Kimola Bülten | Analytics: Podcast'ler meskendir Gen Z'ye! 🎧

Jul 14, 2023 - 3 min read
Kimola Bülten | Analytics: Podcast'ler meskendir Gen Z'ye! 🎧
 

Sevgili araştırma ve içgörü sevdalıları, bu haftanın bülteninde, marka iletişiminde tüketici beklentisinden Gen Z’nin podcast ilgisine kadar birçok içgörü ile sizlerleyiz.

-> Verizekalılar Podcast’inin önceki bölümlerini Spotify’da dinlemek için tıklayın.

Fitness merkezi incelemelerini analiz edin!

Pazar araştırması yapmak zorlu olabilir, ancak iş kurarken veya yönetirken müşteriler hakkında bilgi sahibi olmak önemlidir. Trustpilot gibi bir müşteri inceleme sitesi, fitness merkezleriyle ilgili müşteri yorumları da dahil olmak üzere bu araştırmayı yapmanızı sağlar. Trustpilot üzerinde herhangi bir spor salonuna tıkladığınızda, yorumları filtreleme seçeneklerini kullanabilirsiniz. Trustpilot bu seçenekleri sunsa da, genel bir müşteri inceleme özeti sağlamaz. İncelemeleri kendiniz okuyup analiz etmeniz gerekecektir. Neyse ki, Trustpilot incelemelerini analiz eden Kimola'nın ücretsiz araştırma aracı size en etkili ve uygun çözümü sunar. 😎

Anytime Gym müşteri incelemelerini analiz ettiğimiz rapora ve fitness merkezleri için araştırma rehberine buradan göz atabilirsiniz.

Podcast’lerle büyüyen bir nesil!

SXM Media ve Edison Research tarafından sağlanan veriler, son 5 yıla göre %57'lik bir artışla, Gen Z'nin %47'sinin son bir ayda podcast dinlediğini göstermekte. Podcast kategorileri arasında ise komedi en popüler tür olup, eğlence, ünlülerle ilgili konular ve gerçek suç hikayeleri ilgi gören diğer kategoriler. Podcast'leri çekici kılan şey sorulduğunda %94'ü, "gerçek hayat hikayelerini ve otantik anlatıları" duymak istediklerini; %92'si şaka dolu programlara ilgi duyduklarını söylüyor.

Tüketici, talebi video içeriği.

Idomoo'nun “Video Teknolojisinin Durumu” raporu, tüketicilerin markalardan daha fazla video içerik istediğini ve bu talebin çoğunlukla karşılanmadığını ortaya koyuyor. Özellikle genç ve yüksek gelirli tüketiciler, kişiselleştirilmiş ve etkileşimli video içeriklere olan ilgilerinin daha yüksek olduğunu belirtiyorlar. Ancak, markaların bu talebi karşılamada hala büyük bir fırsatı kaçırdığı görülüyor.

İade politikaları tüketici sadakatini etkiliyor.

Loop’un ABD ve Birleşik Krallık’ta gerçekleştirdiği araştırma, tüketicilerin artık sadece ücretsiz iadeler aramadığını, istedikleri şeyin markaların kendilerini önemsediğini gösteren kaliteli bir deneyim olduğunu ortaya koymakta. Bu bağlamda tüketiciler özellikle kolay, sorunsuz iadeler, kişiselleştirilmiş deneyimler ve ürün kalitesi garantileri arıyor.

Tüketiciler okul dönemi alışverişi için mağazada!

Sensormatic Solutions'ın ABD’de gerçekleştirdiği araştırmaya göre, tüketicilerin %79'u bu yıl okul alışverişini mağazalarda yapmayı planlıyor. Özellikle bağımsız mağazalar ve küçük alışveriş merkezleri popüler tercihler arasında yer alıyor. Açık hava merkezleri (%20), kapalı alışveriş merkezleri (%19) ve outletler (%13) daha az tercih edilmekte.Tüketiciler için fiyat hala en önemli faktör olup, ürün bulunabilirliği ve güvenlik/rahatlık da dikkate alınan diğer etkenler arasında yer alıyor.

Threads’e ilgi yoğun.

Ipsos’un ABD’de gerçekleştirdiği araştırmaya göre, yeni sosyal medya platformu Threads’in insanlar arasında ilgi uyandırdığı görülüyor. Özellikle sosyal medya kullanıcıları arasında, Threads'i deneyenlerin veya denemeye istekli olanların sayısı oldukça yüksek (%58). Benzer şekilde, kendilerini içerik oluşturucu olarak tanımlayanlar (%68), ünlülerin hayatlarını takip etmek isteyenler (%67) ve gündemden hemen haberdar olmak isteyenler (%48), Threads'i denemeye istekli.

Bültendeki araştırmalarla ilgili daha fazla bilgi edinmek isterseniz, bültene abone olmak için aşağıdaki formu doldurmanız yeterli. 👇

Subscribe to Our Newsletter!

We gather global consumer research news and share them with 3,000+ marketing and research professionals worldwide.

Latest