Kimola Bülten #15: mintax'la canım mintax'la.

Oct 29, 2020 - 2 min read
Kimola Bülten #15: mintax'la canım mintax'la.

İletişim ve araştırma profesyonelleri için hazırlanan, içgörüye doyuran podcast'imiz Verizekalılar, pandemi süreci içgörüleri, tüketicileri anlamaya yönelik araştırmalar ve tüketici verilerinin kullanım dünyası ile ilgili bu haftanın öne çıkan haberleri sizlerle! Haftalık bültenimize abone olmak isterseniz şu linkten abone olabilir, Kimola'dan tüketici içgörüleri edinmek ve tüketici araştırmalarımız hakkında daha fazla bilgi almak isterseniz de şu linkten bize ulaşabilirsiniz.

İçgörülü bir hafta olsun!

Kimola'dan Verizekalılar Bölüm 3 yayında!

Meğer ne çok podcast sığdırmışsın hayatına

Araştırma ve İletişim profesyonelleri için Kimola ekibi tarafından hazırlanan 5 dakikalık podcast yayınımız Verizekalılar'ın 3. bölümünde podcastlerin yükselişini, pandemide tasarrufun öne çıkışını, dijital mecra tercihlerini, beyaz eşya satışlarını ve virüsün aşka engel olup olmadığını konuşuyoruz. Spotify’da dinlemek isteyenler şuraya, Megaphone’da dinlemek isteyenler şuraya

 

Araştırma ve Veri Dünyasında Bu Haftanın Öne Çıkanları

Facebook'tan Z Jenerasyonu Raporu

Facebook raporuna göre: Avrupa'daki Z jenerasyonu, kendilerini hızlı öğrenenler olarak tanımlıyor. Raporda, Avrupa'daki Z jenerasyonunun kendini içe dönük olarak tanımlamasının, dışa dönük olarak tanımlamasından 2 kat daha olası olduğundan bahsediliyor. Z jenerasyonunun %72'si, Instagram'ı diğer kişilerin hikayelerine bakmak için kullanırken; %36'sı hikaye yaratmak için kullanıyor. 

 

Visa Araştırması

Visa tarafından yaptırılan bir tüketici araştırması, sosyal medya alışverişlerindeki artışı ortaya koydu. İngilizlerin %17’si alışveriş yapmak için sosyal medya uygulamalarını kullanıyor, %11’i pandemi süreci başladığından beri bu şekilde alışveriş yapıyor. Araştırmaya göre, sosyal medya uygulamalarından yapılan alımlar, son 6 aydaki çevrimiçi alımların %26’sını oluşturuyor.

 

İç Turizm, Sektörün Yeni Trendi

KPMG araştırmasına göre tüketicilerin %22’si yurt içi tatile yöneliyor ve ulaşım tercihini kiralık araç ve trenden yana kullanıyorlar. Araştırma sonuçlarına göre, pandemi sürecinde uçak seyahatleri tüketicilerin %23’ü tarafından güvenli bulunmuyor.

 

Temizlik Ürünlerinde Çevrimiçi Sipariş Revaçta

Fast-Casual restoran zinciri Chipotle, yaptığı açıklamada evden çalışma oranlarının artmasına bağlı olarak; üçüncü çeyrekte çevrimiçi siparişlerden elde ettiği gelirlerin, yapılan satışların üç katından fazla artarak, %49’unu temsil ettiğini belirtti. P&G’nin açıklamasına göre, temizlik ürünlerine olan talebin artması ile birlikte, son çeyrekte ev bakım ürünlerinin satışı %30’dan fazla arttı.

 

Tüketicinin E-Ticaret Sevdası

Tüketicinin davranışları, pandemi etkisi ile şekillenirken; Türkiye'de çevrimiçi alışverişe olan ilgi gün geçtikçe artıyor. İnternet üzerinden alışveriş oranlarında bu yılki %36.5 oranının gelecek yıl %38’i bulacağı öngörülüyor. Aynı zamanda, perakende pazarında e-ticaretin yerinin %7’den %8’e çıkacağı tahmin ediliyor.

 

Pandemi Döneminde Tüketici Birikime Yöneldi

Sabancı Holding ve AvivaSA’nın yaptığı salgın sonrası değişen tüketici davranışları araştırmasına göre, tüketici birikim yapmaya yöneliyor: Salgın sonrası birikim yapmaya yönelenlerin oranı %12. Bu süreçte, hayat sigortası olmayanların %47’si sağlık sigortası yaptırmayı düşünüyor ve pandemi öncesinde sağlık sigortası yaptıranların oranı %40 iken, pandemi sürecinde bu oran %52 oldu.

Subscribe to Our Newsletter!

We gather global consumer research news and share them with 3,000+ marketing and research professionals worldwide.

Latest