Kimola’da Yatırım Sonrası: Maraton 2.0

Feb 25, 2019 - 3 min read
Kimola’da Yatırım Sonrası: Maraton 2.0

Bundan 9 ay önce, 500 Startups, StartersHub ve Uğur Şeker’den yatırım aldığımızı duyurmuş, sizlerle heyecanımızı paylaşmıştık. Hem yorucu hem eğlenceli bir süreçten sonra, bugünlerde, yeni heyecanlar içerisindeyiz.

İstanbul’da geçirdiğimiz 6 aylık hızlandırma programından ve 3 aylık yatırım arayışımızdan sonra, 1 Milyon TL’lik yatırımımızı alıp, Ankara’ya, Kimola’nın Cyberpark’ta bulunan ofisinde çalışmaya geri döndük. Artık bizimle beraber yola çıkan, bize, bizim kadar inanan yatırımcılarımız da vardı. Yatırım aldığımızı açıkladığımız ay, Mayıs ayıydı. Şimdi ürün geliştirme süreci gibi, ekibin her üyesinin üzerinde dikkatle çalışacağı, bolca vakit harcayacağı sert bir zaman dilimi bizi bekliyordu. Geliştirmesi yaklaşık 6 ay sürecek, global pazara açacağımız ve global sahadaki tüketici araştırma standartlarını yakalamak adına geliştirmekten hiç bıkmayacağımız Tüketici İçgörü Platformu’muz için, ekipçe sabahlamalı günler geçirmemiz, çok sıkı çalışmamız gerekiyordu. Eve gitme ihtiyacı duymamalı ama aynı zamanda sağlığımızı ve düzenimizi de korumalıydık.

Birlikte, yan yana, gece gündüz çalışmamızı, bir yandan mental ve fiziksel sağlığımızı da yerinde tutacak bir yöntem aramaya başladık ve güneşli bir Ankara sabahı, akıllarda şöyle bir fikir belirdi;

Madem yaz geldi, neden bir villa tutup, ürün geliştirme süreci boyunca aynı evde yaşayacağımız bir kampa girmiyoruz?

İçinde olmaktan heyecan duyacağımız, şehir gürültüsünden uzak bir yer aramaya başladık. Antalya, Kalkan maceramız böylece başlamış oldu.

Kimola Summer House

Kalkan’ın tepesinde, denizi gören, havuzlu bir villa tuttuk ve bunu ekip ile paylaşmak için, şöyle minik bir video hazırladık.

Mayıs ayının ortasında, hep birlikte Kalkan’daki villamıza taşındık ve Tüketici İçgörü Platformu’muzun nasıl çalışacağından, performansından, kullanıcı yolculuğuna, yeni data setlerine kadar her şeyini adım adım planladık.

Kimola Summer House Alışveriş Listesi, Sayfa 2

Kimola Summer House Alışveriş Listesi, Sayfa 2

Kimola Summer House - Meeting

Kimola Summer House - Meeting

Data ekibimiz “Tüketicilerin ilgi alanlarını nasıl kategorize etmeliyiz?”, “E-spor ilgisi, Spor kategorisinde mi olmalı, yoksa Gaming kategorisinde mi olmalı?” gibi ince soruların cevaplarını ararken, yazılım ve ürün tarafı performans konusundan başlayarak, kodlarla boğuştukları uzun geceler geçirdi. Bu arada hem sunucu tarafındaki sıkıntılarımızı giderecek hem de iyi hizmet alabileceğimiz bir şirket arayışına da girdik ve uzun görüşmeler sonucu, sunucularımızı sevgili Vargören’e taşıdık. Bir diğer önemli konu, platformun arayüzünü kimin tasarlayacağı idi. Platformun arayüzünü tasarlaması için, web sitemizi de tasarlayan FuHa Studio ile anlaştık.

Kimola - Web Sitesi Tasarımı Başarı Ödülü

Bu yıl 37.’si düzenlenen Grafik Tasarımcılar Meslek Kuruluşunun sergisinde kimola.com ile en iyi websitesi tasarımı başarı ödülü kazandık! — Fu & Ha Studio

Kendimizi, 1.5 ay boyunca yediğimiz içtiğimiz anlar da dahil platformumuzu baştan sona geliştirmeye adadık. Aralarda bolca gülüşmeler de oldu, bkz: Kimola Summer House

8 paket kahve, 17 litre süt, bunaldıkça havuza girmeler, sabahlayıp ertesi günü denizde geçirmeler derken, Tüketici İçgörü Platformu’muzun Amerika, İngiltere, Kanada ve Türkiye’de çalışan, her bir ülkeye göre lokalize edilmiş halinin ilk versiyonunu yayınladık.

Tüketici İçgörü Platformu

Toplantıdan Lansmana Dönüşen Gece

Kimola Debut Night

Tüketici İçgörü Platformumuzu, global pazara açmadan önce Türkiye’de test etmek istiyorduk ve bunun için, Türkiye’de aklına güvendiğimiz stratejistleri, medya planlamacıları, dijital iletişimcileri İstanbul ofisimizde ağırladığımız bir etkinlik düzenledik. Etkinlik, beklediğimizden çok daha fazla ilgi gördü ve biz 10 kişilik bir toplantı hayal ederken, minik bir lansmana dönüştü. 😊

Tüketicilerin yaşam stilini anlamlandırmanın neye dönüşeceğini konuştuğumuz, Tüketici İçgörü Platformu’muzu test ettiğimiz verimli bir akşamın ardından, Türkiye’deki marka ve ajanslar ile görüşmelere başladık.

Sadece 4 ayda Kimola’nın referansları arasına, LG Electronics, Publicis One, BKM, Sotka, Promoqube, Can Yayınları gibi değerli marka ve ajansları da koyduktan ve testlerimizi tamamladıktan sonra, global pazara açılmak üzere yüzümüzü daha da batıya döndük!

Kimola’da Yeni Heyecan "San Francisco"

Kimola’da Yeni Heyecan: San Francisco

Haziran ayında başladığımız “Hangi ülkede olmalıyız?” sorumuzu, “online ürün kullanımı” “araştırma şirketlerinin yoğunluğu”, “reklam harcamalarının çokluğu” gibi bir çok metriği göz önünde bulundurarak cevaplamaya çalıştık.

Detaylı bir araştırma sürecinden sonra, bizim için en iyi pazarın Amerika olduğuna karar verdik ve 1 hafta önce, San Francisco’ya ayak bastık.

Kimola’nın San Francisco Ofisi

Kimola’nın San Francisco Ofisinden Çektiğimiz İlk Fotoğraf

Kimola’nın 3. ofisi, San Francisco’da 353 Sacramento Street’de, 18. katta yer alıyor. Olur da bir kahvemizi içmek isterseniz, buralardayız :) 

Subscribe to Our Newsletter!

We gather global consumer research news and share them with 3,000+ marketing and research professionals worldwide.

Latest