Kimola Bülten | Cognitive 14# 🔔 Dikkat, yeni grafik çıkabilir!

Jan 30, 2023 - 3 min read
Kimola Bülten | Cognitive 14# 🔔 Dikkat, yeni grafik çıkabilir!

Yapay zeka, makine öğrenimi ve Kimola Cognitive'deki yenilikleri derlediğimiz bültenimiz ile sizlerleyiz.

Bülten hakkında soru, görüş ve önerilerinizi Twitter'da @kimolacognitive'i etiketleyerek bizimle paylaşabilirsiniz.

 

Dikkat, yeni grafik çıkabilir!

Cognitive - Sınıflama Grafiği

Size daha iyi bir deneyim sunmak için Kimola Cognitive'i sürekli olarak güncelliyoruz. Son güncellememiz ile tüketici konuşmalarının günlük olarak duygu durumunu görmeniz mümkün hale geldi. Şimdi ise, makine öğrenim platformumuz Kimola Cognitive ile sınıflandırılmış tüketici konuşmalarının tarihe göre dağılımını görebileceksiniz. 🥳 Yani, tüketicileriniz bugün ürününüzün fiyatı hakkında mı yoksa özellikleri hakkında mı daha çok konuşmuş artık saniyeler içinde öğrenmeniz mümkün. 

Yeni bir rapor oluşturmak için şimdi Kimola Cognitive'i ziyaret edebilirsiniz!

 

 

 

Zeki Müren ile de sohbet edebilecek miyiz?

Sohbet robotları, özellikle yapay zeka için heyecan verici ve tartışmalı bir alan olmaya devam ediyor. Son olarak Character.AI, bu alandaki en ilginç örneklerden biri. Bu araç, hemen hemen herkesin dijital kopyalarıyla sohbet etmenizi sağlıyor. Bu kişiler yaşayan veya ölmüş hatta, var olmayan kurgusal karakterler bile olabilir. Eski Google araştırmacıları Daniel De Freitas ve Noam Shazeer tarafından kurulan Character.AI, ChatGPT gibi, seçtiğiniz kişiler veya karakterlerden makul yanıtlar oluşturmak için makaleler, haberler, kitaplar ve diğer dijital kaynaklardan bilgi topluyor.

 

İnsanlardan daha iyi koku alabilen robot geliştirildi.

Tel Aviv Üniversitesi'nde çalışan bir grup araştırmacı, günümüzdeki elektroniklerden 10.000 kat daha hassas bir şekilde birçok kokuyu tanımlayabilen bir robot geliştirdiler. Bu robot, biyo-hibrit bir platform olarak adlandırılıyor. Geliştirilen robot, çöl çekirgelerinden alınan ve elektronik bir sisteme bağlı olan antenlere sahip. Bu sistem, bir koku tespit edildiğinde, anten tarafından üretilen elektrik sinyallerini ölçebiliyor. Ayrıca robot, kokuları sinyal çıkışlarıyla karakterize edebilen bir algoritma ile donatılmış. Bu şekilde, badem ezmesi, limon ve diğer sekiz "saf" kokuyu ayırt edebilen bir sistem oluşturulduğu iddia ediliyor.

 

Yapay zeka insan sesini taklit edebiliyor. 

 
Son zamanlarda yapay zekanın ciddi oranda geliştiğini ve popüler hale geldiğini biliyoruz. Midjourney, DALL-E gibi metinlerden görsel oluşturan sistemler ve ne sorarsak soralım yanıt veren ChatGPT gibi modeller dünya çapında ses getirdi. Microsoft ise, şimdi yeni bir yapay zeka hamlesi olarak, metinden ses oluşturabilen yapay zeka modeli 'VALL-E'yi tanıttı. İnsan seslerini oldukça kolay bir şekilde taklit edebildiği ifade edilen bu sistem, yapay zeka alanında çığır açacak. Ars Technica'ya göre, Microsoft tarafından geliştirilen VALL-E, sadece üç saniyelik bir ses örneği kullanarak bir insanın sesini taklit edebiliyor. Bu yapay zeka modeli, konuşmacının duygusuna göre çıkan ses tonuyla eşleşen sonuçları bile üretebiliyor. VALL-E, yapay zeka alanında önemli bir ilerleme olarak kabul ediliyor.
 

Uyuduğumuzu anlayan çamaşır makinesi mi?

 
Güney Koreli elektronik markası LG, sahibinin uyuduğunu fark edebilen bir cihaz kategorisi üstünde çalıştığını açıkladı. Yapay zeka destekli uyku teknolojileri geliştiren yine Güney Kore merkezli "Asleep" şirketiyle birlikte geliştirilen TV, klima, hava temizleyici, çamaşır ya da bulaşık makinası gibi ürünler kişinin uykuya geçtiğini fark ettiğinde farklı çalışma modlarına giriyor. Yeni ürün ilk olarak ABD'de düzenlenen teknoloji fuarı CES 2023'te sergilendi.
Subscribe to Our Newsletter!

We gather global consumer research news and share them with 3,000+ marketing and research professionals worldwide.

Latest