Kimola Bülten | Cognitive 10# 2022: Gerçekten mi?

Dec 30, 2022 - 3 min read
Kimola Bülten | Cognitive 10# 2022: Gerçekten mi?

Yapay zeka, makine öğrenimi ve Kimola Cognitive'deki yenilikleri derlediğimiz bültenimiz ile sizlerleyiz.

Bülten hakkında soru, görüş ve önerilerinizi Twitter'da @kimolacognitive'i etiketleyerek bizimle paylaşabilirsiniz.

Reddit Yorumlarını Edinin ve Analiz Edin

Reddit yorumlarını edinin ve analiz edin

Veriye dayalı bir strateji belirlememiz gerektiğinde, internette herhangi bir konuda binlerce yorum olduğunu hepimiz biliyoruz. Reddit'te bu mecralardan biri. Uzun yıllardır hayatımızda olan Reddit, bir sosyal medya platformundan çok daha fazlası ve dünya çapında epey popüler. Aklınıza gelebilecek her konuda uzmanından ya da değil pek çok görüş yer almakta. Yani hedef kitleniz de orada! Bu da Reddit yorumlarının analiz edilmesini kaçınılmaz kılmakta.

🤔 Binlerce yorumu nasıl elde edip analiz edeceğiz?" diye düşündüğünüzü biliyoruz. İşte yapmanız gerekenler:

😎 Kimola'nın makine öğrenim teknolojisini kullanarak otomatik olarak tüketici yorumlarını analiz etmenize olanak sağlayan ürünü Kimola Cognitive'e üye olmak.

🤞 Reddit yorumlarını Kimola Cognitive'in tarayıcı eklentisi Airset ile elde etmek: Airset'i kullanarak Reddit yorumlarından nasıl veri seti oluşturacağınızı anlattığımız YouTube videosunu şuradan izleyebilirsiniz. 

🥳 Airset ile yakaladığınız 1.000 Reddit yorumunu sadece sürükle bırak yaparak önceden eğitilmiş makine öğrenimi modellerinden olan "Nefret Söylemi Tespiti" ya da "Sentiment" modeli ile saniyeler içinde analiz etmek. Reddit verilerini analiz etmek için buradan 7 günlük ücretsiz deneme oluşturabilirsiniz!

Point-E' saniyeler içerisinde 3D modelleme yapabiliyor.

Metinden görseller oluşturabilen yapay zeka sistemleri giderek yaygınlaşırken, popüler yapay zeka sistemi DALL-E'nin geliştiricisi olan OpenAI, yeni bir adım attı. ABD merkezli şirket, Point-E adında yeni bir yapay zeka sistemi tanıttı. Yeni sistem, yapay zeka alanında büyük etki yaratmaya aday görünüyor. Yeni yapay zeka sistemi, genel olarak DALL-E ile benzerlik gösterse de, amacı farklı. Point-E, giderek yaygınlaşan 3D modelleme işleminde kullanılır ve metinleri doğrudan 3D nesnelere dönüştürür. Halihazırda bu tür sistemler var olsa da OpenAI'ın yeni yapay zeka sistemi çok daha hızlı ve verimli. Örneğin, Google'ın DreamFusion benzer işlevleri gerçekleştirmek için saatler ve birden fazla GPU gerektirirken, Point-E bunu tek bir GPU kullanarak birkaç dakikada yapabiliyor.

Yapay zeka doktor yazılarını deşifre edecek.

Teknoloji, hayatımızın her alanını etkilemeye devam ediyor ve eskiden yapılamayan birçok şey artık teknoloji sayesinde çok daha kısa sürede yapılabiliyor. Bu bağlamda, Google, doktorların zor okunan el yazılarını okumayı kolaylaştıran bir yapay zeka modeli geliştiriyor. Google, Hindistan'da düzenlenen yıllık konferansında, eczacılarla birlikte çalıştığını ve Google Lens'te dağınık bir şekilde yazılmış tıbbi notların kodunu çözebilecek bir araç oluşturmayı hedeflediğini duyurdu. Google Lens'te sunulacak olan bu özellik, kullanıcıların reçetenin fotoğrafını çekmesine veya fotoğraf kitaplığından yüklemesine olanak tanıyacak.

Yapay zeka Dünya Kupası’nın sahibini bildi!

2022 Dünya Kupası, futbol tutkunlarını bir süredir ekranlara kitledi ve geçtiğimiz hafta Arjantin-Fransa karşılaşması ile resmen sona erdi. Penaltı atışlarında Arjantin, Fransa'yı yendi ve Dünya Kupası'nı kazandı. Video oyun dünyasının önemli bir ismi EA Sports ise, turnuvanın sonrasında önemli bir gelişme ile gündeme geldi. Şirketin, "HyperMotion2" adı verilen yapay zeka sistemi karşılaşmaları tek tek simüle ederek Dünya Kupası’nı kazananın Arjantin olacağını tahmin etti. Öyle de oldu. Yapay zekanın ilk üçte gösterdiği Fransa ise, turnuvayı ikinci olarak tamamladı. Öte yandan yapay zekaya göre, Arjantin'in finaldeki rakibi olması gereken Brezilya çeyrek finalde elendi.

Barkod kullanımı tarih mi oluyor?

Dünyanın en büyük alışveriş platformlarından biri olan Amazon, depolarında birçok robotik kol ile çalışıyor. Ancak bu robotik kollar, ürünlerin barkodlarını okumada zorlanmakta ve özellikle garip şekilli ürünlerin barkodlarının yerleştirilmesi de bir başka problem olarak ortaya çıkmakta. Bu nedenledir ki Amazon, barkod kullanımını bırakmayı planlıyor. Bunun yerine, depolarındaki ürünleri resimlerinden ve taşıyıcı bantlarından tanıyabilen yapay zeka destekli kamera sistemi geliştirdi. Bu değişiklikle, robotların ürünleri barkodlarını taramaya gerek kalmadan doğrudan alıp işleme imkanı olacak. Böylece ürünler çok daha hızlı bir şekilde müşterilere ulaştırılabilecek.
Subscribe to Our Newsletter!

We gather global consumer research news and share them with 3,000+ marketing and research professionals worldwide.

Latest