Kimola Bülten #90: Unuttum Saçımın Rengini Unuttum!

Apr 22, 2022 - 3 min read
Kimola Bülten #90: Unuttum Saçımın Rengini Unuttum!

İletişim ve araştırma profesyonelleri için hazırlanan içgörüler, tüketicileri anlamaya yönelik araştırmalar ve tüketici verilerinin kullanım dünyası ile ilgili bu haftanın öne çıkan haberleri sizlerle!

Araştırma ve Veri Dünyasında Bu Haftanın Öne Çıkanları

Her 3 kadından 1'i doğal saç renginin ne olduğunu hatırlamıyor

Better Natured adına OnePoll tarafından 2.000 kadının katılımıyla yürütülen bir araştırma, kadınların neredeyse yarısının (49) saçlarını doğduklarından farklı bir renge boyamak için iki ila altı yıl harcadığını ortaya koyuyor. Araştırmanın öne çıkan verilerine göre, katılımcıların üçte biri (%32) artık doğal renginin ne olduğunu hatırlamıyorken, %32'si eşlerinin gerçek saç rengini bilmediğini söylüyor. Öte yandan, kadınların %74’ü iltifat alırlarsa saç rengini koruma olasılığının daha yüksek olduğunu belirtiyor. Benzer şekilde %71'i, saç değişikliğinin özgüvenlerini artırdığını kabul ediyor.

 

Kişiselleştirme, marka sadakatinde kilit nokta

Ogilvy tarafından 13 pazardan 6.570 tüketicinin katılımıyla gerçekleştirilen küresel bir araştırma, müşteri sadakatinde kişiselleştirme ve kapsayıcı marka deneyiminin öne çıktığını ortaya kokuyor. Araştırmanın öne çıkan verilerine göre, katılımcıların %66’sı bir sadakat programına kaydolduğunu söylüyor. Katılımcıların bir sadakat programına katılma nedenlerinin başında ise promosyon ve teklifler (%66) ile ödüller için puan kazanma (%63) geliyor. Öte yandan tüketicilere bir marka sadakat programıyla etkileşim kurarken hangi kanalların daha önemli olduğu sorulduğunda, tüketicilerin %43’ü müşteri hizmetlerinin, %39 marka web sitesinin, %33’ü de e-mail iletişiminin son derece önemli olduğunu düşünüyor.

 

Evden çalışmayı daha çok kadınlar tercih ediyor

Flexa tarafından görevlendirilen ve Birleşik Krallık’ta 2.117 kişinin katılımıyla gerçekleştirilen bir araştırma, esnek çalışma saatlerine dair tercihleri ve evden çalışmayı tercih edenler arasında cinsiyet ve kuşak farkı olduğunu ortaya koyuyor. Araştırmanın dikkat çeken verilerine göre, 55 yaşın altındaki kadınların %72'si ile 55 yaş ve üzeri erkeklerin %43'ü, evden çalışabilmenin veya esnek çalışma saatlerinin kendileri için önemli olduğunu söylüyor. Öte yandan, 55 yaş ve üzeri kadınların %57'si esnek çalışmanın daha az önemli olduğunu düşünüyor. Ayrıca, 55 yaşın altındaki kadınların % 71'i ve 55 yaş üstü erkeklerin %48'i esnek çalışma imkanı sunduğu takdirde bir işe başvurma olasılıklarının daha yüksek olacağını söylüyor.

 

İnsanlar nasıl besleniyor

YouGov’un Birleşik Krallık’ta 2.000’den fazla katılımcı ile gerçekleştirdiği araştırma, katılımcıların beslenme alışkanlıklarına dair bulgular sunuyor. Araştırmanın dikkat çeken verilerine göre her dört kişiden üçü (%75) et yediğini söylüyor. Buna karşın, katılımcıların %6’sı kendilerini vejetaryen (kadınların %8'i ve erkeklerin %3'ü) olarak tanımlıyor. Araştırma ayrıca, gençlerin et yeme olasılıklarının daha düşük olduğunu gösteriyor: 16-24 yaş arasındakilerin %75'i et yerken, bu oran 60 yaş ve üzerindekilerinde %95'i buluyor. Öte yandan belirli gıda türleri söz konusu olduğunda, yaklaşık on kişiden üçü şeker alımına (%30), işlenmiş gıda tüketimine (%29) ve içtikleri su miktarına (%29) çok dikkat ettiğini bildiriyor. Ayrıca, her dört kişiden biri (%26) sebze tüketimine, %23 ise ne kadar tuz kullandıklarına dikkat ettiğini söylüyor.

 

On kişiden sekizi alkol tüketiyor

YouGov’un Birleşik Krallık’ta 2.531 kişi ile gerçekleştirdiği araştırma, alkol tüketim alışkanlıklarına mercek tutuyor. Araştırmanın dikkat çeken verilerine göre, 18 yaş ve üzeri on kişiden sekizi (%82) alkol içtiğini söylüyor. Ayrıca, alkol tüketicilerinin üçte biri (%36) en sık şarap içtiğini, on kişiden üçü(%29) bira içtiğini belirtiyor. Kadınların şarap (%48'e karşı %24) ve alkollü içecekleri (%25'e karşı %15) tercih etme olasılığı erkeklerden daha yüksekken, erkeklerin en çok tercih ettiği içecek bira olarak karşımıza çıkıyor (%47'ye karşı %11'i). Araştırma ayrıca, alkol tüketenlerin, akşamları bir barda veya restoranda birisiyle sosyal olarak buluşuyorlarsa alkol içip içmeyeceklerini de inceliyor. Buna göre; %44’ü birlikte oldukları kişinin aynı şeyi yapıp yapmadığına bakılmaksızın alkollü bir içecek sipariş edeceğini, %31 ancak diğer kişi içiyorsa alkol alacağını söylüyor.

 

İlgiBilgiler       

Kanarya Adaları ismini kuşlardan değil köpeklerden alıyor.
İspanya sınırları içinde yer alan takımadanın adı, İspanyolca'da köpek adası anlamına gelen "Islas Canarias"tır.

Kaynak: WorldAtlas

Subscribe to Our Newsletter!

We gather global consumer research news and share them with 3,000+ marketing and research professionals worldwide.

Latest