistan sarmış dört bir yanımı😞

Jun 24, 2021 - 3 min read
Kimola Bülten #49: Sesli asistan sarmış dört bir yanımı😞

İletişim ve araştırma profesyonelleri için hazırlanan pandemi süreci içgörüleri, tüketicileri anlamaya yönelik araştırmalar ve tüketici verilerinin kullanım dünyasını kapsayan, bu haftanın öne çıkan içerikleri sizlerle! Haftalık bültenimize abone olmak isterseniz şu linkten abone olabilir, Kimola'dan tüketici içgörüleri edinmek ve tüketici araştırmalarımız hakkında daha fazla bilgi almak isterseniz de şu linkten bize ulaşabilirsiniz.

İçgörülü bir hafta olsun!

 

🎉 Kimola Staj Ekibi sordu: Türkiye’de Gençler Yaz Tatillerini Nasıl Planlıyor?

Türkiye’de Gençler Yaz Tatillerini Nasıl Planlıyor?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2021 Yaz Dönemi stajı için Kimola ailesine katılan beş ekip arkadaşımız, COVID-19 kısıtlamaları henüz tamamen kalkmamışken gençlerin tatil tercihlerini ve bu tercihlerin geçen seneye göre değişimlerini sizler için araştırdı. Detaylar şurada!

 

Araştırma ve Veri Dünyasında Bu Haftanın Öne Çıkanları

 

Tüketici, çok yönlü bir alışveriş deneyimine hazır.

Lucidworks tarafından İngiltere ve ABD’de 800 katılımcıyla gerçekleştirilen araştırma, alışveriş yapanların davranışlarını ve tercihlerini inceliyor. Birleşik Krallık'ta alışveriş yapanların %43'ü, sohbet robotlarının kendilerini nadiren veya asla anlamadığını; %28'i, sohbet robotu yanıt vermezse bir web sitesinden ayrılıp başka bir yerde bilgi arayacağını söylüyor. Buna ek olarak, Birleşik Krallık'taki tüketicilerin %64'ü, bir satın alma işlemi yapmadan önce sık sık veya her zaman çevrimiçi araştırma yapıyor, %53'ü bir markanın web sitesindeki yorumları araştırıyor ve %26'sı markalı içeriği inceliyor. Öte yandan, katılımcıların yarısından fazlası (%59) ya yüz yüze alışverişten mümkün olduğunca kaçınmayı ya da pandemi öncesine göre daha az yüz yüze mağazaları ziyaret etmeyi planlıyor.

 

Yeter ki hızlı teslimat olsun!

Pazarlama araştırma şirketi Dynata'nın, Solero şirketi olan Omnitracs LLC adına; ABD genelinde 1.000 yetişkin bireyle gerçekleştirdiği Talep Üzerine Teslimat (Delivering on Demand): 2021 Tüketici İçgörü Anketi; hızlı teslimatın COVID-19 sürecinde tüketiciler için popülerliğini ele alıyor. Araştırmaya göre, katılımcıların %59’u pandemi sırasında ayda en az bir hızlı kargo (bir-iki günlük) kullandığını belirtiyor. Anket, katılımcıların yaklaşık üçte ikisinin (%65) hızlı teslimat için daha fazla ödemeye istekli olduğunu ortaya koyduğundan, tüketiciler bu deneyimi beğenmiş görünüyorlar. Buna ek olarak, teslimat aracı olarak droneları görmeye açık olduğunu söyleyen %45’lik kesim, tüketicilerin hızlı teslimat ile ilgili yeni teknolojilere hazır olduğunu da göstermekte.

 

Güzellik ve bakım rutinlerine geri dönülüyor.

NCSolutions'ın 18 yaş ve üzeri 2.094 katılımcıyla yaptığı anketin sonuçları, tüketicinin güzellik ve kişisel bakım konusundaki duyarlılığını temsil ediyor ve ayrıca reklamın tüketici satın alma kararları üzerindeki etkisinin altını çiziyor. Anketin öne çıkan verilerine göre, katılımcıların %37'si pandemi sırasında keşfettikleri güzellik/bakım ürünlerini kullanmaya başladığını, yaklaşık %40'ı kozmetik ve kişisel bakım ürünlerine yönelik harcamalarını artırmayı planladığını, her üç Amerikalıdan ikisi de (%67) reklamların kozmetik ve kişisel bakım seçimlerini etkilemede önemli bir rol oynadığını söylüyor. Özetle bulgular gösteriyor ki, Amerikalı tüketiciler salgını geride bırakmış ama güzellik ve bakım ürünlerini değil.

 

Ebeveynlere göre, online eğitim ile çocuklar eğitime uzak kaldı.

Mayıs 2021'de UScell’in ebeveynlerle gerçekleştirdiği anket, COVID-19 salgınının, sürekli değişen yüz yüze, uzaktan ve hibrit öğrenme modelleriyle uğraşan öğrenciler, öğretmenler ve ebeveynler için eğitimde yarattığı etkiyi ele alıyor. Araştırmanın bulgularına göre, ebeveynlerin yarısı uzaktan öğrenmenin çocuklarının öğrenmesini olumsuz etkilediğini, her 4 ebeveynden 1'i, çocuklarının yaz boyunca özel derse ihtiyacı olduğunu ve ebeveynlerin yaklaşık %50'si de çocukları için ekstra yardımla ilgileneceğini belirtiyor. Sonuç olarak, uzaktan eğitimde yaşanan kayıpların maddi kayıpları da beraberinde getirdiği görülüyor. 

 

Çikolatayı herkes sever.

Cargill’in ABD’deki 600’den fazla bakkal müşterisi ile yaptığı anket, çikolatanın COVID-19 pandemisi esnasında çekiciliğini koruduğuna dikkat çekiyor. Araştırma kapsamındaki yiyecek ve içecek kategorilerinde, tüketicilerin yarı yarıya çikolata aromalı ürünleri tercih ettikleri görülüyor. Tüketiciler farklı motivasyonlarla çikolatadan hoşlanıyor olsa da, her 4 kişiden 3’ü şekerlemeyi kendini ödüllendirmenin bir yolu olarak görürken, her 10 kişiden 7’si (%72) çikolatanın ruh halini iyileştirdiğini, %59’u ise enerjilerini artırdığını düşünüyor. Öte yandan, tüketicilerin yarısından fazlası (%52) daha sağlıklı olduğunu düşündüğü için bitter çikolatayı tercih ediyor ki, bu algı bitter çikolata için önemli bir satın alma faktörü olarak karşımıza çıkıyor. 

 

 

#İlginç Bilgi       

Brezilya'nın São Paulo kentinde 2007'de çıkarılan "Temiz Şehir Yasası" ile, şehirde bulunan tüm reklam panoları yasaklanmıştır.
Subscribe to Our Newsletter!

We gather global consumer research news and share them with 3,000+ marketing and research professionals worldwide.