Letgo Türkiye Kitlesi-Veri Ne Söylüyor?

May 09, 2018 - 2 min read
Letgo Türkiye Kitlesi-Veri Ne Söylüyor?

Teknolojinin yarattığı fırsat alanlarıyla son yıllarda ivme kazanan sektörlerden biri de, ikinci el eşya sektörü oldu. Online ortamda yapılan alışveriş türlerinden birine dönüşen bu alan, markaların internet siteleri ve mobil uygulamalar aracılığıyla çok daha fazla tüketiciye ulaşmasını sağladı. Sektörünün başını çeken markalardan biri olan Letgo Türkiye ise sosyal medyada oldukça aktif.

Örneğin markanın Twitter mecrasındaki hesabında;

Letgo Türkiye Twitter hesabı

“Çocuğu hevesini almış bir anne, bu eğlenceli scooterı başka bir kardeş için letgo’da satıyor” gibi, sergilediği ürünlere ihtiyaç duyabilecek kullanıcı tiplerini doğru bir eşleştirmede buluşturmaya yönelik paylaşımlar yapılıyor. Biz de Kimola AI ile sosyal medyada Letgo Türkiye markasına ilgi gösteren 8.000 kullanıcıdan bir kitle yaratıp, Şubat (2018) ayı için sonuçlara baktık. Letgo Türkiye Kitlesi’nde ne tür şaşırtıcı içgörüler varmış, sizin için derledik.

Letgo Türkiye Kitlesi'nin Favori TV Programları

Letgo Türkiye Kitlesi

Online Alışveriş Kitlesi’nde kadın kullanıcılar sayıca fazlayken, Letgo Türkiye Kitlesi’ni %69 oranla erkek kullanıcılar oluşturuyor. Bu kullanıcıların %36’sı 24–35, yine %36’sı 35–50 ve %17’si +50 yaş erkeklerden oluşuyor. Erkek kullanıcıların sayıca fazla olması, kitlenin televizyon programlarındaki tercihlerini oldukça etkilemiş. Çukur, Diriliş Ertuğrul, Payitaht Abdülhamid gibi aksiyon ve tarihi dramalar, Fox Ana Haber gibi haber bültenleri sosyal medyada çoğunlukla erkek kullanıcıların ilgisini çeken TV programları ve Letgo Türkiye Kitlesi’nin de hakkında en fazla konuştuğu programlar.

Erkek kullanıcı kitlesinde ilgi çekici bir başka noktaysa +50 yaş erkek kullanıcı oranı (%17). İnternet kullanımı ve online alışveriş 50+ yaş aralığında zayıf olmasına rağmen Letgo Türkiye bu kullanıcıları cezbetmeyi başarmış. +50 olan bu erkek kullanıcılar B+ ekonomik sınıfına ait göstergeler taşıyan ve Sanat, Müzik, Sinema ile ilgilenen bir grup. Halkbank ve THY markalarıyla etkileşime geçen bu kullanıcıların internet üzerinden alışveriş yapacak kadar teknolojiyle araları da iyi.

Kadın kullanıcılarsa Letgo Türkiye Kitlesi’nin %31’ini oluşturuyor. Ağırlıklı olarak (%48) 24–35 yaş aralığında olan Letgo Türkiye kadın kullanıcılarında, erkek kullanıcılara zıt bir şekilde 18–24 yaş aralığı yükselişe geçiyor (%25). Kadın kullanıcıların şubat ayında magazinde gündem olan Yeşim Salkım, Gülben Ergen ve Lerzan Mutlu gibi ünlülerle yüksek oranda etkileşime geçmeleri Letgo Türkiye Kitlesi’nin total ilgi alanlarını ve sosyal medya fenomenlerini etkilemeyi bile başarmış. Nitekim Şubat ayında Magazin %8 oranla kitlenin en çok ilgi duyduğu ikinci alan olarak çıkmış.

Letgo Türkiye Kitlesi'nin Favori Ünlüleri

Letgo uygulamasının, sosyal mecralarda tasarım kalitesi yüksek ve orijinal içerik üretmesi sebebiyle, B+ kullanıcılarını cezbetmiş olduğunu söyleyebiliriz. Kadınlarda hedefleyeceği 50+, erkeklerde hedefleyeceği 18–24 yaş aralıklı kullanıcılarla markanın sosyal medyada kullanıcı gamını genişletmesi mümkün.

Letgo Türkiye kitlesinin Şubat ayındaki ilgi alanlarının başında Mizah geliyor. Farklı kitlelerin en fazla etkileşime geçtiği mizah fenomenlerini merak ediyorsan, bizimle şuradan iletişime geçebilirsin!

Subscribe to Our Newsletter!

We gather global consumer research news and share them with 3,000+ marketing and research professionals worldwide.

Latest