Kimola Bülten #46: Sorarım ıssız gecelerde iç-gö-rüm nerde? 🤷‍♀️

Jun 03, 2021 - 3 min read
Kimola Bülten #46: Sorarım ıssız gecelerde iç-gö-rüm nerde? 🤷‍♀️

İletişim ve araştırma profesyonelleri için hazırlanan pandemi süreci içgörüleri, tüketicileri anlamaya yönelik araştırmalar ve tüketici verilerinin kullanım dünyasını kapsayan, bu haftanın öne çıkan içerikleri sizlerle! Haftalık bültenimize abone olmak isterseniz şu linkten abone olabilir, Kimola'dan tüketici içgörüleri edinmek ve tüketici araştırmalarımız hakkında daha fazla bilgi almak isterseniz de şu linkten bize ulaşabilirsiniz.

İçgörülü bir hafta olsun!

 

25 milyon tüketici görüşü içerisinde üye olmadan ücretsiz arama yap

Kimola İçgörü Motoru

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Anasayfamızdan ulaşabileceğin ve üye dahi olmadan ücretsiz kullanabileceğin İçgörü Motoru, Türkiye dahil 10 farklı ülkede yayında! İstediğin marka ya da konu hakkındaki tüketici görüşlerini arayıp, Kimola’nın teknolojisiyle sunulan canlı analizlere ulaşmak için tıkla.

Araştırma ve Veri Dünyasında Bu Haftanın Öne Çıkanları

 

Tüketiciler arasında kripto paraların bilinirliği artıyor

Sapio Research’ün geçtiğimiz Mart ve Nisan aylarında ABD, İngiltere, Kanada, Almanya, İtalya, Avusturya ve Bulgaristan’da yaşayan 8.111 katılımcı ile çevrimiçi gerçekleştirdiği anket sonuçları, katılımcıların %29’unun kripto paralara ilişkin geçen yıla kıyasla daha fazla bilgiye sahip olduğunu gösteriyor. Anketin öne çıkan bulgularına göre, katılımcıların %38’i kripto paraya yatırım yaptığını ya da satın aldığını, %84’ü en az bir kripto para birimini duyduğunu ve %64’ü ise Bitcoin hakkında bilgileri olduğunu ifade etmekte. Bitcoin’e ek olarak, sırasıyla Bitcoin Cash (%19), Ethereum (%22) ve Litecoin (%19) en çok bilinirliği olan kripto varlıklar.

 

Tüketiciler telefonlarını tuvalette de kullanıyor

Vioguard Inc. tarafından, 19-21 Mayıs 2021 tarihlerinde ABD’deki 1100’den fazla tüketici ile gerçekleştirilen araştırma, tüketicilerin cep telefonu temizleme alışkanlıklarını ve buna ilişkin eksikliği ortaya koyuyor. Araştırmaya katılanların yaklaşık dörtte üçü (%73), 18-29 yaş aralığındaki insanların ise büyük bir bölümü (%93) telefonlarını tuvalette kullandıklarını belirtiyor. Araştırmada öne çıkan bir diğer veri, her üç katılımcıdan birinin telefonlarını hiç temizlemediğini, %75'inin ise günde bir kereden az temizlediğini gösteriyor.

 

Sürdürülebilirlik

The Institute of Customer Service’ın yaptığı araştırma, tüketicilerin sürdürülebilirlik ve çevreye faydalı uygulamaları giderek daha fazla benimseyeceğini ortaya koyuyor. Araştırmaya göre, İngiltere’deki tüketicilerin %18’i için çevresel sürdürülebilirlik, satın alma kararlarında kilit faktörlerden biri. Veriler, her 10 tüketiciden birinin, çevreye verilen olumsuz etki nedeniyle bir ürün veya hizmeti satın almaktan vazgeçtiğini gösteriyor. Öte yandan, tüketicilerin %75’i işletmelerin daha çevreci olmalarına yardımcı olmasını beklediğini söylerken, üçte biri (%34) çevresel açıdan sürdürülebilir ürün ve hizmetler için ortalama %5.5'lik fazla ödemeye hazır olduklarını belirtiyor.

 

Ürün değerlendirmeleri

PowerReviews’ın, Nisan 2021’de ABD’deki 6538 tüketici ile gerçekleştirdiği “Ever-Growing Power of Reviews” anketi, tüketicilerin satın alma kararlarında etkili olan faktörlere dikkat çekiyor. Anket kapsamında tüketicilere yöneltilen “hangi faktörlerin satın alma kararlarını etkilediği” sorusuna, tüketicilerin %94’ü ilk sırada müşteri puanlarını ve değerlendirmelerini, ardından ürün fiyatını (%91), ücretsiz gönderimi (%78), marka tercihini (%65) ve yakın çevrenin önerilerini (%60) dikkate aldığını belirtiyor. Ek olarak, tüketicilerin %79’u özellikle ürün değerlendirmeleri olan web sitelerini arıyor ve bu oranın büyük bir kısmını (%85) oluşturan Y kuşağı, bunu bir zorunluluk olarak düşünüyor. Öte yandan, tüketicilerin %96’sı, bazen özellikle olumsuz yorumları aradığını ifade ediyor.

 

Evin konumu sahip olduğu alandan önemli

Regions Next Step® tarafından 26-29 Mart 2021 tarihleri arasında 18 yaş üzeri 1244 ABD’li katılımcıyla gerçekleştirilen araştırma, tüketicilerin ev satın alma tercihlerine ilişkin bulgular sunuyor.  Araştırmaya göre, neredeyse her beş Amerikalıdan biri (%21) önümüzdeki bir yıl içerisinde ilk veya ikinci kez ev satın almayı düşünüyor. Araştırma, tüketicilerin ev sahibi olma konusundaki algılarının pandemi ile değiştiğini ve evin konumundan ziyade, hem içerde hem de dışarda ek alan varlığına dikkat ettiğini gösteriyor. Veriler, tüketicilerin ev satın alırken sırasıyla, aile ve arkadaşları için kalacak yer (%30), geniş bir açık alan (%28) ile eğlenceli ve hareketli bir yer (%16) talep ettiğini ortaya koyuyor.

 

 

İlginç Bilgiler        

Wi-Fi teknolojisinin mucidi, ünlü bir Hollywood sinema oyuncusu olan "Hedy Lamar"dur.
Subscribe to Our Newsletter!

We gather global consumer research news and share them with 3,000+ marketing and research professionals worldwide.

Latest