Kimola Bülten #80: Aşka Stalk Gerek!

Feb 10, 2022 - 3 min read
Kimola Bülten #80: Aşka Stalk Gerek!

İletişim ve araştırma profesyonelleri için hazırlanan içgörüler, tüketicileri anlamaya yönelik araştırmalar ve tüketici verilerinin kullanım dünyası ile ilgili bu haftanın öne çıkan haberleri sizlerle!

 

🎉Kimola'ya Vodafone'dan Özel Ödül!

kimola-vodafone-ödülleri

Ford Otosan için gerçekleştirdiğimiz, Sosyal Medya Metin Analitiği çözümümüz ile otomotiv dünyasına ait tüketici görüşlerini yapay zeka ile sınıflandırarak TÜSİAD Sanayide Dijital Dönüşüm Programı'nda (SD2), Vodafone Özel Ödülü’nün sahibi olduk.

Araştırma ve Veri Dünyasında Bu Haftanın Öne Çıkanları

 

10 kişiden 7’si eşleştikleri kişinin geçmişini araştırıyor.

NortonLifeLock'un 10 ülkede 10.003 kişiden elde ettiği verileri içeren 2021 Norton Siber Güvenlik İçgörü Raporu, partner adayları ve romantik ilişkiler söz konusu olduğunda tüketicilerin çevrimiçi sürüngen davranışlarını gösterebildiğini ortaya koyuyor. Araştırmanın öne çıkan verilerine göre, katılımcıların %73'ü eşleşmelerini bir şekilde incelediğini belirtiyor. Bunun yanı sıra, çevrimiçi flört uygulamalarını ve web sitelerini kullananlar, olası bir buluşmadan önce inceleme yapmak için en yaygın taktiklerin sosyal medya profillerinde gezinmek (%49), bir arama motoruna isim yazmak (%37) veya profesyonel bir sitede bir profil aramak (%30) olduğunu söylüyor.

 

Partneriniz hakkında her şeyi bilmek istiyor musunuz?

"Journal of Social and Personal Relationships" dergisinde yayımlanan ve 142 kişinin katılımıyla gerçekleştirilen bir araştırma, insanların romantik partnerleriyle ilgili belirli bilgileri öğrenmekten kaçındığını ortaya koyuyor. Katılımcılara romantik partnerleriyle ilgili bilmemeyi tercih ettikleri herhangi bir bilgi olup olmadığı sorulduğunda; katılımcıların %35’i “evet” yanıtını veriyor. İnsanların öğrenmekten kaçındıkları bilgiler ise şöyle;
  • Cinsel düşünce ve davranış (%52): aldatma (%34) ve cinsel geçmiş (%11).
  • İlişki sorunları (%34): diğer ilişkiler (%23) ve kişinin romantik partnerinin onu nasıl değerlendirdiği, partnerinin gözündeki olumsuz yanları (%10).
  • Diğer (%14): Uyuşturucu kullanımı, suç faaliyetleri ve diğer konularla ilgili bilgiler.

 

Tüketiciler artık daha fazla video içeriği tüketiyor.

Wistia’nın 330.000'dan hesaptan platforma yüklenen 42 milyondan fazla videonun yanı sıra 600 müşterinin yanıtlarını analiz ettiği araştırma, izlenen video dakikalarının 2019'dan bu yana %121 arttığını gösteriyor ve pazarlamacılar için eyleme geçirilebilir içgörüler sağlıyor. Araştırmanın öne çıkan bulgularına göre, Wistia'ya yüklenen toplam video sayısı 2019'a göre %73 artmış durumda. Bu artışa ek olarak, 2021'de video izlemek için harcanan süre sırasıyla 1,3 milyar ve 1,4 milyar dakika ile Şubat ve Mart aylarında zirvede.

 

Marka sadakatinin anahtarı: kişiselleştirme.

Redpoint Global'in sponsorluğunda Dynata tarafından 1.000 ABD'li tüketiciyle yapılan bir araştırmaya göre, katılımcıların yaklaşık üçte ikisi (%65) üçten az markayı sevdiklerini söylüyor ve %9'luk bir kesim tek bir markayı bile "sevmediğini" iddia ediyor. katılımcılara marka bağlılıklarını etkileyen faktörlerin neler olduğu sorulduğunda, atılımcılara marka bağlantılarını hangi faktörün yönlendirdiği sorulduğunda, ankete katılanların önemli bir kısmı (%74), bir marka sadakat programının en önemli bileşeni olarak değer verildiğini ve anlaşıldığını belirterek, kişiselleştirmenin marka bağlantılarının anahtarı olduğunu belirtiyor. Ek olarak katılımcıların %64'ü, kendilerini tanıyan bir markadan ürün satın almayı tercih ettiğini ve %34'ü bunu yapmak için ürüne daha fazla para harcayabileceğini söylüyor.

 

Sevgililer Günü’nün en popüler hediyeleri bu yıl da değişmedi.

Numerator tarafından 1.175 tüketicinin katılımıyla gerçekleştirilen araştırma, 2022 Sevgililer Günü’ne dair tüketicilerin harcama ve kutlama planlarını inceliyor ve tüketicilerin kutlama planları, hediye kategorileri ve alışveriş yöntemleri genelinde pandemi öncesi davranışlara geri dönmeye eğilimli olduklarını ortaya koyuyor. Araştırmanın öne çıkan bulgularına göre, kuşakların hediye tercihleri farklılık gösteriyor. Bu bağlamda, Z ve Y kuşağı tüketicilerinin deneyimsel hediyeler (örn. konser biletleri, seyahat) satın alma olasılığı eski nesillere göre %49, alkol satın alma olasılığı %29, giysi satın alma olasılığı %23 ve spa ürünleri satın alma olasılığı %15 daha fazla. Öte yandan, genç nesillerin Sevgililer Günü için tebrik kartı satın alma olasılığı eski nesillere göre %17 daha az.

 

#İlginç Bilgi

Guinness Rekorlar Kitabı'na göre, en uzun hıçkırık 68 yıl sürdü.
Charles Osborne isimli bir adam, 96 yıllık yaşamında yaklaşık 430 milyon kez hıçkırmıştır.

Subscribe to Our Newsletter!

We gather global consumer research news and share them with 3,000+ marketing and research professionals worldwide.