Kimola Bülten #11: "Bana Siri gibi konuş."

Oct 01, 2020 - 2 min read
Kimola Bülten #11: "Bana Siri gibi konuş."

İletişim ve araştırma profesyonelleri için hazırlanan, içgörüye doyuran podcast'imiz Verizekalılar, pandemi süreci içgörüleri, tüketicileri anlamaya yönelik araştırmalar ve tüketici verilerinin kullanım dünyası ile ilgili bu haftanın öne çıkan haberleri sizlerle! Haftalık bültenimize abone olmak isterseniz şu linkten abone olabilir, Kimola'dan tüketici içgörüleri edinmek ve tüketici araştırmalarımız hakkında daha fazla bilgi almak isterseniz de şu linkten bize ulaşabilirsiniz.

İçgörülü bir hafta olsun!

 

Araştırma ve Veri Dünyasında Bu Haftanın Öne Çıkanları

Dünya, Gerçek Kadınlara Hazır mı?

Son zamanlarda reklam kampanyalarında sık sık rastladığımız "güçlü kadın" imajı giderek popüler hale geliyor. Bu, kadınların nesneleştirilmesinin azaldığı anlamına mı geliyor? Yoksa başka bir sömürü yöntemi mi? Kimola'dan, markaların güzellik algısı üzerine yaptığı kampanyalardan bir derleme. Devamını oku

 

Tüketici, Sesli Asistan Özelliği İstiyor!

Etkileşime olanak sağlayan dijital özellikler tüketicilerin ilgisini çekiyor! Bağlantılı deneyimlerden oluşan özel mobil uygulamalar veya sesli asistan özellikleri gibi yardımcı olacak araçlar tüketiciye cazip geliyor. Amerikalı tüketicilerin %35’inin yemek sipariş etmek için sesli asistan özelliğini kullandığını göz önünde bulundurarak; sesli asistan işlevini destekleyen mobil uygulamaları kullanmak, tüketicilerin beklentilerini karşılayan keyifli çevrimiçi alışveriş deneyimini sağlayabilir.

 

Bain&Company’den Değişen Tüketici Davranışları Araştırması

Avrupa ve Amerika’daki katılımcıların %41’i yaşamın normale dönmesinin 1 yılı bulacağını veya aşacağını düşünüyor. Avrupa’da pandemi sürecinin başından itibaren “baby boomer” olarak adlandırılan kuşağın sadece %42’si mağazadan alışveriş yaparken, Z jenerasyonunun %72’si mağazadan alışveriş yapıyor.

 

Tüketici Numuneleri Evinde Denemek İstiyor

Sampler’ın pandemi süreci araştırmasına göre, tüketiciler evlerinin güvenli çatısı altında yeni markalarla tanışmaya hazır. Tüketicilerin %98’i, yeni markaları denemeye sıcak bakıyor; ancak ürün numunelerini mağazadan denemek yerine evden denemek istiyor.

 

Pinterest Revaçta!

App Store’da Pinterest kullanıcıları artıyor. iOS 14’ün yeni geliştirilen kişiselleştirilebilir ekran özelliği ile birlikte, tüketicinin Pinterest’e olan ilgisi artış gösterdi; tüketiciler, yeni özelleştirdikleri ana ekranlarının görüntüleri ile birlikte, ilham kaynağı olan pinterest gönderilerini twitter üzerinden paylaşıyor.

Subscribe to Our Newsletter!

We gather global consumer research news and share them with 3,000+ marketing and research professionals worldwide.

Latest