Kimola Bülten #14: Meğer ne çok podcast sığdırmışsın hayatına!

Oct 22, 2020 - 2 min read
Kimola Bülten #14: Meğer ne çok podcast sığdırmışsın hayatına!

İletişim ve araştırma profesyonelleri için hazırlanan, içgörüye doyuran podcast'imiz Verizekalılar, pandemi süreci içgörüleri, tüketicileri anlamaya yönelik araştırmalar ve tüketici verilerinin kullanım dünyası ile ilgili bu haftanın öne çıkan haberleri sizlerle! Haftalık bültenimize abone olmak isterseniz şu linkten abone olabilir, Kimola'dan tüketici içgörüleri edinmek ve tüketici araştırmalarımız hakkında daha fazla bilgi almak isterseniz de şu linkten bize ulaşabilirsiniz.

İçgörülü bir hafta olsun!

 

Kimola'dan Verizekalılar'ın 2. Bölümü Yayında!

Ellerimde kargolar, kapında sırılsıklam

İçgörüye doyuran podcast Verizekalılar'ın 2. bölümü "Ellerimde kargolar, kapında sırılsıklam" yayında!  Bu bölümde COVID ile e-ticaretin yükselişini, yapay zekanın getir götürünü ne zaman yapacağımızı ve Z Jenerasyonu'nun sosyal etki sevdasını anlatıyoruz. Spotify kullananları şu linke, kullanmayanları da şu linke alalım.

 

Araştırma ve Veri Dünyasında Bu Haftanın Öne Çıkanları

Podcast ve Sesli Yayınlar Revaçta!

Podiolab’in paylaştığı, Edison Research ve NPR’ın “The 2020 Spoken Word Audio Report” araştırmasına göre; 2014’ten günümüze, sesli yayınların dinlenmesinde %137 oranında artış görülüyor. Buna ek olarak podcast’lere ayrılan zaman son 6 yılda %11 oranında artış gösterdi. Tüketicinin podcast’lere olan ilgisinin artışında dijital erişilebilirliğin etkisi ve dinleme kolaylığı rol oynuyor. Dinleyicilerin %37’sinin, dinlenebilirlik kolaylığından dolayı, akıllı telefonlardan; %4’ünün ise akıllı hoparlörler kullanarak dinlediği belirtiliyor.

 

Tüketici 2.0 Hakkında

12 ülkede, 70.000 katılımcı ile gerçekleştirilen KPMG tüketici satın alma davranışları araştırması, tüketicilerin pandemi sürecinde değişen davranışlarını konu alıyor. Araştırmaya göre; tüketicilerin bu süreçte önceliği tasarruf! Katılımcılardan %43’ü ekonomik olarak zor bir süreçten geçtiğini, %20’si evde oturmayı tercih ettiğini belirtiyor. 18-44 yaş aralığındaki katılımcıların %25 oranla, 45 yaş üstü tüketicilerin %18 oranla evde olmayı tercih ettiği; COVID-19 sürecinin 1 yılı aşacağı konusunda, 45 yaş üstü katılımcıların, gençlere kıyasla daha olumsuz olduğu sonucuna varılmış.

 

Tüketiciler ve Pazarlamacılar Ne İstiyor?

Kantar’ın 4000 tüketici ve 700 pazarlamacı ile gerçekleştirdiği araştırmaya göre, pazarlamacıların dijital kanallara bağlılığı arttı. Tüketicilerin, farklı ortamlardaki reklamlara olan tutumlarına yer veren araştırmaya göre mecra sıralaması şöyle;

  • Tiktok
  • Instagram 
  • Snapchat 
  • Google 
  • Twitter 
İlginç bir şekilde, araştırmaya göre; tüketiciler reklam için TikTok gibi yeni platformları tercih ederken, pazarlamacılar reklam
için Youtube gibi daha köklü platformları tercih ediyor.
 
 

Tüketicinin Beyaz Eşya İlgisi Artıyor!

TÜRKBESD’in Eylül ayı verilerine göre, Türkiye’de beyaz eşya satışlarında, bir önceki yıla göre %21 artış gözlemlendi. COVID-19 sürecinde, tüketicinin davranışlarını anlamak üzere 2000 katılımcı ile gerçekleştirilen araştırma sonucunda, çevrimiçi alışveriş kanallarına ilginin arttığı sonucuna ulaşılmış. Pandemi süreci öncesinde, katılımcıların %55’inin internetten alışverişi tercih etmediği, bu kitlenin %76’sının pandemi süreci ile birlikte çevrimiçi alışverişe yöneldiği gözlemlenmiş.

Subscribe to Our Newsletter!

We gather global consumer research news and share them with 3,000+ marketing and research professionals worldwide.

Latest