Kimola Bülten #18:Oynatmaya az kaldı, aşımız nerde? Bir virüs yüzünden…

Nov 19, 2020 - 2 min read
Kimola Bülten #18:Oynatmaya az kaldı, aşımız nerde? Bir virüs yüzünden…

İletişim ve araştırma profesyonelleri için hazırlanan, içgörüye doyuran podcast'imiz Verizekalılar, pandemi süreci içgörüleri, tüketicileri anlamaya yönelik araştırmalar ve tüketici verilerinin kullanım dünyası ile ilgili bu haftanın öne çıkan haberleri sizlerle! Haftalık bültenimize abone olmak isterseniz şu linkten abone olabilir, Kimola'dan tüketici içgörüleri edinmek ve tüketici araştırmalarımız hakkında daha fazla bilgi almak isterseniz de şu linkten bize ulaşabilirsiniz.

İçgörülü bir hafta olsun!

 

🎉 Kimola'dan Podcast: "Ben kendime bir çokonat alamayacak mıyım?": Verizekalılar Bölüm 6 yayında!

Ben kendime bir çokonat alamayacak mıyım?

Araştırma ve İletişim profesyonelleri için Kimola ekibi tarafından hazırlanan 5 dakikalık podcast yayınımız Verizekalılar'ın 6. bölümünde, tüketici yorumlarının şirket hisselerine olan etkisinden, tüketicinin stok endişesine, pandeminin kurtarıcısı atıştırmalıklara, bitki tabanlı beslenme trendlerine kadar yepyeni araştırmalar ile sizlerleyiz! Spotify’da dinlemek isteyenler şuraya, Megaphone’da dinlemek isteyenler şuraya

 

Araştırma ve Veri Dünyasında Bu Haftanın Öne Çıkanları

Google ve Kantar’dan Smart Shopper araştırması: Çevrimiçi alışverişlerde moda’ya talep %55 arttı!

Türkiye’de pandemi sürecinde değişen tüketici alışkanlıklarını konu alan Google ve Kantar’ın yürüttüğü Smart Shopper araştırmasına göre, moda kategorisi revaçta. 2019 yılında, moda kategorisinde %19 oranında çevrimiçi alışveriş yapılırken, 2020’de aynı kategoride yapılan çevrimiçi alışveriş, 36 puan artış göstererek %55’e çıktı.

 

Tüketiciler, aynı ürüne çevrimiçi alışverişte daha az ödemek istiyor!

Nielsen’ın yürüttüğü, pandemi sürecinde tüketicinin e-ticaret algısı araştırmasına göre, çevrimiçi kanallarda tüketici daha fazla fiyat hassasiyeti gösteriyor; aynı ürünü daha ucuza almak istiyor ve çevrimiçi alışverişlerde, %76 oranında daha büyük gramajlı ürünleri tercih ediyor.

 

Uygulama kullanıcılarının en büyük endişesi kişisel verilerin güvenliği

Forge Rock’un araştırmasına göre, tüketicilerin %70’i uygulamaları değerlendirirken en önemli unsurun, kişisel verilerinin üçüncü taraflara satılmasının önüne geçilmesi olduğunu belirtiyor.

 

Çocuklar iyi değil: COVID Jenerasyonu Endişeli

Financial Times’ın yürüttüğü, 16-30 yaş arasında 800’den fazla kişinin yanıtladığı global araştırmaya göre, pandemi düşük ücretler, durgun iş piyasaları ve artan öğrenci borcu gibi önceki şikayetleri de güçlendirdi. Araştırmaya göre COVID-19’dan ağır şiddetli bir şekilde etkilenme ihtimalleri daha az olsa da öğrencilerin ve genç işçilerin, pandeminin ekonomik etkilerinden, diğer yaş gruplarına göre daha fazla etkilendiği görülüyor.

 

Tüketici harcamamaya alıştı!

Dynata tarafından gerçekleştirilen ve Almanya, Fransa, İngiltere, ABD ve Avustralya’yı kapsayan araştırmada COVID-19 aşısının geliştirilmesi ile tüketici davranışlarının ne yönde şekilleneceği incelendi. Araştırmaya göre, aşının bulunması tüketicilerin ‘‘harcamama’’ alışkanlıklarını değiştirmeyecek. Tüketicilerin sadece %12’si, daha az tasarruf odaklı olma beklentisinde olduğunu belirtiyor.

 

Y kuşağının beklemeye tahammülü yok, Z kuşağı 1 saat bekleyebilir!

Xmatters’ın gereçekleştirdiği Black Friday ve Cyber Monday e-ticaret trendleri araştırmasına göre, tüketicilerin %79’u pandemiye bağlı olarak çevrimiçi alışverişin arttığını; %45’i bu yıl yalnızca Black Friday’de alışveriş yapacağını söylüyor. Tüketicilerin %43’si kesinti yaşamayı öngörüyor, Y kuşağının %54’ü, olası bir kesinti sırasında 5 dakika veya daha az bekleyeceğini söylerken, Z kuşağının %23’ü en iyi fiyatı almak için 1 saate kadar bekleyeceğini belirtiyor.

Subscribe to Our Newsletter!

We gather global consumer research news and share them with 3,000+ marketing and research professionals worldwide.