Kimola Bülten 114#: Flört harcamaları kalp yakıyor! 💔

Oct 14, 2022 - 4 min read
Kimola Bülten 114#: Flört harcamaları kalp yakıyor! 💔

İletişim ve araştırma profesyonelleri için hazırlanan içgörüler, tüketicileri anlamaya yönelik araştırmalar ve tüketici verilerinin kullanım dünyası ile ilgili bu haftanın öne çıkan haberleri sizlerle!

 

Müşteri hizmetleri

Günümüzde müşteriler, memnuniyetlerini veya memnuniyetsizliklerini ifade etmek için markalarla iletişime geçebilecekleri birçok kanala sahiptir. E-postalar, anketler, inceleme siteleri, sosyal medya ve daha nicesi. Tüm bu yapılandırılmamış veriler göz önüne alındığında, her bir geri bildirimin manuel olarak işlenmesi bir marka için verimsiz ve imkansız olacaktır. Günün sonunda bir markanın amacı, daha önce bahsedilen tüm kanallardan aldığı müşteri geri bildirimlerini sınıflandırmak ve analiz etmek için teknolojiyi kullanmak olmalıdır. İşte bu noktada Kimola Analytics, müşterilerin deneyimleri hakkında neler söylediğini keşfetmeleri için markalara destek olur. Kimola Analytics'i deneyimlemek isterseniz şuradan kaydolabilir ve 7 günlük ücretsiz deneme oluşturabilirsiniz.

 

Araştırma ve Veri Dünyasında Bu Haftanın Öne Çıkanları

 Flört Etmenin Bedeli

Enflasyon, insan hayatının flört dahil her yönünü etkiliyor. LendingTree’nin ABD’de 1.578 kişi ile gerçekleştirdiği araştırma, insanların flört alışkanlıklarına mercek tutuyor. Araştırmanın öne çıkan bulgularına göre, 

  • Flört edenlerin %77'si daha fazla paraları olsaydı flört etmenin daha kolay olabileceğini söylüyor. Bu durumun erkekler arasında (%83) kadınlardan (%73) daha yaygın olduğu görülüyor.
  • Ayrıca, flört eden her 5 kişiden 1'i (%19) enflasyon nedeniyle daha az randevuya çıktıklarını belirtiyor. %14'ü ise buluşmalarda daha az para harcamaya çalışıyor.
  • Öte yandan, aktif olarak flört edip etmediklerine bakılmaksızın, erkeklerin yarısından fazlası (%54) erkeğin ilk buluşmada hesabı ödemesi gerektiğini düşünüyor.
  • Ek olarak, Y kuşağının (%22) flört harcama alışkanlıkları nedeniyle borç altına girmesi daha olası görünüyor.

 

Şişelenmiş su en çok tercih edilen içecekler arasında

Şişelenmiş Su En Çok Tercih Edilen İçecek

Uluslararası Şişelenmiş Su Derneği adına Harris Poll tarafından ABD’de 2.057 katılımcı ile gerçekleştirilen araştırmada, her 5 kişiden 4'ü (%83), özellikle şişelenmiş suyun en çok tercih ettikleri içecekler arasında olduğunu söylüyor. 

  • Ayrıca 10 katılımcıdan 9'u (%91), diğer içeceklerin satıldığı her yerde şişelenmiş su bulunması gerektiğini düşünüyor.
  • Su şişeleri söz konusu olduğunda ise, katılımcıların önemli bir kısmı (%73) plastik şişeleri tercih ederken; %16’sı cam, %6’sı da metal şişeleri tercih ediyor.
  • Şişelenmiş suyu en çok tercih ettikleri içecek olarak belirtenlerin %70'i, sade su yoksa; soda (%22), gazlı/şekerli/aromalı su (%10) veya sporcu içeceği (%8) gibi başka bir paketlenmiş içeceği seçeceklerini söylüyor.

Tüketiciler kişisel verilerini paylaşmaya istekli, ancak bir şarta 

Tüketiciler Tek Koşulla Veri Paylaşıyor

Capterra'nın ABD’de 981 tüketicinin katılımıyla gerçekleştirdiği "2022 Kupon Tercihleri Araştırması", tüketicilerin indirim almak için bilgi sağlamaya oldukça istekli olduğunu ortaya koyuyor. Araştırmanın temel bulgularına göre,

  • Tüketicilerin %91'i çevrimiçi bir satın alma işlemi gerçekleştirmeden önce bazen kupon aradığını söylerken, %32'si bunu her seferinde yapıyor. Çevrimiçi alışveriş yapanların %71'i mümkün olduğunda kupon kodlarını kullanıyor.
  • Buna ek olarak, çoğu tüketici indirim karşılığında e-posta adreslerini (%85), cinsiyetini (%70) ve adını (%60) vermeye istekli.
  • Öte yandan, çevrimiçi alışveriş yapanların %86'sı kuponları varsa yeni bir markadan alışveriş yapabileceğini belirtiyor.

 

Ruh Sağlığı Küresel Sağlık Sorununda 2. Sırada

Ipsos’un 34 ülkede 23.507 kişi ile gerçekleştirdiği "Yıllık Ipsos Dünya Ruh Sağlığı Günü Araştırması", ruh sağlığının fiziksel sağlıkla nasıl ilişkili olduğunu, zihinsel sağlık sorunları hakkında nasıl konuştuğumuzu ve sağlık hizmetlerinin bunu nasıl tedavi ettiğini ele alıyor.

  • İnsanlardan en önemli sağlık sorunları hakkında düşünmeleri istendiğinde ilk kez akıl sağlığı (küresel ülke ortalamasının %36'sı) kanserden (%34) daha üst sıralarda yer alıyor. Araştırmaya katılanların yarısından fazlası (%58) kendi zihinsel sağlıkları hakkında “sıklıkla” düşündüklerini söylüyor.
  • Ortalama olarak %76'sı ruh sağlığı ve fiziksel sağlığın eşit derecede önemli olduğunu söylüyor. Ek olarak, beşte ikisi (%41), sağlık hizmetleri tarafından fiziksel sağlığa ruh sağlığından daha fazla öncelik verildiğini söylerken; ruh sağlığına daha fazla önem verildiğini söyleyenlerin oranı %12.
  • Genel olarak, ruh sağlığı sorunları 35 yaşın altındaki insanlar, kadınlar ve düşük gelirli kişiler tarafından daha güçlü hissediliyor.

 

Kanal Tedavisi Korkusu

Sonendo tarafından ABD’de 35 yaş üstü yetişkinler ile gerçekleştirilen araştırma, kanal tedavisine ilişkin yaygın endişe ve korkuyu ortaya koyuyor. Araştırmanın önemli verilerine göre,

  • Katılımcıların %60'ı daha önce kanal tedavisi görmüş. Ancak, araştırmaya katılanların %67'den fazlası kanal tedavisi olmaktan çok korktuğunu söylüyor.
  • Bir kanal tedavisi geçirme ihtiyacı ile karşı karşıya kaldıklarında, katılımcıların %80'inden fazlası duygularını endişeli veya korkmuş olarak tanımlıyor.
  • Ayrıca, %77'si kanal tedavisi yaptırmaktansa iptal edilen bir uçuştan sonra havaalanında uyumaya mecbur kalmayı tercih edeceğini belirtiyor. Katılımcıların yaklaşık %80'i ise, kanal tedavisi yaptırmak yerine iki haftalığına sosyal medyayı bırakmayı tercih edeceklerini söylüyor.

 

Kimola'dan Haftanın Merakları

İlkel ama bitmeyen tartışma: İlk buluşmada hesabı kim ödemeli? Neredeyse ayda bir bu muhabbeti yapmazsak olmuyor. İlk buluşmada hesabı kadın mı ödemeli, erkek mi; buluşmaya davet eden mi ödemeli yoksa ortak mı ödenmeli? 

Subscribe to Our Newsletter!

We gather global consumer research news and share them with 3,000+ marketing and research professionals worldwide.

Latest