Kimola Bülten | Cognitive: İsteklerin web sitesine dönüştüğü yer🪄🤖

Jul 21, 2023 - 3 min read
Kimola Bülten | Cognitive: İsteklerin web sitesine dönüştüğü yer🪄🤖

Amazon'daki e-kitap incelemelerini analiz edin!

E-kitap pazarı hızla dijital alanda güç kazanıyor ve yayıncılar, başarılı olmak için okuyucuların eleştirilerini ve beklentilerini dikkate almalı. Bu bağlamda pazar araştırması, okuyucuların tercihlerine ve alışkanlıklarına uygun içerik oluşturmak açısından oldukça önemli. Özellikle Amazon gibi platformlardaki kullanıcı geri bildirimlerini analiz ederek yayıncılar, popüler türler ve temalar hakkında içgörüler elde ediyor ve bu da onlara etkileyici e-kitaplar geliştirmekte yol gösterici oluyor.

Pazar araştırması, yazım tarzını ve içerik kalitesini iyileştirmeye de yardımcı oluyor ancak geniş çapta geri bildirimleri toplamak ve analiz etmek bazen zorlayıcı olabiliyor. İşte tam bu noktada, Kimola’nın ücretsiz araçtırma araçlarından biri olan Amazon Review Analyzer devreye giriyor ve bu süreci kolaylaştırarak, e-kitap yayıncılarına değerli içgörüler sunuyor. Kapsamlı raporlar ile yayıncılara önemli destek sağlıyor ve e-kitapların okuyucularla etkileşimini güçlendiriyor.

Midnight Library okuyucu incelemelerini analiz ettiğimiz rapora ve e-kitap yayıncıları için araştırma rehberimize buradan göz atabilirsiniz.

Wix, AI web sitesi oluşturucusunu piyasaya sürdü.

Web siteleri, günümüzün dijital çağında vazgeçilmez bir araç haline gelmiş, şirketlerin ve bireylerin online varlıklarını sergilemek ve bilgi paylaşmak için kullanılan önemli platformlardır. Ancak, bir web sitesi oluşturmak, özellikle teknik bilgiye sahip olmayanlar için kafa karıştırıcı ve zahmetli bir süreç olabilir. Bu zorluğun üstesinden gelmek için, Wix gibi web sitesi oluşturma platformları, yapay zeka teknolojisini entegre ederek kullanıcıların işlerini kolaylaştırmayı hedefliyor. Wix'in Yapay Zeka Site Oluşturucu özelliği, kullanıcılara daha önce hiç olmadığı kadar basit bir şekilde kişiselleştirilmiş web siteleri oluşturma şansı veriyor.

Kendini geliştiren bir robot!

Yapay zeka harika bir teknoloji, ancak onu eğitimek zor bir süreç olabilir. Büyük miktarda veri, kaynak ve zaman gerektirir. Neyse ki şimdi, Google'ın yeni RoboCat yapay zekasıyla bu durum değişiyor. RoboCat, insan denetimi olmadan kendi kendine yeni görevler öğrenebiliyor.

Makine öğrenimi ile hit şarkı tahmini!

ABD'de gerçekleştirilen bir araştırmada, sinir ağlarına dayalı makine öğrenimi kullanılarak hit şarkıların %97 doğrulukla önceden tahmin edilebildiği ortaya çıktı. Bu yöntem sayesinde dijital müzik platformları ve radyo istasyonları, daha etkili bir şekilde şarkıları seçebilir ve dinleyicilere daha keyifli deneyimler sunabilir.

Yapay zeka ile yeni proteinler tasarlanabiliyor.

Yapay zeka araçları, protein tasarımı alanında bir devrim yaratıyor ve araştırmacılara özel fonksiyonlara ve özelliklere sahip proteinler oluşturma imkanı tanıyor. Bu, tıp, aşılar ve biyomalzemeler gibi çeşitli alanlarda uygulamalara sahip olabilir.

Yapay zeka destekli sınavlar!

YouTube, eğitim videolarında yapay zeka destekli sınavlar denemeye başladı. Bu yeni özellik, izleyicilerin eğitim içeriğini daha etkili bir şekilde öğrenmelerini sağlayarak interaktif bir deneyim sunmayı amaçlıyor. Yapay zeka tarafından oluşturulan sorular, eğitim materyallerine göre özelleştiriliyor ve öğrenme sürecini daha eğlenceli ve etkileşimli hale getiriyor.

Bültendeki araştırmalarla ilgili daha fazla bilgi edinmek isterseniz, bültene abone olmak için aşağıdaki formu doldurmanız yeterli. 👇

Subscribe to Our Newsletter!

We gather global consumer research news and share them with 3,000+ marketing and research professionals worldwide.

Latest