Kimola Bülten | Analytics: Para konuşur, servet fısıldar: Sessiz Lüks💸

Jun 14, 2023 - 4 min read
Kimola Bülten | Analytics: Para konuşur, servet fısıldar: Sessiz Lüks💸

İletişim ve araştırma profesyonelleri için hazırlanan içgörüler, tüketicileri anlamaya yönelik araştırmalar ve tüketici verilerinin kullanım dünyası ile ilgili bu haftanın öne çıkan haberleri sizlerle!
Ayrıca bu bülteni podcast olarak dinleyebilirsiniz! Spotify'da dinlemek için buraya tıklayabilirsiniz.

 
verizekalılar

Lüks Harcamalarda Azalış

ABD'de 3,744 tüketiciyle yapılan Saks Luxury Pulse araştırması, lüks harcamalarda bir azalma olduğunu ortaya koyuyor. Tüketiciler, ekonomik belirsizliklerle birlikte tasarruf etmeye ve seyahat etmeye daha çok odaklanıyor. Araştırmaya göre, daha az harcama yapacak olanların %43'ü genel ekonomide düzelme görmek isterken, %54'ü indirimli veya promosyonlu etkinliklerle ilgileniyor. Öte yandan, katılımcıların %49'u gardıroplarını yenileme ihtiyacı hissediyor ve seyahat planlayanların %74'ü seyahatlerine hazırlık olarak lüks ürünler satın almayı düşünüyor. Katılımcıların %82'si önümüzdeki üç ayda son üç aya göre aynı miktarda veya daha fazla tasarruf yapmayı, %71'i ise seyahat için aynı miktarda veya daha fazla harcama yapmayı planlıyor. Araştırma ayrıca, Milenyum nesli katılımcılarının moda trendlerine değil, zamansızlık (%87), rahatlık (%87) ve sadelik (%78) gibi unsurlara odaklandığını gösteriyor. Sessiz lüks olarak bilinen bu trendin farkında olan katılımcıların %86'sı, bu trendi zaten gardıroplarında benimsediğini belirtiyor. Sessiz lüksü gardıroplarına dahil etmeyi planlayanların %35'i ise sürdürülebilirlik arzusunu motivasyon olarak gösteriyor.

Tüketici, sağlık sorunlarına işlevsel çözümler bekliyor.

Nutiani'nin 7 küresel pazardan 5.950 kişi ile gerçekleştirdiği "Küresel Sağlık ve Zindelik Durumu" araştırması, sağlık unsurlarının birbirine bağlı olduğu konusunda tüketicilerin son derece farkında olduğunu ortaya koyuyor. Araştırmanın öne çıkan bulgularına göre, yaklaşık on kişiden dokuzu fiziksel ve zihinsel sağlığın diğer sağlık yönlerini etkileyebileceğine inanıyor. Bu bağlamda katılımcıların %44’ü, zihinsel sağlığın sindirimi etkilediğini söylüyor. Ayrıca, 10 katılımcıdan 7’si, iyi sindirim sağlığının stres seviyelerini düşürdüğü ve bağışıklık sistemini güçlendirdiği görüşünde. Bu nedenle, tüketiciler ürünlerde en çok aradıkları özelliğin çok işlevsellik olduğunu vurguluyorlar. Bu durum da markaların bilimsel olarak desteklenen çoklu sağlık koşullarına yönelik ürünler geliştirmeleri gerekliliğini gözler önüne seriyor.

Kargo maliyetleri müşteri sadakatini etkiliyor.

ShipEngine ve ShipStation tarafından 6 pazarda ve 3.000’den fazla tüketici ve 600 çevrimiçi satıcı ile gerçekleştirilen araştırmaya göre, İngiltere'deki tüketicilerin %71’i, tekrar müşteri olmanın en büyük engeli olarak 'yüksek kargo maliyetlerini' görmekte. Müşteri sadakatini etkileyen faktörlere bakıldığında, teslimat deneyiminin kalitesi, İngiltere'deki tüketicilerin %51'inin düzenli olarak aynı markadan çevrimiçi alışveriş yapma nedenlerinden biri olarak belirttiği üçüncü en önemli etken. Teslimat seçeneklerinin yetersizliği ise çevrimiçi ödeme aşamasında sepetlerin terk edilmesine neden olabiliyor ve tüketicilerin %85'i bu durumla karşılaşabiliyor. Ancak, çevrimiçi satıcıların %26'sı istenen teslimat seçeneklerinin sunulmamasının satın alma işlemlerini engellemediğine inanıyor. Araştırma ayrıca, yeniden satışın hızla büyüyen bir endüstri olduğunu ortaya koyuyor. İngiltere'deki tüketicilerin %47'si kullanmadıkları ürünlerini ikinci el platformlarda yeniden satışa sunuyor. Bu durum, markalar ve pazar yerleri için sürdürülebilirlik ve kolaylık odaklı ikinci el ticaret stratejilerine ve teslimat deneyimlerine yatırım yapma fırsatı sunuyor.

Babalar Günü harcamaları rekor seviyede!

Ulusal Perakende Federasyonu ve Prosper Insights & Analytics tarafından 8.414 tüketici ile yapılan araştırmaya göre, bu yıl Babalar Günü için tüketici harcamaları rekor seviyeye ulaşacak. Toplam harcamaların 22.9 milyar dolar olması beklenirken, tüketicilerin ortalama harcama tutarı da önceki yıllara göre artış göstererek 196.23 dolar olarak öngörülüyor. Giyim, elektronik, kişisel bakım ve özel etkinliklere yönelik harcamalardaki artış, bu rekor seviyeleri etkileyen temel faktörlerden biri olarak öne çıkıyor. Geçmiş yıllarda olduğu gibi, en popüler Babalar Günü hediyeleri arasında kartlar %61'lik bir oranla ilk sırayı alıyor. Diğer popüler hediyeler ise; giyim (%55), akşam yemeği veya brunch gibi özel etkinlikler (%52), hediye kartları (%48) ve kişisel bakım ürünleri (%32). Ayrıca, Babalar Günü'nü kutlayanların yaklaşık üçte biri (%29), bir spor etkinliği veya konser bileti gibi bir deneyim hediyesi vermeyi planlıyor.

İyi enerji, işletmelere geri dönüşü artırıyor.

Ambius adına OnePoll tarafından ABD ve Kanada’dan 3.040 tüketici ile gerçekleştirilen araştırmaya göre, katılımcıların %83'ü iyi bir enerji hissettikleri işletmelere tekrar girmek istediklerini söylerken, %82'si de kötü bir enerji hissettikleri işletmelere bir daha gitmek istemediğini söylüyor. Hatta %35'i, kötü bir deneyim yaşadıktan sonra diğer insanları o işletmeye gitmekten caydırdıklarını belirtiyor. Öte yandan katılımcılara başarısız bir deneyime rağmen geri dönmelerini sağlayacak unsurlar sorulduğunda, iyileştirilmiş atmosfer (%54) ve daha iyi hizmet (%54) öne çıkıyor. Katılımcılar ayrıca trend tasarımları (%19) ve temizlik, pencereler, hoş kokular gibi unsurları da önemsediklerini belirtiyor. Kötü enerjiyi ise, hoş olmayan kokular (%53), kirli ortamlar (%41) ve bakımsız bitkiler (%32) olarak tanımlıyorlar. Doğa esintili tasarımlar, dekoratif bitkiler ve ahşap unsurlar ise, genel olarak iyi enerjiyi yansıtan unsurlar olarak öne çıkıyor. ücretsiz kargo yer alıyor.

 Bültendeki araştırmalarla ilgili daha fazla bilgi edinmek isterseniz, bültene abone olmak için aşağıdaki formu doldurmanız yeterli. 👇

Subscribe to Our Newsletter!

We gather global consumer research news and share them with 3,000+ marketing and research professionals worldwide.

Latest