Pazarlama ve İçgörü Odaklı Yaz Staj Programımızın Başvuruları Açıldı! (2023)

Author: Beybin Esen - COO, Kimola
Beybin Esen COO, Kimola
Jun 20, 2023 - 3 min read
Pazarlama ve İçgörü Odaklı Yaz Staj Programımızın Başvuruları Açıldı! (2023)

/staj/

Fransızca stage "çıraklık, deneme aşaması" sözcüğünden alıntıdır. Fransızca sözcük Eski Fransızca estage 

"1. durma yeri, durak, menzil, etap sözcüğünden evrilmiştir. 

mustafa-savas-kimola-ceo

Merhaba!

Kimola ekibi olarak, yaptığımız işlerin dışında en heyecanlandığımız dönem başladı: yaz staj programımız! Her yıl olduğu gibi, bu yıl da yeni mezunlarını aramaya başladığımız, kişiye özel hazırlanan staj programımızla dolu dolu bir yaz geçireceğiz.

Kimola Yaz Stajı Programı, 5 yıldır süren, bizim için çok değerli bir geleneğe dönüştü. Her yıl sektörün geleceğini şekillendirecek genç yetenekleri keşfetmek ve onlara rehberlik etmek için sabırsızlanıyoruz. Bu staj programını, sadece bir stajyer olmanın ötesinde, bir çıraklık dönemi olarak görüyoruz. İş hayatına atılmadan önce son bir durağınız olacak, deneyimler biriktireceğiniz, öğrenme fırsatlarına doyacağınız bir yolculuk. Kimola ile bu sene yolu kesişen iki farklı üniversite öğrencisi arkadaşımızın yazdığı blog yazılarını da şu linkten ve şu linkten okuyabilirsiniz.

Bu yaz da sizleri, profesyonel iş hayatına atılmadan önce uğradığınız, deneyimler biriktirdiğiniz ve henüz fark etmediğiniz yeteneklerinizi keşfettiğiniz son çıraklık durağınız olmak için sabırsızlıkla bekliyoruz.

Kimola Yaz Staj Programı - 2023/Yaz 

Departman: Pazarlama ve Araştırma

Teknolojiye, sosyolojiye ve pazarlamaya ilgi duyan bir veri analitiği şirketi olarak, Türkiye'de ve dünya genelinde markaların iletişim ve satış stratejilerini şekillendiren bir rol üstleniyoruz. Üniversitelerin iletişim fakültelerine bağlı bölümlerinde 3. yılını tamamlamış öğrencileri, yaz dönemi stajyer programımıza davet ediyoruz. Geçen senelerden farklı olarak, bu sene başvurularda İstatistik, Psikoloji, Felsefe bölümü öğrencisi olan ve pazarlama, ve araştırma alanında istekli öğrencilerin başvurularını da bekliyoruz.

Kimola olarak, eğitime önem veriyor ve stajyerlerimizin gelecekteki kariyerlerine hazırlanmaları için inisiyatif almalarını teşvik ediyoruz. Stajyerlerimizin yeteneklerini geliştirmeleri için cesaretlendiriyor ve henüz öğrenme fırsatı bulamadıkları alanlarda destek olmaya çalışıyoruz. Staj programı süresince stajyerlerimizi topluluğumuzun bir parçası haline getirmek için eğitimler düzenliyoruz.

#İlginçBilgi: Stajyerlerimizin %50'si staj programımızdan sonra Kimola'da en az bir projede freelancer olarak çalıştı - hatta bazılarını Kimola'da yarı zamanlı ve tam zamanlı pozisyonlarda işe aldık! 2021 yılında bu programda staj yapmış olan 2 kişi, şu anda hala Kimola kadrosunda tam zamanlı pozisyonlarda çalışıyor.

Zamanlama
Son Başvuru Tarihi: 03.07.2024
Görüşmeler: 03.07.2022 - 07.07.2023
Program: 25.07.2023 - 08.09.2023

Lokasyon / Staj Günleri
Staj programımız bu sene Ankara’daki ofisimizde gerçekleşecek. Staj günlerimizi, Salı - Çarşamba - Perşembe olarak belirledik.

Programda neler var?

  1. Online Eğitimler: Stajyerlerimizin kendi alanlarına veya ilgi duydukları alanlara uygun online eğitimleri seçmelerine ve satın almalarına destek oluyoruz. Bu şekilde, kendi yeteneklerini veya geliştirmek istedikleri alanları ilerletebilmelerini sağlıyoruz.
  2. Program: Stajyerlerimizin programlarını planlayarak dengeli bir şekilde ilerlemelerini sağlıyoruz.
  3. Pazarlama Dünyasına Genel Bakış: Stajyerlerimize, pazarlama dünyasına genel bir bakış açısı kazandırmaya önem veriyoruz. Bu kapsamda, dijital pazarlama, lead toplama, e-mail pazarlaması, sosyal medya, iletişim stratejisi kurma, tüketici davranışları analizi gibi konulara odaklanarak bilgi ve deneyim kazanmalarını sağlıyoruz.
  4. Görevler ve Deneyim Kazanma: Stajyerlerimize, içgörü çıkarma ve metin yazarlığı gibi görevler vererek pratik deneyim kazanmalarını destekliyoruz. Bu sayede, teorik bilgilerini uygulamaya dökme fırsatı bulmalarını sağlıyoruz.

Ne Bekliyoruz?

  • Teknolojiye ve teknoloji dünyasına merak duyması
  • Yazılı ve sözlü iletişiminin iyi olması
  • Analiz yeteneğinin güçlü olması
  • Dijital araçları iyi kullanabiliyor olması
  • Yaratıcı olması
  • Pazarlama ve araştırma dünyasına ilgi duyması

Sorumluluklar

  • Kimola’nın Tüketici İçgörü Platformu’ndan tüketici davranışlarının incelenmesi ve tüketici gruplarının analizi,
  • Pazarlama materyallerinin hazırlanması
  • Blog yazıları yazılması
  • Dijital pazarlama stratejileri çıkarılması, e-mail pazarlama materyallerinin hazırlanması, metinlerinin yazılması
  • İçerik stratejisi üzerine çalışmalar yapılması
  • Veri odaklı sosyal medya stratejisi hazırlanması
  • Tüketici trendleri üzerine analizler, blog yazıları üretilmesi

Nasıl Başvurulur?

Yaz Stajı Programımıza her sene 100'ün üzerinde başvuru alıyoruz. Bu sebeple başvuran öğrencilerden öncelikle şu formu doldurmalarını rica ediyoruz. Sonrasında da belirlediğimiz ilk 10 aday ile görüşüyoruz. Elediğimiz adaylara mutlaka haber veriyoruz. 

Başvuru öncesi: 

  • Başvuru formundaki her sorunun cevabı bizim için önemli olduğunu unutmayın.
  • Çok fazla başvuru aldığımız için, başvuru sonrasında hemen dönemeyebiliriz, ancak programa sadık kalıyoruz.
  • Bu program, pazarlama ve araştırma alanlarına ilgi duyan öğrencilere özeldir. 
  • Staj süremiz 1.5 ay ve staj günlerimiz Salı - Çarşamba - Perşembe. Bir ekip olarak çalışılacağı ve belirli günlerde eğitimler olduğu için, bugünlerde esneklik sağlayamıyoruz.
  • Sorularınız olursa, staj@kimola.com adresine e-mail atabilirsiniz.

 

İçgörülü olan kazansın!

Subscribe to Our Newsletter!

We gather global consumer research news and share them with 3,000+ marketing and research professionals worldwide.

Latest