Kimola Bülten | Cognitive: Depresyon, Jennifer Lopez ve Ağaçkakanlar

Jul 07, 2023 - 2 min read
Kimola Bülten | Cognitive: Depresyon, Jennifer Lopez ve Ağaçkakanlar

Her İşletme İçin Ücretsiz Araştırma Araçları!

Sektörünüzün veya işletmenizin boyutu ne olursa olsun, müşterilerinizi anlama ihtiyacının evrensel olduğunun farkındayız. Bu nedenle, küçük ve orta ölçekli işletme sahiplerinin çeşitli alanlarda müşteri geri bildirimlerini analiz etmelerine yardımcı olmak için tasarlanmış yeni ücretsiz araştırma araçlarımızı sunmaktan gurur duyuyoruz. Hemen denemek için buraya tıklayın.

Kimler İçin?

  • Amazon satıcıları, içerik oluşturucuları, yayıncılar ve Amazon'daki ürün yorumlarını analiz etmek isteyen herkes, sizi desteklemek için burdayız.

  • Mobil uygulama geliştiricileri, oyun şirketleri, ürün yöneticileri ve App Store kullanıcı yorumlarından faydalanmak isteyen herkes, sizi güçlendirmek için buradayız.

  • Google Play Store'daki uygulama geliştiricilerini de unutmadık. Sizin için de buradayız!

  • Kuaför salonlarından spor salonlarına, Trustpilot üzerindeki tüm küçük ve orta ölçekli işletme sahipleri, müşteri araştırmalarınızı güçlendirmek için buradayız.

  • Ve son olarak (şimdilik!), kahve dükkanlarından restoranlara, tüm Tripadvisor işletmelerinin müşteri geri bildirimlerinden yararlanmasına yardımcı olmak için buradayız.

Makine öğrenimi, olumsuz düşünceleri tahmin ediyor.

Araştırmacılar, makine öğrenimini kullanarak kalıcı olumsuz düşünme veya ruminasyon kalıplarını tanımak için tahminsel bir model geliştirdiler. Bu ileri teknoloji modeli, depresyonun erken teşhis edilmesine ve tedavi ilerlemesinin izlenmesine yardımcı olabilecek değerli bir biyobelirteç sunma potansiyeline sahip.

AI ile tehlike altındaki türleri koruma.

Minnesota'da, popülasyonları azalan kızıl başlı ağaçkakanı incelemek amacıyla araştırmacılar kayıtlar topluyor. Minnesota'da yapılan kayıtlar, araştırmacıların bu nadir kuş türünü daha iyi anlamak için değerli verilere ulaşılmasını sağlamakta. Ses verilerinin yapay zeka kullanılarak analiz edilmesi, ağaçkakanın benzersiz çağrılarını tanımlamada büyük bir potansiyele sahip. Bu çalışma, doğal yaşamın korunmasına ve türlerin sürdürülebilirliğine yönelik çabalara önemli bir katkı sunmakta.

Yapay zeka atıkları ayırt edebilir.

Dünya Bankası'na göre 2050'ye kadar katı atık miktarı 3,88 milyar tona ulaşacak. Bu soruna çözüm sağlamak amacıyla Birleşik Krallık'taki bir start-up şirketi olan Greyparrot, kameralar ve gelişmiş yapay zeka algoritmasını kullanarak atık işleme ve geri dönüşüm tesislerini analiz eden bir yapay zeka sistemi geliştirdi.

Geçmişi 3B Modellerle Yeniden Canlandırma.

Araştırmacılar, makine öğreniminin gücünü ve tarih haritalarını birleştirerek etkileyici bir başarı elde ettiler: Makine öğrenimi, eski mahallelerin 3B dijital modellerini oluşturmak için kullanılıyor ve tarihi alanların yıkımının neden olduğu ekonomik kayıpları incelemek için değerli araçlar sunuyor. Bu çalışma, geçmişin korunması ve ekonomik etkilerin anlaşılması için önemli bir adım.

Virgin Voyages, JLo ile iş birliğini genişletiyor.

Virgin Voyages, JLo ile genişleyen ortaklığının bir parçası olarak, konukların arkadaşları ve aileleriyle paylaşmak ve onları seyahat etmeye ikna etmek için JLo'dan özel bir davet oluşturmasına olanak tanıyan bir araç olan Jen A.I.'nin lansmanını duyurdu.

Bültendeki araştırmalarla ilgili daha fazla bilgi edinmek isterseniz, bültene abone olmak için aşağıdaki formu doldurmanız yeterli. 👇

Subscribe to Our Newsletter!

We gather global consumer research news and share them with 3,000+ marketing and research professionals worldwide.

Latest