Kimola Bülten #37: Atın beni ofislere! 💻

Apr 01, 2021 - 3 min read
Kimola Bülten #37: Atın beni ofislere! 💻

İletişim ve araştırma profesyonelleri için hazırlanan, içgörüye doyuran podcast'imiz Verizekalılar, pandemi süreci içgörüleri, tüketicileri anlamaya yönelik araştırmalar ve tüketici verilerinin kullanım dünyası ile ilgili bu haftanın öne çıkan haberleri sizlerle! Haftalık bültenimize abone olmak isterseniz şu linkten abone olabilir, Kimola'dan tüketici içgörüleri edinmek ve tüketici araştırmalarımız hakkında daha fazla bilgi almak isterseniz de şu linkten bize ulaşabilirsiniz.

İçgörülü bir hafta olsun!

 

Kimola'dan Verizekalılar Bölüm 22 Yayında!

Atın Beni Kabinlere

Araştırma ve iletişim profesyonelleri için Kimola ekibi tarafından hazırlanan 5 dakikalık podcast yayınımız Verizekalılar’ın 22. bölümünde uyku problemlerimizden, satın alma ve ödeme yöntemi tercihlerimizden, podcast aşkımızdan ve e-ticaret sektörünün çevreye verdiği zararlardan bahsediyoruz. Spotify’da dinlemek isteyenler şuraya, Megaphone’da dinlemek isteyenler şuraya, Powerapp'te dinlemek isteyenler şuraya, Apple Podcasts üzerinden dinlemek isteyenler ise şuraya.

 

Araştırma ve Veri Dünyasında Bu Haftanın Öne Çıkanları

Ebeveynler ofis hayatına geri dönmeye ılımlı bakıyor

Harvard Üniversitesi tarafından, 1500 uzaktan çalışan katılımcı ile gerçekleştirilen araştırmaya göre, evden çalışanların %81'i, ofise tam zamanlı olarak dönmek istemiyor. Katılımcıların %27'si tam zamanlı olarak uzaktan çalışmaya devam etmeyi umarken, %61'i haftada iki veya üç gün ofise gitmeyi; uzaktan çalışma ile evden çalışma düzenini birleştirmeyi istiyor. Tam zamanlı olarak işe dönmek isteyenler ise, katılımcıların yalnızca %18'ini oluşturuyor. Araştırmanın ortaya koyduğu ilginç verilerden biri ise; çocuklu çalışanların, ofis hayatına geri dönmeye daha sıcak bakıyor oluşu.

 

Karantina süreci cinsel ilişkilerin aleyhine işliyor

Bournemouth Üniversitesi Psikoloji Bölümü Öğretim Görevlisi Liam Wignall ve Roehampton Üniversitesi Sosyoloji Profesörü Mark McCormack tarafından, 18-32 yaş arasındaki 565 İngiliz katılımcı ile gerçekleştirilen, karantinada cinsel yaşamı konu edinen araştırmada, katılımcılara hem karantina dönemi öncesinde hem de karantina dönemindeki cinsel faaliyetleri soruldu. Sonuçlara göre, karantina sürecinde en büyük düşüş, %26 oranla partnerle olan cinsel ilişkide görüldü. Katılımcıların %26’sı karantina sürecinde partneriyle olan cinsel ilişkiye son verdiğini söyledi. Araştırmanın ortaya koyduğu ilginç verilerden biri ise katılımcıların %20'sinin karantina sürecinde daha fazla porno izlediği.

 

Çocukların yalnız zaman geçirmeye ihtiyacı var

Birleşik Krallık Ulusal İstatistik Bürosu tarafından 2019 yılında yapılan bir araştırma, 10-15 yaş arası her 10 çocuktan birinin uzun süreli yalnızlık hissettiğini bildirdi. Ancak Santa Cruz Üniversitesi'nde, Margarita Azmitia ve araştırma ekibinin 2019 yılında yaptığı bir araştırma, yalnızlık arayan gençlerin kendini daha iyi yansıttığını, yaratıcı ifade ve ruhsal yenilenme duygularını yaşadıklarını buldu. Aynı zamanda, çocuklar kendilerini eğlendirmek veya problemlerini kendileri çözmek zorunda olduğu için yalnız kalarak, kendilerine güveni ve eleştirel düşünme becerilerini de artırabilirler. Ayrıca, North Carolina Eyalet Üniversitesi araştırmacıları tarafından, 2020 yılında yapılan başka bir araştırmaya göre, çocuklar, arkadaşlarıyla dışarıda geçirdikleri zamana göre yürüyüş gibi tek başına aktiviteler yaparken daha güçlü bir refah duygusu ve doğa ile bağlantı hissediyor.

 

Tüketiciler güvenmek istiyor

Clear Channel ve JCDecaux tarafından 1000 katılımcı ile gerçekleştirilen araştırmaya göre, tüketicilerin %81’i güvenin satın alma kararlarında belirleyici bir faktör olduğunu düşünüyor; ancak 1000 tüketicinin %34'ü kullandığı markalara güveniyor. Araştırmaya göre, tüketicilerin kaybettiği güveni yeniden inşa edebilmesi için en önemli kriter kalite (%76). Sosyal sorumluluğa ve çevresel sürdürülebilirliğe ise %56 oranında değer veriliyor.

 

Taraftarın tercihi mükemmellikten yana

Journal of Applied Social Psychology'de yayınlanan yeni bir makaleye göre taraftarlar, inşa edilmiş takımları, yıldız oyuncu satın alanlara göre tercih ediyor. Kansas Üniversitesi'ndeki araştırmacılar, 1500'den fazla Amerikalı taraftara "mükemmelliği" satın alan takımları ne kadar sevdiklerini sordu ve sıfırdan mükemmelliği inşa eden takımlarla kıyaslamalarını istedi. Araştırmanın sonucuna göre, kazananı herkes sevse de, arka planı terleme ve kararlılığa dayanan takımlar daha çok destek görüyor. Taraftarların, oyuncularını geliştiren, onlara yatırım yapan ve becerilerini geliştiren takımları tercih ettiği ortaya çıktı. 

 

 

İlginç Bilgi

Dünyadaki en yaygın soyadı, kral anlamına gelen "Wang"
Subscribe to Our Newsletter!

We gather global consumer research news and share them with 3,000+ marketing and research professionals worldwide.