Kimola Bülten | Cognitive 2#: 📣Cognitive'de PDF Raporları Hazır!

Sep 28, 2022 - 3 min read
Kimola Bülten | Cognitive 2#: 📣Cognitive'de PDF Raporları Hazır!

Yapay zeka, makine öğrenimi ve Kimola Cognitive'deki yenilikleri derlediğimiz bültenimiz ile sizlerleyiz.

Bülten hakkında soru, görüş ve önerilerinizi Twitter'da @kimolacognitive'i etiketleyerek bizimle paylaşabilirsiniz.

PDF Raporları

Kimola Cognitive PDF Raporları

Analiz ettiğiniz verileri raporlamanın kolay olmadığını biliyoruz. Bu nedenle, ürün geliştirme ekibimiz size kolaylık sağlamak için Cognitive Raporlarını sürekli olarak geliştirmek için çalışıyor. Bu kez neler ekledik gelin birlikte bakalım:

 

🤗 İndirilebilir PDF raporları:

Artık Kimola Cognitive Rapor sayfasının sağ üst köşesinde yer alan "Download Report" butonuna tıklayarak verilerinize ait analizleri PDF olarak indirebilirsiniz. 

⭐ Seçilen içerikleri rapora pinleme:

Cognitive'i kullanarak yaptığınız analizden elde ettiğiniz içgörüleri destekleyen örnek tüketici verilerini raporlarınıza eklemek ister miydiniz? Artık, Kimola Cognitive Rapor sayfasında bazı içerikleri favorileyebilir, favorilerinize göre fitreleme yapabilir ve bu içerikleri PDF raporlarınıza pinleyebilirsiniz.

📝 PDF raporlarına not alma:

Şimdi, Cognitive'de analiz ettiğiniz tüketici verilerinize ait bulgular hakkında raporlarınız üzerine notlar eklemeniz mümkün.

Dall-E 2

OpenAI, DALL-E 2 kullanıcılarının, yapay zeka destekli görüntü oluşturma sistemini kullanarak insan yüzlerini düzenleyebileceğini açıkladı.

  • Bu özellik, daha önce kötüye kullanım endişesi ile yasaktı ancak, DALL-E'nin milyonlarca kullanıcısına gönderdiği bir e-posta da OpenAI, "cinsel, politik ve şiddet içeren içerik" içeren görüntüleri kaldırmak için filtrelerini iyileştirdiklerini belirtti. 
  • Bu düzenleme, kullanıcıların görüntüleri bir dizi farklı şekilde düzenlemesine izin verecek. Örneğin, kullanıcılar birinin fotoğrafını yükleyebilir ve resmin varyasyonlarını oluşturabilir veya birinin kıyafetini veya saç stilini değiştirmek gibi belirli özellikleri düzenleyebilirler.
  • Bu durum şüphesiz fotoğrafçılardan film yapımcılarına kadar yaratıcı endüstrilerdeki birçok kullanıcı için faydalı olacaktır.

Stok Fotoğraf Platformları ve YZ Destekli Eserler

Son dönemde DALL-E, Midjourney ve Stable Diffusion gibi yapay zekalar tarafından üretilen görseller insanların ilgisini üzerine çekmeyi başarmış durumda. Temel olarak, yapay zekaya görselini istediğiniz şeyi yazıyorsunuz, yapay zeka da sizin için istediğiniz görseli, istediğiniz tarzda hazırlıyor. Ancak, bu durumun bazı yasal sorunlara neden olabileceği iddia ediliyor. Bu nedenledir ki stok fotoğraf sağlayıcısı olan Getty Images, yapay zeka ile oluşturulmuş olan görselleri yasakladığını açıkladı. Böylece Getty Images de Newgrounds, PurplePort ve FurAffinity’nin ardından bu kararı alan platformlar arasına katıldı. Firmanın bu kararının nedeni ise, gelecekte kullanıcıların telif haklarından doğabilecek yasal süreçlerle uğraşmalarını istememesi.

 

Koku Algılayabilen Yapay Zeka Aracı

Google'daki bilgisayar bilimcileri, kimyasal yapısını incelediği bir şeyin nasıl kokacağını tanımlayabilen bir yapay zeka (AI) aracı geliştirdi. 

  • Araştırmacılar, geliştirilen bu araç ile yapay zekanın gelecekte yeni kokular ve tatlar üretmek için kullanılabileceğini düşünüyor. Elbette, insan burnu tarafından algılanan geniş koku aralığının haritasını çıkarmak oldukça zor bir iş.
  • Google ekibi, 5 binden fazla molekülün tat ve kokusuna dair veri kümlerini kullanarak yapay sinir ağlarını eğitti. Bunun sonucunda çıkarılan haritaya “Ana koku haritası” adı verildi.
  • Yapay zekanın yaptığı tahminlerin doğruluğunu tespit etmek için 15 katılımcının 320 molekülün kokusunu tanımlaması istendi ve bu tanımlamalar yapay zekanın tahminleriyle karşılaştırıldı. Karşılaştırmalar neticesinde  araştırmacılar, yapay zekanın bir molekülün yapısından yola çıkarak kokusunu tahmin etmede olağanüstü bir yetenek sergilediğini ve bir insan kadar güvenilir olduğunu söyledi.

 

Yapay Zeka Gelecek Olayları Tahmin Edebilir mi?

Yıllar önce ABD kanalı CBS'de yayınlanan “Person of Interest” dizisi gerçek oldu.

  • Chicago Üniversitesi'nde görev yapan araştırmacılar, şiddet ve mülkiyet suçlarındaki kamusal verilerden zaman ve coğrafi konumlara ait kalıpları öğrenerek 1000 metrekarelik alanlarda suçu önceden tahmin eden yeni bir yapay zeka algoritması geliştirdiler.
  • Suç verilerini analiz eden yapay zeka, gelecek hafta gerçekleşmesi muhtemel suçların türünü ve yerini yüzde 90'a varan doğrulukla tahmin etmeyi başardı.
  • Teknoloji, Chicago, Los Angeles ve Philadelphia dahil olmak üzere sekiz büyük ABD şehrinde gösterildi.

 

Subscribe to Our Newsletter!

We gather global consumer research news and share them with 3,000+ marketing and research professionals worldwide.

Latest