Kimola Bülten #55: Kalbim okulda kaldı💗

Aug 12, 2021 - 3 min read
Kimola Bülten #55: Kalbim okulda kaldı💗

İletişim ve araştırma profesyonelleri için hazırlanan pandemi süreci içgörüleri, tüketicileri anlamaya yönelik araştırmalar ve tüketici verilerinin kullanım dünyasını kapsayan, bu haftanın öne çıkan içerikleri sizlerle! Haftalık bültenimize abone olmak isterseniz şu linkten abone olabilir, Kimola'dan tüketici içgörüleri edinmek ve tüketici araştırmalarımız hakkında daha fazla bilgi almak isterseniz de şu linkten bize ulaşabilirsiniz.

İçgörülü bir hafta olsun!

 

Giyilebilir teknoloji eğlence katili mi?


Diğer Açı
Gülnur Tumbat, PH.D'den makaleler 
San Francisco State University
 
 
Yükselen sağlık ve sürdürülebilirlik trendleriyle beraber tüketici olarak bizler yeni tutumlar geliştirme zorunluluğu hissediyoruz. Aslında bu tutumlar, kontrol yanılsaması (bireylerin kendi davranışlarını değiştirerek global bir değişikliğe yol açabileceğine inanması) aracılığı ile bireylerin çeşitli konularda dünyayı değiştirebileceği inancının bir sonucu. Örneğin, çevre dostu olmak, sürdürülebilir ürünleri seçmek, sağlıklı beslenmek, daha fazla egzersiz yapmak, ekonomik harcamalarımıza dikkat etmek, fiziksel ve zihinsel sağlığa dikkat etmek bu inançlardan birkaçı... Yazının tamamını okumak için buraya tıklayınız.
 
Araştırma ve Veri Dünyasında Bu Haftanın Öne Çıkanları

Ebeveynler artık yüz yüze eğitim istiyor

Ipsos’un Türkiye’de 800 kişi ile gerçekleştirdiği “Koronavirüs Salgını ve Toplum Genel Kamuoyu Araştırması”na ait bulgulara göre, ebeveynlerin %57'si yüz yüze eğitime geçilmesi kararını destekliyor; fakat son haftalarda artan vaka sayıları nedeniyle ebeveynlerin yalnızca %30’u yüz yüze eğitime geçilebileceğini düşünüyor. Öte yandan, ebeveynlerin %71'i okulların açılabilmesi için öğretmenlere aşı zorunluluğu getirilmesi gerektiğini düşünüyor. Ancak bu tutum, mesele çocuklara geldiğinde gevşiyor ve neredeyse her iki ebeveynden biri (%47) 7-12 yaş aralığındaki çocuklara aşı yapılmaması gerektiğini düşünürken, ebeveynlerin %45’i 13-18 yaş aralığındaki çocuklarının aşılanabileceğini belirtiyor. Bu da çocuk yaşı büyüdükçe aşı taraftarlığının arttığını gösteriyor. 

 

Sanal bir yılın ardından

OnePoll tarafından Acne Wipeout markası adına 2.000 ABD'li katılımcıyla yürütülen bir anket, pandemiden önce bile, insanların ciltlerinde bir leke veya sivilce olduğu için bir partiyi (%24), okulu (%21), arkadaşlarıyla takılmayı (%20) ve iş toplantılarını (%16) kaçırdıklarını ortaya koyuyor. Araştırmanın öne çıkan verilerine göre, annelerin %38'i pandemi sırasında çocuklarının cildinde olumsuz bir değişiklik fark ettiklerini belirtiyor ve  ergenliğin (%21), maske takmanın (%20) ve stresin (%20) bu değişikliğe katkıda bulunduğunu düşünüyor. Bu nedenledir ki, pandemi sonrası, katılımcıların %63'ü ciltlerine daha iyi bakma konusunda her zamankinden kararlı görünüyor. Öte yandan, Amerikalıların %47'si, maskeleri veya sosyal medya filtreleri olmadan 'gerçek dünyaya' geri dönmek konusunda gergin hissediyor. Normalleşmeye başladığımız şu günlerde ise, kilo ve sivilce hem gençler (%40 ve %38) hem de yetişkinler (%57 ve %30) için en yaygın güvensizliklerin başında geliyor.

 

Mağaza içi pazarlama teknikleri tüketiciyi etkiliyor

Inmar Intelligence’ın 1.000 ABD'li yetişkinle yaptığı yakın tarihli bir araştırma, mağaza içi tabelaların tüketici davranışları üzerindeki etkisini ele alıyor. Araştırma verileri, mağaza içinde reklam gören müşterilerin %69'unun öne çıkan ürüne göz attığını, %61'inin de ürünü satın aldığını gösteriyor. Ek olarak araştırma, müşterilerin bir ürünü satın alma kararlarında sadakat programlarının büyük bir rol oynadığını ortaya koyuyor. Araştırmaya katılanların %96’sı, satın alma işleminden sonra bir mağaza sadakat programı aracılığıyla indirimler, puanlar veya diğer kredi türlerinden haberdar olmaları durumunda satın alma konusunda etkilenebileceklerini belirtiyor.

 

Bu yılki Noel kutlamaları

eBay Ads UK tarafından hazırlanan ve Noel'i kutlayan 2.000 İngiliz tüketiciyle yapılan araştırma, insanların geçen yıla göre daha sıradan bir festival sezonu bekledikleri için Noel 2021 hakkında daha iyimser hissettiklerini ortaya koyuyor. Ankete katılan her beş kişiden üçü (%60) bu Noel'i her zamanki gibi kutlayabilecekleri konusunda iyimserken, neredeyse yarısı (%49) bu Noel'in geleneksel olacağını düşünüyor. Katılımcıların dörtte biri (%25)ise, Noel'in bu yıl daha heyecanlı olacağına inanıyor. Bu pozitiflik, insanları Noel'e hazırlanmak için motive etmiş olmalı ki, katılımcıların %27'si Noel alışverişine ve hazırlıklarına geçen yıldan daha erken başlamayı planladığını, hatta beşte ikisi (%41) Noel alışverişlerini Aralık'tan önce bitireceklerini söylüyor.

 

İlginç Bilgiler        

Twitter'ın resmi maskotu olan ve şirketin logosunda yer alan kuşun adı 'Larry'dir. 
Subscribe to Our Newsletter!

We gather global consumer research news and share them with 3,000+ marketing and research professionals worldwide.

Latest