Kimola Bülten 121#: Doktor Civanım Zoom At!

Jan 06, 2023 - 3 min read
Kimola Bülten 121#: Doktor Civanım Zoom At!

İletişim ve araştırma profesyonelleri için hazırlanan içgörüler, tüketicileri anlamaya yönelik araştırmalar ve tüketici verilerinin kullanım dünyası ile ilgili bu haftanın öne çıkan haberleri sizlerle! Ayrıca bu bülteni podcast olarak dinleyebilirsiniz!

🎧 Spotify'da dinlemek için buraya tıklayabilirsiniz.

Verizekalılar Podcast - 2. Sezon 4. Bölüm

Sanal Sağlık Hizmetlerinde Tüketici Memnuniyeti

Summus’un tüketicilerin uzmanlara erişim ve sanal muayene algılarını anlamak için ABD’de 730 katılımcı ile yaptığı bir araştırmaya göre, yetişkinlerin yarısından fazlası, kendi sağlık durumlarına veya tıbbi ihtiyaçlarına özgü daha fazla bilgi ve deneyime sahip bir uzmanla görüşebilecekleri ve bu uzmana zamanında erişebilecekleri anlamına geliyorsa, yüz yüze muayene yerine sanal muayene seçeceklerini belirtiyor. Ayrıca, son iki yılda yetişkinlerin üçte ikisi (%66), kardiyologlar (%70), nörologlar (%68), ortopedistler (%68), çocuk doktorları (%66) ve onkologlar (%54) dahil olmak üzere bir uzmanı birden fazla kez gördüğünü söylüyor. Hatta tüketicilerin önemli bir kısmı (%87) uzmanlarıyla sanal olarak görüşmekten memnun olduklarını bildiriyor.

Gen Z için Yeni Google Instagram mı?

GWI tarafından 16-64 yaş arası 263.881 internet kullanıcısı ile gerçekleştirilen bir araştırma, Gen Z’nin önceki nesillere kıyasla oldukça farklı internet kullanım modelleri geliştirdiğini ortaya koyuyor. Araştırmanın önemli bulgularına göre, 25 yaş ve üzerindeki çoğu kişi için, çevrimiçi olduklarında Google arama çubuğu başlangıç noktası. Durum böyle olmasına rağmen Instagram, Z Kuşağı kullanıcıları için daha çekici bir mecra ve Google kadar kullanılıyor. Öte yandan bilgi bulmak, insanların interneti kullandıklarını söylemelerinin ilk nedeni olsa da bu durum gittikçe azalmakta (2018'in 3. çeyreğinden bu yana -%14). Görüş paylaşmak, haberleri takip etmek ve genel olarak internette gezinmek gibi diğer şeyler de internet kullanma nedenlerinde 2018'in üçüncü çeyreğinden bu yana en çok düşüşte olanlar.

Vegan Olmak Ya Da Olmamak

YouGov’un Birleşik Krallık’ta 2.000 kişi ile gerçekleştirdiği araştırma, tüketicilerin yeni yılda vegan bir yaşam tarzı benimseyip benimsemeyeceklerine mercek tutuyor. Araştırmanın öne çıkan verilerine göre, Britanyalıların neredeyse dörtte üçü (%73) et tükettiğini belirtiyor. Ayrıca erkeklerin et tüketme olasılığı (%80) kadınlara (%66) göre daha yüksek. Ağırlıklı olarak vejeteryan olan ancak ara sıra et veya balık yiyen Flexitarians, İngiliz halkının sekizde birini (%12) oluştururken (erkeklerin %8'i ve kadınların %15'i), %6'sı da vejeteryan olduklarını söylüyor. Diğer %3'lük bir kesim ise pesketaryenken, veganlık Britanyalıların yalnızca %2'si tarafından uygulanmakta. Öte yandan, 18 ila 24 yaşları arasında olan ve vegan olmayan sekiz katılımcıdan biri, Ocak ayında sadece vegan bir diyet uygulamak için kendilerine meydan okumayı planlıyor.

Tüketicinin Çevrimiçi Eğlence Deneyimleri

Accenture tarafından 10 ülkeden 6.000 tüketici ile gerçekleştirilen bir araştırma, tüketicilerin çevrimiçi eğlence deneyimleriyle ilgili tercihlerini ve davranışlarını inceliyor. Araştırmanın dikkat çeken çıktılarına göre, 10 kişiden dördü (%41) eğlence hizmetleri için hepsi bir arada bir platform için ödeme yapacaklarını söylüyor. Ek olarak, beş kişiden üçü (%61) içeriğin daha iyi kişiselleştirilmesine izin vermek için dijital yayın profillerini platformlar arasında paylaşma olanağı istiyor. Araştırmanın diğer önemli verileri ise, tüketicilerin üçte birinden fazlasının (%35) son 12 ayda dijital yayın hizmetinden en az birinin aboneliğini iptal ettiğini ve %26'sı önümüzdeki 12 ayda bir veya daha fazla aboneliği kesmeyi planladığını gösteriyor. Öte yandan tüketicilerin %72’si, geçen yıla göre %6 artışla izleyecek bir şey bulma konusunda hayal kırıklığı yaşadığını belirtiyor.

Tüketicinin Sanal Alışveriş Deneyimine Bakış Açısı

Sosyal medya dünyası kesinlikle çok etkili. Etrafınıza baktığınız zaman uygulamalardaki trendlerden etkilenmemenin mümkün olmadığını göreceksiniz. GoodFirms tarafından gerçekleştirilen bir araştırma, tüketicilerin konu satın alma kararları olduğunda çeşitli sosyal medya platformlarındaki fenomenlere körü körüne güvendiklerini ortaya koyuyor. Araştırmanın önemli verilerine göre, katılımcıların %75'i, alışverişlerini sosyal medya platformları üzerinden yapıyor. Ayrıca araştırmaya katılanların %56'sı, sosyal medya fenomenlerinin tavsiyesi üzerine alışveriş yapıyor. Öte yandan tüketicilerin %48'i, sosyal ticaret platformlarında kıyafetleri ve aksesuarları sanal olarak denemeyi tercih ediyor. Hatta %62'si, metaverse'te oluşturulan sanal dünyaları sosyal alışveriş için kullanmak istiyor.

Subscribe to Our Newsletter!

We gather global consumer research news and share them with 3,000+ marketing and research professionals worldwide.

Latest