Kimola Bülten #42: Ben bu yaz bronzlaşmak istiyorum!

May 06, 2021 - 3 min read
Kimola Bülten #42: Ben bu yaz bronzlaşmak istiyorum!

İletişim ve araştırma profesyonelleri için hazırlanan pandemi süreci içgörüleri, tüketicileri anlamaya yönelik araştırmalar ve tüketici verilerinin kullanım dünyasını kapsayan, bu haftanın öne çıkan içerikleri sizlerle! Haftalık bültenimize abone olmak isterseniz şu linkten abone olabilir, Kimola'dan tüketici içgörüleri edinmek ve tüketici araştırmalarımız hakkında daha fazla bilgi almak isterseniz de şu linkten bize ulaşabilirsiniz.

İçgörülü bir hafta olsun!
 
 
Araştırma ve Veri Dünyasında Bu Haftanın Öne Çıkanları
 

Anneler Günü’ne yönelik harcama yapan tüketici trendi

Coresight Research’ün 26 Nisan’da gerçekleştirdiği, ABD’li tüketicilerin Anneler Günü için harcama planlarını ve beklentilerini ele alan araştırmaya göre, katılımcıların %57’si Anneler Günü’ne yönelik bir harcama yapmayı planladığını söyledi. Araştırmanın ortaya koyduğu ilginç verilerden biri ise, 30-44 yaş aralığındaki tüketicilerin, Anneler Günü’ne yönelik harcama yapma olasılığının daha yüksek olduğu. Bu yaş grubundaki tüketicilerin planladıkları harcama tutarının ortalama ($91) olması, araştırmanın öne çıkan bir diğer verisi.

 

Pandemi yeni ödeme yöntemlerini getirdi

Mastercard tarafından globalde 18 pazarda yürütülen “Mastercard Yeni Ödemeler Endeksi”ne göre, tüketicilerin %93'ü gelecek yıl kripto para birimi, biyometri, temassız veya QR kodu gibi en az bir yeni ödeme yöntemini kullanmayı düşünüyor. Ankete katılanların %63’ü, normal şartlar altında denemeyeceği yeni bir ödeme yöntemini, pandemi sürecinde denediğini belirtiyor. Araştırmanın ortaya koyduğu verilere göre, katılımcıların yarısından fazlası, herhangi bir türden elektronik ödemeyi kabul etmeyen işletmelerden kaçınacaklarını söylüyor. Araştırmanın öne çıkan verilerinden biri, Y kuşağının %77'sinin kripto para birimi hakkında daha fazla şey öğrenmekle ilgilendiği olurken, bir diğeri ise %75'inin daha iyi anladığında kripto para birimini kullanacağını belirttiği.

 

Seçimler tesadüfün büyüsünü bozuyor

Forbes’un, Sydney ve Florida Üniversitesi’nden pazarlama araştırmacıları Aekyoung Kim ve Felipe Affonso ile beraber yürüttüğü araştırma, kullanıcı deneyiminde rastlantısallığın rolünü ve tesadüfe dayalı stratejilerin etkisini inceliyor. Araştırmaya göre, seçimler tesadüfün büyüsünü bozuyor. Araştırma sonuçları; bir ürün, hizmet veya deneyim olumlu ve beklenmedik olduğunda, kullanıcı geri dönüşünün daha pozitif olduğunu ortaya koydu. Araştırma kapsamında, tüketici memnuniyetinin film ve müzik önerileri sunan iki platform kullanılarak ölçüldüğü çalışmada, tüketicilerin kendileri için seçtikleri bir içeriğe kıyasla, rastgele sunulan bir film veya şarkıdan daha çok eğlendiği ortaya çıktı.

 

Seyahate olan ilgi son bir yılda artış gösterdi

Simon-Kucher & Partners tarafından, 25 ülkede 3 bin 500'den fazla katılımcı ile gerçekleştirilen, pandemi sonrası tüketicilerin tatil alışkanlıklarını ele alan araştırmaya göre, katılımcıların %71’i seyahat etmeye olumlu bakıyor. Bu oran, 2020 yılının Mayıs ayına kıyasla %54 artış gösterdi. Ayrıca, araştırmanın öne çıkan verilerinden bir diğeri, katılımcıların %29'una göre, seyahat için aşı sürecinin ilerlemesinin belirleyici olduğu. Katılımcıların %30’una göre ise seyahatle ilgili kısıtlamaların kaldırılması, seyahat etmek için yeterli.

 

Tüketiciler açık alanda yemek yemeyi tercih ediyor

Morning Consult tarafından gerçekleştirilen, Amerikalı tüketicilerin açık alanda yeme alışkanlıklarını ele alan araştırmanın 2021 Nisan ayı sonu verilerine göre, tüketicilerin %60'ı açık alanda güvende hissederek yemek yediğini belirtiyor. Açık alanda yemek yerken güvende hissedeceğini söyleyen tüketicilerin oranı 2020 boyunca %42'yi geçmezken, 2021'de istikrarlı bir şekilde artıyor. Araştırmanın ilginç bulgularından biri ise, tüketicilerin açık alanda yemeye, kapalı mekanda yemekten daha sıcak bakıyor oluşu. Verilere göre, ABD'li yetişkinlerin %68’i, açık alanda yemek yemeyi tercih edeceğini söylerken; %57'si kapalı alanda yemek yemeyi tercih edeceğini ve güvende hissedeceğini söyledi.

 

Y&Z Kuşağının ve Baby Boomer Kuşağının yöneldiği yiyecekler farklı

Oracle’ın 31 Mart 2021'de yayınladığı, 75 milyon ABD hanesini temsil eden, 2020 yılının Şubat ve Aralık ayları arasındaki tüketici harcamalarını ve satın alma verilerini incelediği “The New Consumer” araştırmasına göre; Baby Boomer Kuşağının çevrim içi gerçekleştirdiği CPG (ambalajlı tüketici ürünleri) alışverişi, 2019 yılına kıyasla, 2020 yılında yaklaşık 6 kat artış gösterdi. Araştırmanın ortaya koyduğu ilginç verilerden biri ise, Y Kuşağının %29'unun ve Z Kuşağının %26'sının dondurulmuş ve hazır yiyecekler gibi daha hızlı tüketilebilen yemeklere yönelirken; Baby Boomer Kuşağının %31’inin et ve patates gibi daha geleneksel ürünler satın almayı ve evde yemek yapmayı tercih etmesi.

 

 

İlginç Bilgiler       

Google arama motorunun orijinal adı "Backrub"dır.
 
Subscribe to Our Newsletter!

We gather global consumer research news and share them with 3,000+ marketing and research professionals worldwide.

Latest