Kimola Bülten #17: Ben kendime bir çokonat alamayacak mıyım?

Nov 12, 2020 - 3 min read
Kimola Bülten #17: Ben kendime bir çokonat alamayacak mıyım?

İletişim ve araştırma profesyonelleri için hazırlanan, içgörüye doyuran podcast'imiz Verizekalılar, pandemi süreci içgörüleri, tüketicileri anlamaya yönelik araştırmalar ve tüketici verilerinin kullanım dünyası ile ilgili bu haftanın öne çıkan haberleri sizlerle! Haftalık bültenimize abone olmak isterseniz şu linkten abone olabilir, Kimola'dan tüketici içgörüleri edinmek ve tüketici araştırmalarımız hakkında daha fazla bilgi almak isterseniz de şu linkten bize ulaşabilirsiniz.

İçgörülü bir hafta olsun!

 

Kimola'dan Verizekalılar Bölüm 5 yayında!

Yorumlarda buluşalım

Araştırma ve İletişim profesyonelleri için Kimola ekibi tarafından hazırlanan 5 dakikalık podcast yayınımız Verizekalılar'ın 5. bölümünde, tüketicilerin lüks markalardan beklentisini, market alışverişlerinin hayatımızın odak noktası haline gelmesini ve tüketicilerin satın alma sürecinde internetteki yorumları okumanın büyük bir yer edindiğini anlatıyoruz. Spotify’da dinlemek isteyenler şuraya, Megaphone’da dinlemek isteyenler şuraya

 

Araştırma ve Veri Dünyasında Bu Haftanın Öne Çıkanları

Yorum Yapan Tüketici Daha Mutlu

Rutgers Üniversitesi ve New York Üniversitesi’nin gerçekleştirdiği, kullanıcı tarafından oluşturulan içerik ve kullanıcı deneyimi ilişkisi hakkındaki araştırmaya göre, içerik üretmek kullanıcı deneyimini iyileştiriyor! Dokuz araştırmadan oluşan sürecin sonunda, devam eden bir deneyimle ilgili içerik oluşturduğunda; insanların deneyimleri ile daha iyi bütünleştikleri ve zamanın daha hızlı geçtiğini hissettikleri ortaya çıkmış. Araştırma, tüketicinin içerik oluşturmasının; hem pazarlamacılar hem de tüketiciler için nasıl faydalı olabileceğini ortaya koyuyor.

 

Kötü Yorum & İyi Yorum

Journal of Marketing Research’te yayınlanan, 273 şirketin 10 yıllık verilerinin incelendiği araştırmaya göre, müşterilerin bir ürün veya hizmetle ilgili düşüncesini dile getirmesi, şirketin hisse bedelini değiştirebilir. Araştırmanın sonuçlarına göre, şirketin hisse bedelinin değişmesinde memnuniyetsizliğin etkisi olumlu yorumların iki katından fazla. Müşteri memnuniyetindeki bir birim artış, hisse senedi getirilerinde %0.56’lık bir artışa sebep olurken; müşteri memnuniyetsizliğindeki bir birim artış, hisse senedi getirilerinde %1.34’lük bir azalmaya sebep oluyor. 

 

Tüketici 2020’yi Kapatmanın Derdinde

Engine Insight’ın araştırmasına göre, Amerika’daki tüketicilerin %85’i tatil hediyelerini mağazalardan almayı planlıyor ve tüketicilerin %54’ü tatil alışverişlerine bu yıl daha erken başlamayı planladıklarını dile getiriyor. Aynı araştırmaya göre, tüketicilerin %36’sı bu tatil sezonunda kişiselleştirilmiş bir hediye almak istiyor. Tüketicilerin %85’i, COVID-19 hakkında mesaj içermeyen tatil reklamlarını tercih ediyor.

 

Pandemide Tüketicinin Kurtarıcısı

6292 katılımcı ile gerçekleştirilen Mondelez International’ın araştırmasına göre, tüketicilerin %88’i salgından öncesine kıyasla aynı veya daha fazla atıştırıyor. Y kuşağının %70’i ve pandemi sürecinde evden çalışanların %67’si atıştırmalık yemeyi normal öğünlerine tercih ediyor! Öte yandan tüketicilerin %53’ü çocukluk markalarını tercih ettiğini belirtiyor. Ayrıca yetişkinlerin %64’ü; bedenini, ruhunu ve zihnini beslemek için atıştırmalıklara güvendiğini dile getiriyor.

 

Kerry Taste and Nutrition

Kerry Taste and Nutrition’ın araştırmasına göre, bitkisel ürünlere olan talep artmaya devam ediyor! İnsanların %42’si, geçen yılın bu zamanına göre daha düzenli bir şekilde hayvansal gıdalardan uzak duruyor. Bununla birlikte tat ve doku, bazı bitkisel ürünlerin talebi için birer sınırlayıcı. Araştırmaya göre, tüketicilerin üçte biri, daha lezzetli bitkisel ürünler arıyor. Aynı araştırmaya göre doku, bitkisel ürünlerin tüketimi için büyük bir engel. Tüketicilerin %28’i daha iyi dokuya sahip bitki bazlı et ürünleri görmek istiyor!

Subscribe to Our Newsletter!

We gather global consumer research news and share them with 3,000+ marketing and research professionals worldwide.

Latest