Kimola’da Staj: Stajyerlik Yeniden Tanımlanıyor

Jun 01, 2023 - 4 min read
Kimola’da Staj: Stajyerlik Yeniden Tanımlanıyor

Merhaba, ben Rumeysa. Hacettepe Üniversitesi Bilgi ve Belge yönetimi mezun adayıyım. Lisans eğitimimi Kimola’daki stajla birlikte tamamladım. Stajımın son gününde hem kendime bir anı bırakmak hem de size buradaki tecrübelerimi aktarmak istiyorum.

Kimola ile ilk olarak üniversite hayatımın ikinci yılında tanıştım. O zamanlar kariyer hedeflerim farklı olsa da her zaman Kimola’nın sağlayacağı deneyimin değerli olacağını düşündüm. Son sınıfa geldiğimde ise 14 haftalık zorunlu staj sürecimin son 8 haftasını Kimola ile geçirme fırsatı yakaladım. Bu süre boyunca üniversite hayatımda edindiğim her türlü bilgi birikimini kullanma ve yeni bilgiler eklemek için büyük bir fırsat elde ettim. 

Staj sürecim

Kimola’da güne her sabah 9’da, verilen görevlerle başlayıp gün sonunda yaptıklarımızı raporlayarak tamamlıyoruz. Kimola ekibi, gün boyu iletişim halinde olmayı önemsiyor. İlerlememizi ve hangi aşamaya geldiğimizi ekiple paylaşarak gün içinde neler yaptığımızı tartışıyoruz. Bu şekilde anlık geri bildirimler ve tavsiyeler alarak daha etkin bir iş akışı sağlıyoruz. İletişim sadece verilen görevlerle sınırlı kalmıyor. Herhangi bir sorunum ya da sormak istediğim bir şey olduğunda çekinmeden rahatlıkla iletişim kurabiliyorum. Geri dönüşler de her zaman hızlı ve çözüm odaklı oluyor.  Kimola ekibinin bu konuda çok pratik olması ve aksiyona geçmesi benim için önemli bir özellik oldu. Ayrıca Kimola’nın takım ruhuna ve işbirliğine önem veren bir kültüre sahip olması çalışma ortamının olumlu ve destekleyici olmasını da sağlamaktadır. 

Kimola’daki stajyerlik deneyimim, geleneksel stajyerlikten farklı ilerledi. Burada kahve getiren, belge kopyalayan stajyer rolüyle sınırlı kalmıyoruz. İlk günden itibaren buranın bir parçası olduğunuzu fark etmeye başlıyorsunuz.  Burada bize verilen önem benim için en değerli olan konulardan biri oldu. Stajyerlere bir şeyler öğretmeye yönelik çaba görmek, gerçek sorumluluklar almak ve bir ekibin içerisinde yer almak kendimi değerli hissettirdi. Bu his sayesinde gelecek iş hayatımda nelerle karşılaşmak istediğimi bir kez daha anlamış oldum. Burada 8 hafta boyunca yaptığım işleri özetle bahsedecek olursam;

  • Müşterilere özel olarak E-mail içeriği hazırlamak
  • Çeşitli blog içeriği üretmek
  • Sosyal medya platformları,Google ve E-ticaret sayfaları üzerinden veri toplamak ve 
  • Veri sınıflandırmak

Neler Öğrendim?

Kimola stajım boyunca çeşitli beceriler edindim ve araştırma teknolojileri ve pazarlama sektöründe deneyim kazandım. Burada müşteri geri bildiriminin önemi, bu geri bildirimlerin nasıl analiz edildiğini ve analiz sonucunda elde edilen içgörülerin her sektörde nasıl kullanılabileceği konusunda bilgi edindim. Aynı zamanda sosyal medya platformları üzerinden araştırma yapabilmeyi ve kullanıcı görüşlerinin nasıl analiz edildiğini öğrendim. Rakip firmaları ve ürünleri araştırarak Kimola’nın farkını ortaya koyan blog yazıları yazma fırsatı buldum. Bu sayede bir içerik yazarı gibi hareket etme konusunda farklı tecrübeler kazandım. Stajım boyunca belki de bir stajyere göre çok daha fazla sorumluluğum oldu. Bu deneyim ile, sektörü ve işi anlamanın en iyi yolunun bu olduğunu fark ettim ve Kimola sayesinde bu tecrübeyi fazlalıkla kazanmış oldum.

Kimola’da staj yaptığım süre boyunca tek bir alanla sınırlı kalmayarak birbirinden bağımsız farklı görevlendirmelerle ilgilendim. Böylelikle staj deneyiminin yalnızca bir iş deneyimiyle sınırlı olmadığını fark ettim. Burada öğrendiklerim ve uyguladıklarım, geleceğe dair hedeflerim ve kariyer yolculuğumda belirleyici bir basamak oldu. Aynı zamanda buradaki iletişim ve işbirliği deneyinin de gelecekteki çalışma ortamlarında benim için büyük avantaj olacaktır. Son olarak kendi adıma Kimola’da geçirdiğim zamanın benim için çok değerli olduğunu vurgulamak isterim.

Kimola İçin Staj

Kimola’da staj programının diğerlerinden farklı bir yönü, stajyerlerden yalnızca bir stajyer gibi değil, oradaki bir çalışan bilinciyle hareket etmeleri beklenmesidir. Staj programını başarıyla tamamlamak ve tatmin edici bir iş ortaya koymak için verilen görevleri ciddiyetle odaklanmak önemlidir. Bu yüzden Kimola’yı basit bir stajyerlik yerine gerçek bir iş deneyimi ve öğretici bir okul olarak düşünmek gerekir. Eğer Kimola’da staj yapmak istiyorsanız bu farklı yaklaşımla sadece görevleri yerine getirmekle kalmayıp aynı zamanda sorumluluk alarak  farklı roller üstlenmeli ve başarıya odaklanmalısınız. Bu sayede hem gerçek bir iş deneyimi kazanacak hem de kişisel farkındalığınızı artırma fırsatı bulacaksınız.

İyi Ki Kimola!!

Geçirdiğim tüm staj sürecime dönüp baktığımda, yolda geçen zamanımın büyük bir kısmına rağmen ofise hevesle gelmemi sağlayan bir motivasyonum olduğu görüyorum. Bu deneyimi sadece bir staj olarak geçiştirmeyeceğimi, yeni bir sektörü öğrenerek ve kişisel hayatıma farkındalıklar katarak çıktığımı biliyorum. Hayatımdaki bu önemli adımın farkında olmak beni her zaman mutlu edecektir.

Teşekkürler Kimola!

Subscribe to Our Newsletter!

We gather global consumer research news and share them with 3,000+ marketing and research professionals worldwide.

Latest