Kimola Bülten 125#: Bu bülten paraben içermez.🌿

Mar 20, 2023 - 4 min read
Kimola Bülten 125#: Bu bülten paraben içermez.🌿

İletişim ve araştırma profesyonelleri için hazırlanan içgörüler, tüketicileri anlamaya yönelik araştırmalar ve tüketici verilerinin kullanım dünyası ile ilgili bu haftanın öne çıkan haberleri sizlerle! Ayrıca bu bülteni podcast olarak dinleyebilirsiniz!

🎧 Spotify'da dinlemek için buraya tıklayabilirsiniz.

Verizekalılar Podcast - Bülten Banner

 

Kimola Analytics'in Yeni Versiyonu

Pazarlama stratejinize yön vermek için en iyi araçlardan biri olan Kimola Analytics'in yeni versiyonu çıktı! Bu güncelleme ile kitle yaratmak, anahtar kelime ve link takibi yapmak artık daha hızlı ve kolay. Ayrıca, birçok mecradaki tüketici görüşlerini elde edip analiz etmek mümkün hale geldi.

Kimola Analytics'in yeni versiyonu sayesinde, Amazon.com'dan Trendyol'a, Hepsiburada'dan N11'e, Ekşisözlük'ten Şikayetvar'a kadar birçok veri kaynağından tüketici görüşlerini takip edebilirsiniz. Böylece, markanız hakkındaki gerçek zamanlı konuşmaları takip edebilir, müşteri memnuniyeti ve ürün/hizmet performansı hakkında değerli bilgiler elde edebilirsiniz.

Gelişmiş filtreleme seçenekleri ile verilerin hangi mecralardan ve veri kaynaklarından geldiğini görmeniz de oldukça kolaylaştı. Bu sayede, daha doğru ve odaklanmış analizler yapabilir, verimli stratejiler oluşturabilirsiniz.

Kimola Analytics'in yeni versiyonunu deneyimlemek  için hala üye değilseniz, buradan ücretsiz üye olabilirsiniz. Zaten üyeyseniz, buraya tıklayarak yeni özelliğimizi deneyebilirsiniz.👇

 

Tüketilerin Duyarlılığı

KMPG’nin ABD’de 1.000 kişi ile gerçekleştirdiği araştırmaya göre, tüketicilerin %37'si çevresel sürdürülebilirlik ve %33'ü sosyal sorumluluk bilinciyle satın alma kararı veriyor. Araştırma çıktıları, çevresel sürdürülebilirliği önemseyen tüketicilerin %75'inin çevre dostu ürün ve/veya ambalaj aradığını ortaya koyuyor. Ek olarak, bu katılımcıların yaklaşık %50'si bir ürünün çevresel sürdürülebilirliğini ürün etiketleri, açıklamaları, görselleri veya pazarlamasına göre belirliyor. Öte yandan tüketiciler, çevresel sürdürülebilirlik ve sosyal sorumluluk özelliklerine sahip ürünleri en çok restoran, giyim ve kişisel bakım ürün kategorilerinde tercih ediyorlar.

 

Çevrimiçi İncelemelerin Markalara Sunduğu Fırsatlar

Chatmeter tarafından 1.369 katılımcı ile gerçekleştirilen araştırma, online tüketici görüşlerinin markalar için nasıl muazzam bir potansiyel sunduğunu ortaya koyuyor. Araştırmanın dikkat çeken bulgularına göre, tüketicilerin %89'u kaliteyi değerlendirmek için çevrimiçi incelemeleri kullanıyor ve %67’si  bunu ne satın alacağına karar vermenin önemli bir parçası olarak görüyor. Ayrıca fiyatlandırma, özellikler, seçenekler ve kalite gibi belirli ayrıntıları istiyor. Finansal inceleme siteleri söz konusu olduğunda ise; katılımcıların yalnızca %34'ü, bunlara güveniyor. Restoran incelemeleri ise, tüketicilerin en güvendiği yorumlar olarak karşımıza çıkıyor (%69). Araştırmanın öne çıkan bir başka çıktısına göre, katılımcıların %56'sından fazlası, güncel yorumların daha önemli olduğunu düşünüyor; yalnızca %6'sı bir yorumun ne zaman yayınlandığının önemli olmadığına inanıyor.

 

Lüks Tüketime Olan İlgi

Saks tarafından ABD’de 2.832 kişinin katılımıyla gerçekleştirdiği araştırma, lüks tüketicilerin alışverişe, harcamaya ve moda trendlerine yönelik tutumlarına ilişkin bulgular sunuyor. Araştırmanın dikkat çeken verileri, katılımcıların çoğunluğunun (%62) lüks için son üç aya kıyasla aynı veya daha fazla harcamayı planladığını ortaya koyuyor. Z Kuşağı ve Y Kuşağı katılımcıları, lüks harcamalarına diğer kuşaklardan daha fazla öncelik vermeyi planlıyor. Ayrıca, katılımcıların %72'si önceden tatil rezervasyonu yaptırmış veya gelecekteki bir seyahat için rezervasyon yapmayı planlıyor. Bu da, tüketicilerin seyahat harcamalarına öncelik verdiklerini gösteriyor. Öte yandan tüketicilerin, seyahatlerine hazırlanırken satın aldıkları en lüks ürünler arasında giyim (%60) ve ayakkabı (%36) yer alıyor.

 

Organik Arama Sonuçları

Botify tarafından ABD ve İngiltere’de 4.000 katılımcı gerçekleştirilen bir araştırmaya göre, organik arama marka oluşturmada kritik bir rol oynuyor. Araştırmanın öne çıkan bulgularına göre, katılımcıların yarısı (%51) sponsorlu veya ücretli reklam olarak görünen bir markaya kıyasla doğal veya organik arama sonuçlarında üst sıralarda yer alan bir markaya daha fazla güveniyor. Ayrıca yüksek organik arama sıralamaları; olumlu çevrimiçi incelemeler (%60), iyi medya kapsamı (%54), televizyon reklamları (%42) ve radyo reklamlarının (%36) yanı sıra, yanıt verenlerin bir markaya ne derece güvendiğini belirleyen ilk beş faktörden biri olarak gösteriliyor. Tüketicilerin bir markanın web sitesine bakarken güvenlerini en çok etkilediğini söylediği faktörler ise; içeriğin doğruluğu ve alaka düzeyi (%33), sitede kolay gezinme (%32), ürün veya hizmet bulma kolaylığı (%25). Bu bulgular, tüketicilere ihtiyaç duydukları içeriği, ihtiyaç duydukları zamanda ve memnun kalacakları şekilde sunmanın güven oluşturmak için kritik öneme sahip olduğunu göstermektedir. 

 

Z Kuşağının Kitap Tercihi

Z kuşağının "telefon takıntılı" nesil olarak bilinmesine rağmen aslında basılı kitapların büyük hayranları olduğunu biliyor muydunuz? Kısmen göz yorgunluğu, dijital detoks ve kütüphane sevgileri nedeniyle e-kitap yerine basılı bir kitap almayı tercih ettiklerini söylüyorlar. Nielsen BookData tarafından yapılan bir araştırmaya göre, Birleşik Krallık'taki 13 ila 24 yaş arasındaki kitap alıcılarının satın alımlarının %80'ini basılı kitaplar oluşturmakta. Ayrıca, #BookTok gibi sosyal medya trendleri sayesinde basılı kitap satışları son iki yılda patlama yaşadı. Peki neden basılı kitapları tercih ediyorlar? Birçoğu, fiziksel bir kitabın kokusunu ve hissini sevdiklerini ve yerel kitapçıları desteklemekten keyif aldıklarını söylüyor.

Subscribe to Our Newsletter!

We gather global consumer research news and share them with 3,000+ marketing and research professionals worldwide.

Latest