Kimola Bülten | Cognitive 12# ⚖️Şimdi avukatlar düşünsün.

Jan 13, 2023 - 3 min read
Kimola Bülten | Cognitive 12# ⚖️Şimdi avukatlar düşünsün.

Yapay zeka, makine öğrenimi ve Kimola Cognitive'deki yenilikleri derlediğimiz bültenimiz ile sizlerleyiz.

Bülten hakkında soru, görüş ve önerilerinizi Twitter'da @kimolacognitive'i etiketleyerek bizimle paylaşabilirsiniz.

 

Karşınızda yepyeni trend grafiği!

Cognitive Trend Graph

Geliştirme ekibimizin, makine öğrenim platformumuz Cognitive üzerinde çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. Şimdi de iyi bir müşteri deneyimi sunmak için Cognitive raporlarındaki trend grafiğini güncelledik ve artık tüketici konuşmalarının günlük olarak duygu durumunu görmek mümkün! 🥳

Siz zaten raporlarınıza nasıl trend grafiği ekleyebileceğinizi biliyorsunuz.😎 Biz yine de kısaca özetleyelim:

⚡️ Analiz etmek istediğiniz veri setinize bir "tarih" sütunu eklemelisiniz.
⚡️ Verilerinizi Kimola Cognitive'in ana sayfasına sadece sürükle-bırak yaparak yükleyebilirsiniz ancak, metin sütununa ek olarak tarih sütununu seçmelisiniz.

Veri setine tarih sütunu eklemelisin

Şimdi Kimola Cognitive'de bir rapor oluşturmak için buraya tıklamanız yeterli.😉

Kimola Bülten

Yapay zekadan avukat olur mu?

DoNotPay, hukuki destek sunan ilk yapay zeka hizmeti. İlk olarak 2016 yılında ABD'de haksız trafik cezalarına itiraz etmek için kullanılmıştı ve kullanıcılarına yüklü miktarda para iadesi sağlamıştı. Şimdi de Şubat ayında, uygulama vites yükselterek ABD'de trafik cezası konulu bir mahkeme duruşmasında sanığın ifadesi konusunda canlı destek verecek. Bu, tarihte ilk defa yapay zeka tarafından savunulan bir dava olacak. Yapay zeka, bir akıllı telefon üzerinde çalışacak ve sanığa bir kulaklık aracılığıyla ne söyleyeceği konusunda talimat vermeden önce mahkeme salonundaki tüm konuşmaları dinleyecek.

 

Nvidia, sanal iletişime gerçeklik katıyor.

Nvidia tarafından geliştirilen yapay zeka destekli ürün Maxine, gerçek zamanlı sesli ve görüntülü iletişimin yolunu açıyor. Maxine, AI ile ses ve video iletişimini geliştiren eksiksiz bir GPU hızlandırmalı SDK paketi. Bu, standart mikrofonlara ve kameralara gelişmiş yetenekler kazandırıyor. Böylece video konferans, müşteri hizmetleri ile yapılan görüşmeler veya canlı yayın için Maxine, sanal etkileşimleri geliştirmek için etkili bir iletişim sağlıyor. Maxine, şirketlerin iletişimde arka plan gürültüsünü ortadan kaldırmasını da sağlıyor. Daha ilginç olan özelliklerden biri, gözler doğrudan kamerada olmasa bile insanların diğer kişiye bakıyormuş gibi görünmesini sağlamak için ekranı yeniden oluşturma yeteneğine sahip olması. Yani artık siz kameraya bakmıyor olsanız da görüntünüz kameraya bakıyor olacak.

 

Yapay zeka güzellik endüstrisine de el attı.

 
2022 Dünya Kupası, futbol tutkunlarını bir süredir ekranlara kitledi ve geçtiğimiz hafta Arjantin-Fransa karşılaşması ile resmen sona erdi. Penaltı atışlarında Arjantin, Fransa'yı yendi ve Dünya Kupası'nı kazandı. Video oyun dünyasının önemli bir ismi EA Sports ise, turnuvanın sonrasında önemli bir gelişme ile gündeme geldi. Şirketin, "HyperMotion2" adı verilen yapay zeka sistemi karşılaşmaları tek tek simüle ederek Dünya Kupası’nı kazananın Arjantin olacağını tahmin etti. Öyle de oldu. Yapay zekanın ilk üçte gösterdiği Fransa ise, turnuvayı ikinci olarak tamamladı. Öte yandan yapay zekaya göre, Arjantin'in finaldeki rakibi olması gereken Brezilya çeyrek finalde elendi.
 

Apple, yapay zeka destekli sesli anlatımı kullanıma sunuyor.

 
Son dönemin en popüler konularından yapay zeka, şimdi de sesli kitaplar ile karşımıza çıkmaya başlıyor. Sesli kitap pazarı, yıllık 1,5 milyar dolarlık bir büyüklüğe ulaşmış durumda. Bu alandaki önemli gelişmelerden biri, e-kitap alanında önemli bir role sahip olan Apple'dan geliyor. Apple, Apple Books üzerinden yayınlanan kitapları (yazar ve yayıncıların onayı ile) yapay zeka desteğiyle otomatik olarak seslendirebilecek. Şirket, bu özelliğin, üretim maliyeti ve karmaşıklığı nedeniyle kitaplarını sesli kitaba dönüştüremeyecek bağımsız yazarlara yardımcı olacağını belirtiyor.
Subscribe to Our Newsletter!

We gather global consumer research news and share them with 3,000+ marketing and research professionals worldwide.

Latest