Kimola Bülten #22: Mazeretim var, pijamalıyım ben.

Dec 17, 2020 - 3 min read
Kimola Bülten #22: Mazeretim var, pijamalıyım ben.

İletişim ve araştırma profesyonelleri için hazırlanan, içgörüye doyuran podcast'imiz Verizekalılar, pandemi süreci içgörüleri, tüketicileri anlamaya yönelik araştırmalar ve tüketici verilerinin kullanım dünyası ile ilgili bu haftanın öne çıkan haberleri sizlerle! Haftalık bültenimize abone olmak isterseniz şu linkten abone olabilir, Kimola'dan tüketici içgörüleri edinmek ve tüketici araştırmalarımız hakkında daha fazla bilgi almak isterseniz de şu linkten bize ulaşabilirsiniz.

İçgörülü bir hafta olsun!

 

Kimola'dan Verizekalılar Bölüm 10 Yayında!

Sizin çipte windows yüklü mü

Araştırma ve iletişim profesyonelleri için Kimola ekibi tarafından hazırlanan 5 dakikalık podcast yayınımız Verizekalılar'ın 10. bölümünde beklenen aşıyı, kahve tüketim oranlarını, 65 yaş üstü tüketicilerin tüketim alışkanlıklarını ve banka müşterilerinin COVID-19 problemlerini konuşuyoruz. Spotify’da dinlemek isteyenler şuraya, Megaphone’da dinlemek isteyenler şuraya, Powerapp'te dinlemek isteyenler şuraya, Apple Podcasts üzerinden dinlemek isteyenler ise şuraya

 

Araştırma ve Veri Dünyasında Bu Haftanın Öne Çıkanları

 

Duyuların İnterneti & Nesnelerin İnterneti

Ericsson Research’ün gerçekleştirdiği tüketici trendleri araştırmasına göre, gelişen teknoloji ile birlikte duyuların interneti, nesnelerin internetinin yerini alacak. Araştırmaya göre, katılımcıların %33’ü duyuların internetinin daha iyi bir çevrimiçi alışveriş deneyimi sağlayacağını düşünüyor. Giyilebilir, anında çeviri yapan cihazlar ve ses aracılığı ile bulunulan ortamın kontrolü gibi deneyimler, tüketicilerin, duyuların işlevi hakkında tahminleri arasında yer alıyor.

 

Tüketici Kısa İçerikli Video İstiyor

TheSoul Publishing’in 2000’den fazla katılımcı ile gerçekleştirdiği, pandeminin dijital içerik izleme alışkanlıklarını nasıl etkilediğini ele alan araştırmaya göre, Amerika'daki tüketicilerin %69’u 30 dakika ile 3 saat arasında vakti kısa içerikli video izleyerek geçiriyor. 6 ay öncesine kıyasla tüketicilerin en sık tercih ettiği video kategorileri;

  • %38 müzik videoları
  • %36 komedi videoları
  • %33 yemek pişirme videoları
  • %29 DIY (kendin yap) ve el işçiliği videoları.
Araştırmaya göre Amerika'daki tüketicileri ruh hallerini iyileştirmek için kısa biçimli video içeriklerine alışıyor. Veriler, tüketicilerin %83’ünün, kısa içerikleri izlemeye devam edeceğini veya izlemeyi arttıracağını gösteriyor.
 
 

Uzaktan Çalışmanın Getirdiği Rahatlık

Kaspersky’nin küresel raporu, pandeminin beraberinde getirdigi uzaktan çalışma koşullarını ve buna bağlı olarak çalışanların değişen alışkanlıklarını inceliyor. Araştırmaya göre, çalışanların %48’i daha rahat kıyafetler giyerek çalıştığını; çalışanların %11’i çıplak ya da iç çamaşırı ile çalıştığını; çalışanların %27’si bahçede veya balkonda çalıştığını; çalışanların %23’ü çalışırken Netflix dizilerini izlemeyi başardığını dile getirmiş.

 

Geleceğe Umutla Bakan Gençler

Sia Insights’ın gerçekleştirdiği Z kuşağı araştırmasına göre, geleceğe umutla bakan gençlerin oranı %37. Gençlerin %42’si hayalindeki işi yapıyor olsa da işinden memnun olanların oranı %51. Z kuşağına, ideal işyeri kıstası sorulduğunda, gençlerin %83’ü maaşı tatmin edici olmalı cevabını verirken, %81’i güven yaratmalı cevabını veriyor. Ayrıca araştırmanın ortaya koyduğu bir diğer önemli veri ise, sosyal medya alışkanlıkları ile ilgili en çok kullandıkları platform sorulduğunda %92’sinin Whatsapp; %94’ünün Instagram cevabını vermesi. Ancak, eksikliğini en çok hissedecekleri sosyal medya uygulaması sorulduğunda ise %93’ü Whatsapp, %87’si Youtube cevabını veriyor.

 

Markete Girme Stresi

Deloitte’den 2000 tüketici ile gerçekleştirilen pandemi süreci tüketim davranışları araştırması: Tüketicilerin %54’ü markette alışveriş yaparken strese giriyor. Haftada birkaç kez taze gıda alışverişi yapan tüketicilerin oranı 2019 yılına göre yarı yarıya azalış gösteriyor. Araştırmaya göre, tüketicilerin satın alma önceliği fiyata göre değişirken; pandemi süreci ile birlikte güvenilirliğe göre değişiyor.

 

İlginç Bilgi    

LED Işıkları koronavirüsü öldürüyor mu?
İsrail’de yapılan bir araştırmada, ultraviyole ışınlarını yayan LED ışıklarının koronavirüsü öldürmede etkili olduğu tespit edilmiş. Daha fazla bilgi
Subscribe to Our Newsletter!

We gather global consumer research news and share them with 3,000+ marketing and research professionals worldwide.

Latest