Kimola Bülten #53: Son Verdim Benzinin İşine 🚗

Jul 29, 2021 - 4 min read
Kimola Bülten #53: Son Verdim Benzinin İşine 🚗

İletişim ve araştırma profesyonelleri için hazırlanan pandemi süreci içgörüleri, tüketicileri anlamaya yönelik araştırmalar ve tüketici verilerinin kullanım dünyasını kapsayan, bu haftanın öne çıkan içerikleri sizlerle! Haftalık bültenimize abone olmak isterseniz şu linkten abone olabilir, Kimola'dan tüketici içgörüleri edinmek ve tüketici araştırmalarımız hakkında daha fazla bilgi almak isterseniz de şu linkten bize ulaşabilirsiniz.

İçgörülü bir hafta olsun!

Araştırma ve Veri Dünyasında Bu Haftanın Öne Çıkanları

Geleceğin otomotiv trendi 

EY’in Mobility Lens Tüketici İndeksi için 13 büyük uluslararası pazarda gerçekleştirdiği araştırma, tüketiciler arasında hem satın alma niyetlerinde hem de motivasyonlarında görülen en büyük değişimlerden bazılarını ortaya koyuyor. Araştırmaya göre, yeni bir araba satın almayı planlayanların %41'i elektrikli araçlara geçmeyi düşünüyor. Globalde tüketicilerin elektrikli araç satın alma motivasyonları incelendiğinde, ilk sırayı “çevresel kaygılar” alıyor. Bu durumda, sürdürülebilirlik, giderek artan bir şekilde elektrikli araç sahipliğinin ana motivasyonu olarak görülebilir, ancak maliyet, menzil, şarj altyapısı gibi faktörlerin tamamen göz ardı edildiği anlamına gelmiyor. Araştırmanın verilerine göre, potansiyel elektrikli araç alıcılarının satın almalarını engelleyen faktörlerin başında maliyet (%50) yer alırken, bunun hemen ardından menzil (%33) ve şarj altyapısı (%32) geliyor.

İnsan dokunuşuna ihtiyaç var

TCN tarafından görevlendirilen ve OnePoll tarafından 1.000 ABD'li ile gerçekleştirilen 2021 "Müşteri Hizmetleri Hakkında Tüketici İçgörüleri" araştırması, iletişim merkezleri ve müşteri hizmetlerinin tüketicilerle ilgilenme konusundaki tutumlarına ayrıntılı bir bakış sunuyor. Ankette, yaklaşık 10 katılımcıdan 7'si (%69), bir şirketin müşteri hizmetleri departmanıyla canlı bir temsilciyle telefonla konuşmanın en çok tercih ettikleri iletişim yöntemi olduğunu söylerken, en çok tercih ettikleri diğer yöntemlerin ise; e-posta (%54) ve canlı bir temsilci ile çevrimiçi sohbet (%46) olduğunu belirtiyorlar. Ek olarak, tüketicilerin üçte biri (%34) beş ila yedi dakika arasında beklemeye olumlu baktıklarını ifade ediyor, ancak ortalama bekleme süresinin üç kat daha uzun (17,4 dakika) olduğu görülüyor. Aslında tüketici beklemede kalmaya istekli olsa da telefonun başında uzun süre beklemek istemiyor.

 

Vegan-vejetaryen

Hanover tarafından Kanada ve ABD'de 500 tüketiciyle yapılan anket, vegan veya vejetaryen seçeneklerinin tüketicinin bir yemek servisi lokasyonunu ziyaret etme kararını etkilediğini ortaya koyuyor ve pandemi sürecinde uzun süre kapalı kalan yeme-içme mekân sahiplerine tüketici memnuniyetini sağlama noktasında önemli ipuçları veriyor. Araştırmanın öne çıkan verilerine göre, katılımcıların yarısından fazlası (%52) vejetaryen veya vegan seçenekler sunmayan bir restorana gitmeyi yeniden düşüneceklerini belirtiyor. Ayrıca, ankete katılanların %65'i bazen, sık sık veya çok sık vejetaryenlerin olduğu restoranlara gittiklerini; bu tüketicilerin yarısı da son 2 yılda vejetaryen seçeneklerin öneminin arttığını söylüyor. Bu durumun aksine, tüketicilerin sadece %3'ü bitki bazlı seçeneklerin/et alternatiflerinin kendileri için hiç önemli olmadığını ifade ediyor. 

 

Tüketiciler kendi kişiliklerini yansıtan takıları satıyor

Plumb Club’ın gerçekleştirdiği araştırma (The Plumb Club Industry & Market Insights 2021), ABD genelinde 25-60 yaşları arasındaki 1049 tüketicinin çeşitli stil ve konu kategorilerinde takı satın alma tercihlerini inceliyor. Araştırmanın çıktılarına göre, tüketicilerin büyük bir bölümü (%67) kendi kişiliklerini ve ruh hallerini ifade eden takılar takmak istedikleri konusunda aynı görüşteler. Öte yandan, tüketicilerin %64'ü mücevherlerde kullanılan sembollerin bir duyguyu iletme veya koruma gücüne sahip olduğuna inanıyor. Bunun yanı sıra, tüketiciler ezici bir çoğunlukla (%78), renkli takıların ruh hallerini yükselttiğini söylüyor ve renkli takıları, tek renk parlak renkli değerli taşlar (%43) içeren takılar veya birçok renkli değerli taşın karışımından oluşan takılar olarak tanımlıyor.

 

Web sitelerinin renginde çekicilik var

Top Design’ın, web sitesi tasarımıyla ilgili düşünceler hakkında daha fazla bilgi edinmek için ABD'deki 500 tüketiciyle yaptığı anketin sonuçlarına göre, tüketicilerin yaklaşık beşte ikisi (%39) diğer görsel öğelere kıyasla işletme web sitelerinde en çok renk şemalarını dikkat çekici buluyor. Araştırmanın öne çıkan verileri, tüketicilerin neredeyse yarısının (%46) işletmelerin web sitelerinde mavi rengi görmek istediğini ortaya koyuyor. Ancak bu durum yaş ve cinsiyet gibi demografik özelliklere göre değişkenlik gösterebiliyor. Buna göre, kadınların %26'sı sarıyı, erkeklerin ise %23'ü turuncuyu şirketlerin web sitelerinde kullanmaması gerektiğine inanıyor. Mor ise (%43), 18-24 yaş arası kişilerin favori rengi olarak karşımıza çıkıyor. 

 

İlginç Bilgiler   

Dünyanın dört bir yanındaki başarısız ürün ve hizmetlerden oluşan koleksiyona sahip bir "Başarısızlık Müzesi" (Museum of Failure) vardır.

Subscribe to Our Newsletter!

We gather global consumer research news and share them with 3,000+ marketing and research professionals worldwide.

Latest