Kimola Bülten #19: Kutlamanın düşkünü, Zoom kurar kış günü!

Nov 26, 2020 - 3 min read
Kimola Bülten #19: Kutlamanın düşkünü, Zoom kurar kış günü!

İletişim ve araştırma profesyonelleri için hazırlanan, içgörüye doyuran podcast'imiz Verizekalılar, pandemi süreci içgörüleri, tüketicileri anlamaya yönelik araştırmalar ve tüketici verilerinin kullanım dünyası ile ilgili bu haftanın öne çıkan haberleri sizlerle! Haftalık bültenimize abone olmak isterseniz şu linkten abone olabilir, Kimola'dan tüketici içgörüleri edinmek ve tüketici araştırmalarımız hakkında daha fazla bilgi almak isterseniz de şu linkten bize ulaşabilirsiniz.

İçgörülü bir hafta olsun!

Kimola'dan Verizekalılar Bölüm 7 yayında!

Bekledim de gelmedin, beni hiç mi sevmedin?

Araştırma ve İletişim profesyonelleri için Kimola ekibi tarafından hazırlanan 5 dakikalık podcast yayınımız Verizekalılar'ın 7. bölümünde, online modanın yükselişini, gençlerin COVID kaynaklı depresyonunu, tüketicinin "bekleme" algısındaki değişimi konuşuyoruz. Spotify’da dinlemek isteyenler şuraya, Megaphone’da dinlemek isteyenler şuraya

Araştırma ve Veri Dünyasında Bu Haftanın Öne Çıkanları

COVID-19 Döneminde Kadına Yönelik Şiddet

Dünya Bankası verileri incelendiğinde, pandemi sürecindeki sosyal izolasyon ve kısıtlamalar evde geçirilen süreyi arttırırken, kadına yönelik şiddetin de artmasına sebep oluyor. Verilere göre pandemi sürecinde aile içi şiddetteki artış en az %25. Bazı ülkelerdeki aile içi şiddet yardım çağrıları 5 katına çıktı.

 

Kuyrukları Kaldırın

Amadeus’un 6000’den fazla yolcuyla yaptığı araştırmaya göre yolcuların %42’si yolculuk sırasında yerel salgınlar ve hükümet uygulamaları hakkında bilgi veren bir uygulamanın; %42’si ise temassız mobil ödeme seçeneklerinin seyahat güvenliğini arttıracağını belirtti. Aynı araştırmada, yolcular seyahat ile ilgili teknolojiden beklentilerini dile getirdi. Yolcuların %38’i kamusal alandaki kuyrukların azaltılmasını; %31’i diğer insanlar ile temasın minimuma indirilmesini; %31’i finansal verilerin ve kişisel bilgilerin korunmasını; %29’u olası bir gecikmede önceden haber verilmesini ve %28’i ulusal test ve izleme uygulamalarının doğruluğunun ve etkinliğinin sağlanmasını beklediğini belirtti. 

 

Efsane Cuma İndirimlerinde Giyim Kategorisi

Picodi’nin elde ettiği verilere göre tüketicilerin %48’i giyim kategorisinde; %35’i elektronik kategorisinde alışveriş yapacağını belirtiyor. Araştırmadaki istatiksel harcama verilerine göre, erkeklerin kadınlara göre daha pahalı ürünler tercih ettiği; katılımcıların %34’ünün geçen yılki tutarına yakın bir miktarda harcama yapacağı sonucuna ulaşılmış.

 

Kutlamalar da Sanal

Kelton Global’ın araştırmasına göre, Amerikalı tüketicilerin %39’u, Aralık tatillerini sanal ortamda görüntülü sohbet ederek kutlamayı düşünüyor ve Amerikalıların %21’i Aralık tatillerini ilk defa evde kalarak kutlayacak. Araştırmanın diğer bir dikkat çekici verisi ise evde kutlama yapmaktan en çok heyecan duyanların Y kuşağı olması. Araştırmaya göre Y kuşağının %61’i bu sene evde kutlama yapmaktan heyecan duyuyor.

 

KPMG Araştırması

Araştırmaya göre şirketler pandemi sürecinde dijital dönüşüme yöneliyor. Araştırmaya katılan yöneticilerin %57’si teknolojik yatırımların öncelikli olduğunu dile getirse de %59’u bu dönüşümü hızlandırdığını ancak nakit sıkıntısının yatırımlar için engel teşkil ettiğini belirtiyor. Katılımcıların yalnızca %13’lük kısmı teknolojik yatırımlarını artırdığını belirtiyor.

 

Tüketici Kasım İndirimlerini Takipte

14 ülkede gerçekleştirilen Simon-Kucher&Partners araştırmasına göre, Türkiye’deki tüketicilerin %97’si Kasım indirimlerini takip ediyor. Aynı araştırmaya göre Kasım indirimleri sürecinde tüketicilerin alım isteği %50 oranını buluyor. Araştırmanın ortaya koyduğu bir diğer veri ise, tüketicilerin %60’ının alışveriş alışkanlığının, pandemi sürecinden etkilendiği.

Subscribe to Our Newsletter!

We gather global consumer research news and share them with 3,000+ marketing and research professionals worldwide.

Latest