Kimola Bülten #13:Ellerimde kargolar, kapında sırılsıklam

Oct 15, 2020 - 2 min read
Kimola Bülten #13:Ellerimde kargolar, kapında sırılsıklam

İletişim ve araştırma profesyonelleri için hazırlanan, içgörüye doyuran podcast'imiz Verizekalılar, pandemi süreci içgörüleri, tüketicileri anlamaya yönelik araştırmalar ve tüketici verilerinin kullanım dünyası ile ilgili bu haftanın öne çıkan haberleri sizlerle! Haftalık bültenimize abone olmak isterseniz şu linkten abone olabilir, Kimola'dan tüketici içgörüleri edinmek ve tüketici araştırmalarımız hakkında daha fazla bilgi almak isterseniz de şu linkten bize ulaşabilirsiniz.

İçgörülü bir hafta olsun!

 

Araştırma ve Veri Dünyasında Bu Haftanın Öne Çıkanları

Türkiye’de 54 Yaş Üstü Tüketiciler

Inveon tarafından hazırlanan Covid-19 öncesi ve sonrası internet alışveriş oranlarının karşılaştırıldığı raporda, Türkiye’de kapıda ödeme tercihinin, 2020’nin ilk aylarında %4 olurken, Covid-19 sonrası %31 olduğu; Türkiye’de eve teslimatın %96, işyerine teslimatın %32, teslim alma noktasından teslim almanın ise %15 oranında tercih edildiği sonucuna varılıyor.

 

Tüketici Ne İstiyor?

14 ülkede 7000 katılımcı ile gerçekleşen Ogilvy “İyi Yaşam” Araştırması, tüketicilerin “iyi yaşam” konsepti algısı ve beklentileri hakkında. Araştırma sonuçlarına göre, küresel tüketicilerin %75’i markaların, insanların iyi yaşam için daha fazlasını yapabileceğini düşünüyor ancak sadece %46’sı, markaların kişilerin iyi yaşamını öncelik olarak gördüğüne inanıyor.

 

Yapay Zekanın Önerileri & İnsan Önerileri

200 kişi ile gerçekleştirilen araştırma, insanların ürünleri seçme eğilimleri ve insanların tüketim deneyimleri üzerinde makinenin etkisi hakkında. Yoldan geçen insanlara, iki saç bakım ürününden birini seçmeleri sorulurken; ürünlerden birinin AI tarafından diğerinin ise başka bir insan tarafından önerildiği belirtiliyor; işlevsellik yönünden bir seçim yapmaları istendiğinde, verilen cevaplardan %67’si AI tarafından önerilen ürünü; koku gibi deneyimsel özellikler yönünden bir seçim yapmaları istendiğinde; verilen cevaplardan %58’i insan tarafından önerilen ürünü seçiyor.

 

Tüketici Temizlik Ürünlerine Güveniyor!

ACI’den (American Cleaning Institute) pandemi sürecinde tüketici güveni araştırması: Amerikalıların %86’sı temizlik ürünlerinin, COVID’19 için koruyuculuğuna güveniyor; %92’si evlerindeki yüzeylerde dezenfektan kullandığını, %56’sı pandemi sonrasında da yüzeyleri daha sık silmeye ve dezenfekte edici ürünler kullanmaya devam edeceğini söylüyor.

 

Y ve Z Kuşağı İkinci El Pazarı

Cowen’ın, Y ve Z kuşağının tüketim tercihleri üzerine yaptığı araştırmaya göre sürdürülebilirlik iki kuşağın da tercihlerinde belirleyici rol oynuyor. Geri dönüştürülerek üretilmiş ürünlerin yanında iki kuşağın da ikinci el pazarına olan ilgisi artıyor.

 

Dentsu’dan, COVID-19 sürecinde, CMO öncelikleri araştırması

Dentsu’nun yürüttüğü araştırmanın sonuçlarına göre, 10 CMO’dan 4’ünün karşılaştığı en büyük zorluk, tüketici davranışlarındaki geçici bir değişikliğin ne olduğunu anlamak; ayrıca pazarlamacıların %62’si, bütçelerinin gelecek yıl düşeceğini veya sabit kalacağını düşünüyor. Buna ek olarak değişen tüketici duyarlılığı ve tüketici harcamalarındaki düşüş, %39’ar oranla pazarlamacılar için en önemli diğer zorluklar arasında. 

Subscribe to Our Newsletter!

We gather global consumer research news and share them with 3,000+ marketing and research professionals worldwide.

Latest