Kimola Bülten #21: Sizin çipte de Windows yüklü mü?

Dec 10, 2020 - 3 min read
Kimola Bülten #21: Sizin çipte de Windows yüklü mü?

İletişim ve araştırma profesyonelleri için hazırlanan, içgörüye doyuran podcast'imiz Verizekalılar, pandemi süreci içgörüleri, tüketicileri anlamaya yönelik araştırmalar ve tüketici verilerinin kullanım dünyası ile ilgili bu haftanın öne çıkan haberleri sizlerle! Haftalık bültenimize abone olmak isterseniz şu linkten abone olabilir, Kimola'dan tüketici içgörüleri edinmek ve tüketici araştırmalarımız hakkında daha fazla bilgi almak isterseniz de şu linkten bize ulaşabilirsiniz.

İçgörülü bir hafta olsun!

Kimola'dan Verizekalılar Bölüm 9 yayında!

Tüketicinin tatlı telaşı

Araştırma ve iletişim profesyonelleri için Kimola ekibi tarafından hazırlanan 5 dakikalık podcast yayınımız Verizekalılar'ın 9. bölümünde online eğitimden, gıda estetiğine, Türkiye’de uykusuzluğun ve stresin artmasından, tüketicinin yeni tatlı telaşının süpürgeler olmasına kadar yepyeni araştırmalar ile sizlerleyiz! Spotify’da dinlemek isteyenler şuraya, Megaphone’da dinlemek isteyenler şuraya, Poweapp'te dinlemek isteyenler şuraya, Apple Podcasts üzerinden dinlemek isteyenler ise şuraya

 

Kimola’dan Bankalar Araştırması

Kimola’dan Bankalar Araştırması

Şube kuyruğunda saatlerce beklemeler, müşteri hizmetlerine ulaşamamalar derken, bankalar bu dönemde bizi de kendilerini de çok yordu. Banka müşterilerinin güncel şikayetlerini ve görüşlerini analiz ettiğimiz sosyal araştırmamızı okumak için tıklayın! Devamını oku

 

Araştırma ve Veri Dünyasında Bu Haftanın Öne Çıkanları

 

Baby boomers ve yaşlıların %46.5’i COVID-19 aşıları Hakkında

PYMNTS’in COVID-19 aşısının tüketicinin dijital yaşam tarzı üzerine etkisini ele alan araştırmasına göre,  Amerikalı tüketicilerin %82’si aşıyla ilgili bilgi sahibi. Bu tüketicilerin %38’i aşı yaptırmayı düşünmediğini belirtirken; %38’i kesinlikle yaptırmayı düşündüğünü belirtti. Aynı araştırmaya göre, aşı olmaya olumlu yaklaşan tüketicilerin büyük oranını daha yaşlı nesiller oluşturuyor. Araştırma, “baby boomers” ve yaşlıların %47’sinin aşı olma olasılığının çok yüksek olduğunu ortaya koydu. Araştırmanın en ilginç sonuçlarından biri ise, internetten yemek siparişi veren tüketicilerin %51’inin aşı olmaya olumlu baktığı.

 

Orta şekerli olsun

Kahve Dünyası’nın 1200 kişi ile gerçekleştirdiği Dünya Türk kahvesi gününe özel, Türk kahvesi tüketimi araştırmasına göre, pandemi; Türk kahvesi tüketimini arttırdı. Araştırmaya göre katılımcıların %92’si Türk kahvesi tüketiyor. Ayrıca en çok tercih edilen Türk kahvesi: Orta şekerli. Buna ek olarak, düzenli bir Türk kahvesi tüketicisi bir haftada ortalama 8 fincan içiyor ve ortalama 7 dakikada tüketiyor.

 

Akadametre'den "Gri Saçlılar"ın tüketim alışkanlıkları araştırması

Akadametre’nin 65 yaş üzeri tüketicilerin tüketim alışkanlıkları ile ilgili gerçekleştirdiği araştırmaya göre, 65 yaş ve üzeri tüketicilerin %90’ının cep telefonu; %60’ının akıllı televizyonu var. Araştırmaya göre, 65 yaş üstünün televizyon izleme süresi ortalama 5 saat. Araştırmanın ortaya koyduğu diğer bir veri ise, 65 yaş üstü tüketicilerin, çevrimiçi alışveriş kanallarını kullandığı kategorilerin toplu market, giyim ve ayakkabı/çanta olduğu.

 

Pandemi strese iyi geldi!

The Deloitte Global’ın Y kuşağı araştırmasına göre, pandemiye bağlı olarak, Dünya genelinde Y kuşağı çalışanlarının yaklaşık %20’si işsiz kaldı. Ancak araştırmanın ortaya koyduğu şaşırtıcı veriye göre, pandemi süreci öncesine kıyasla stres seviyesinin artması beklenirken, stres seviyesinde bir azalma gözlendi. Pandemi öncesinde sürekli stresli olduğunu söyleyen Y kuşağının oranı %50 iken pandemi sürecindeki araştırmada %42’ye düştü. Z kuşağında ise bu oran, %52’den %44’e düştü.

Subscribe to Our Newsletter!

We gather global consumer research news and share them with 3,000+ marketing and research professionals worldwide.