Kimola Bülten #20: Gelinlerin Tatlı Telaşı: Şarjlı Süpürge

Dec 03, 2020 - 3 min read
Kimola Bülten #20: Gelinlerin Tatlı Telaşı: Şarjlı Süpürge

İletişim ve araştırma profesyonelleri için hazırlanan, içgörüye doyuran podcast'imiz Verizekalılar, pandemi süreci içgörüleri, tüketicileri anlamaya yönelik araştırmalar ve tüketici verilerinin kullanım dünyası ile ilgili bu haftanın öne çıkan haberleri sizlerle! Haftalık bültenimize abone olmak isterseniz şu linkten abone olabilir, Kimola'dan tüketici içgörüleri edinmek ve tüketici araştırmalarımız hakkında daha fazla bilgi almak isterseniz de şu linkten bize ulaşabilirsiniz.

İçgörülü bir hafta olsun!

 

🎉 Kimola'dan Podcast: "Kutlamanın düşkünü, Zoom kurar kış günü": Verizekalılar Bölüm 8 yayında!

Kutlamanın düşkünü, Zoom kurar kış günü

Araştırma ve iletişim profesyonelleri için Kimola ekibi tarafından hazırlanan 5 dakikalık podcast yayınımız Verizekalılar'ın 8. bölümünde, seyahatseverlerin teknoloji beklentisini, COVID-19’un kadınlara etkilerini, yılbaşı planlarını, Kasım kampanyalarını inceliyor ve internetten çikolata satın alanlara duyduğumuz hayreti anlatıyoruz. Spotify’da dinlemek isteyenler şuraya, Megaphone’da dinlemek isteyenler şuraya

 

Araştırma ve Veri Dünyasında Bu Haftanın Öne Çıkanları

Ipsos araştırması: Tüketiciye göre çevrimiçi eğitim, önümüzdeki beş yılda en az yüz yüze eğitim kadar uygulanır olacak!

Ipsos’un 29 ülkede gerçekleştirdiği, bundan beş yıl sonra yükseköğretimin nasıl yapılacağı hakkındaki düşüncelere ışık tutan araştırmasına göre, katılımcıların büyük bir kısmı çevrimiçi ve yüz yüze eğitim ayrımının kalıcı olduğunu düşünüyor. Katılanların %72’si çevrimiçi eğitimin, en az yüz yüze eğitim kadar uygulanır olacağı kanısında. Araştırmaya göre katılımcıların %53’ü yüz yüze eğitimin maliyetine değdiğini düşünürken; %36’sı bu düşünceye katılmıyor.

 

Alışveriş sürecinin popüler tamamlayıcısı: Sosyal medya

Coresight Research’ün ABD internet kullanıcıları ile gerçekleştirdiği araştırmaya göre, alışveriş yapanların %57’si sosyal medyayı alışveriş süreçlerinin bir parçası olarak kullanıyor. Aynı araştırmaya göre, alışveriş sürecinin bir parçası olarak sosyal medyayı kullanan tüketicilerin %76’sı satın alma sürecindeki zorluktan dolayı bir satın alma işlemini yarıda bırakabileceğini belirtmekte.

 

Güzel görünen yiyecekler, tüketicinin “sağlıklı” algısını etkiliyor mu?

“Journal of Marketing” dergisinde yayınlanan Güney Kaliforniya Üniversitesi’nin gıda estetiği araştırmasına göre,  estetik gözüken “güzel” yiyecekler, estetik gözükmeyen yiyeceklere kıyasla, tüketicide “daha sağlıklı” ve “daha doğal” algısı yaratıyor. Araştırmadaki bir deneyde, katılımcılara aynı açıklama ve fiyat ile avokado tostları sunuluyor ve katılımcılardan sağlıklılık ve doğallık açısından değerlendirmeleri isteniyor. Aynı içerik ve fiyatla sunulmasına rağmen avokado tostlarından dilimlenmiş (daha güzel) olanın, ezilmiş (daha çirkin) olana göre daha az işlenmiş; daha doğal ve daha sağlıklı algısı uyandırdığı saptanmış.

 

Çocukların TV alışkanlıkları, ailelerin korkulu rüyası 

Arizona Üniversitesi’nin araştırmasına göre çocuklarının çok fazla televizyon izlemesi, ebeveynleri stres altında bırakıyor. 2-12 yaş arası çocuğu olan 433 ebeveyn ile yapılan araştırma, televizyonda gördüğü tüketim ürünleri için ailelerine ısrar eden çocukların ebeveynlerinin daha çok stres yaşadığını ortaya koyuyor.

 

Siz de uyuyamayanlardan mısınız?

Ipsos ve Huawei’in Türkiye’de gerçekleştirdiği uyku ve stres sorunu araştırmasında, katılımcıların %22’si uyku konusunda sıkıntı çektiğini dile getirirken; %31’i bu sıkıntıların son aylarda arttığını belirtiyor. Araştırmadaki diğer bir önemli veri ise, katılımcıların %77’sinin stres altında olduğunu belirtmesi. Buna ek olarak, katılımcıların en çok şikayette bulunduğu konular, %53 ile yorgunluk ve enerjisizlik. %44 ile uyku bozuklukları en çok söylenen ikinci şikayet. Katılımcılara, mobil uygulama ve cihazların yaşadıkları uyku ve stres sıkıntılarına sağladığı fayda sorulduğunda; %50’si uyku düzeninde, %58’i stres seviyesinde olumlu yönde bir etki olduğunu belirtti. 

 

Tüketici Kasım ayında elektroniğe ve ev aletlerine yöneldi!

Teknosa tarafından Türkiye’de gerçekleştirilen Kasım ayı alışveriş araştırmasının verilerine göre, geçen yılın Kasım ayı alışveriş verilerine kıyasla; bu yıl en fazla talep gören ürünler oyun konsolları, elektrikli el süpürgeleri, notebook ve tabletler oldu. Aynı araştırmaya göre, çevrimiçi platformlarda en çok tercih edilen ürünler; akıllı telefon, şarjlı süpürge, TV, notebook ve tabletler.

Subscribe to Our Newsletter!

We gather global consumer research news and share them with 3,000+ marketing and research professionals worldwide.