Announcing Free Research Tools: Turn Amazon, Trustpilot, Tripadvisor, Google Play and App Store reviews into market research!
Triodos Bank: Poor Customer Service and Investment Handling

Triodos Bank: Poor Customer Service and Investment Handling

40 reviews between Feb 21, 2023 and Aug 08, 2023.

Triodos Bank receives negative reviews regarding its poor customer service, outdated digital banking, unreliable investment advice, and mishandling of Triodos certificates. Customers express frustration with the lack of Apple Pay functionality and the uncertainty surrounding the trading of certificaten. Some reviewers feel deceived by the bank's green principles, while others highlight the difficulties in closing accounts. Despite these criticisms, Triodos Bank's app is praised for its user-friendly interface and sustainable image.

Triodos Bank 
Get a comprehensive research report right away

This research report is limited to the analysis of 40 recent reviews. Starting from $12, you can buy the complete version of this research report containing all reviews.

40 reviews between Feb 21, 2023 and Aug 08, 2023.

Feb 21, 2023 - Aug 08, 2023
 • Zeer onbetrouwbare bank!!

  Zeer onbetrouwbare bank, geeft bewust verkeerde beleggingsadviezen, komt terug op afspraken en toezeggingen, houdt zich niet aan de contractuele afspraken.We waren genoodzaakt een rechtszaak tegen deze malafide bank te beginnen om ze aan te pakken.Ik zou elke opgelichte certificaathouder willen oproepen deze slechte bank juridisch aan te pakken.Op de site van red-triodos kunt u samen Peter Blom en de andere verantwoordelijke bestuurders persoonlijk aansprakelijk stellen.Gezien de recente asociale houding van deze bank richting haar loyale certificaathouders zal red-Triodos nu ook rechtstreeks de bank zelf aanpakken, u kunt bij deze groep dus terecht voor beide vormen om uw recht te halen.Jan Vayne

  Sentiment
  • Negative
  Content
  • Certificaten
  Aug 08, 2023
 • Gegijzeld door Triodos en Captin

  Als certificaathouder van Triodos ben ik gedwongen om bij handelsplatform Captin een rekening te openen. Hier blijkt dat ze alles hebben gedaan om het zo moeilijk mogelijk te maken. Onder andere heb je minstens twee verschillende e-mailadressen nodig om te kunnen handelen. Identificeren is ook ramp. Dit terwijl alle informatie gewoon al bij Triodos bekend is.Zo ben ik al maanden bezig (na een paar jaar blokkade) zonder tot verkoop van mijn certificaten te kunnen komen. Er is geen handel doordat ook eventuele kopers waarschijnlijk geen toegang kunnen krijgen tot dit handelsplatform. Ik zou in ieder geval snel afhaken als ik die behoefte had. De koers is inmiddels met ca. 75% gedaald.

  Sentiment
  • Negative
  Content
  • Certificaten
  Aug 05, 2023
 • Helaas kan ik geen 0 sterren geven

  Helaas kan ik geen 0 sterren geven. Over het internetbankieren, dat loopt echt jaren achter... Kinderrekening is niet inzichtelijk op de site. Het is een ouderwetse bank en tegenwoordig zijn er modernere en betere alternatieven om duurzaam te bankieren. Triodos is een trieste organisatie zonder enige empathie voor hun klanten. Als ik kijk hoe er met de certificaathouders wordt omgegaan dan is het te zielig voor woorden en worden ze aan hun lot overgelaten. Onze certificaten zijn tegen een fractie verkocht en we nemen het verlies. We zijn er nog zonder al teveel schade uitgekomen maar sterkte aan degenen die een groot verlies moeten dragen.Het is een schande hoe dit geld heeft kunnen verdampen.Alles is opgezegd, exit Triodos! Wat een opluchting.

  Sentiment
  • Negative
  Content
  • Customer Service
  Aug 02, 2023
 • Half werk is dubbel werk

  Het is dat ik om duurzaamheidsoverwegingen veroordeeld ben tot deze bank, maar de kwaliteit van service is echt bizar laag. Als zakelijke klant werk ik nu al zeker meer dan een jaar met 2 websites voor internetbankieren. Sommige dingen kunnen alleen in het oude portaal, andere alleen in het nieuwe, wat nogal onhandig is als je aan het werk bent. Bizar dat dit zo lang moet duren, dat je een paar maanden overgangstijd nodig hebt snap ik, maar hoe moeilijk kan het zijn om een nieuwe volledige site in de lucht te krijgen? Ik hoor graag wat de reden is dat dit zo lang moet duren.

  Sentiment
  • Negative
  Content
  • Digital Banking
  Aug 01, 2023
 • Stichting certificaathouders adviseert…

  Stichting certificaathouders adviseert om niet met Red-Triodos in zee te gaan ivm procedures die de bank schaden ivm eventuele nieuwe investeerders. Nu ik ga wel met ze in zee, deze waardeloze bank (en zeker hun bestuurders) moet stevig worden aangepakt. Onze spaarcenten voor huisverbetering en pensioen aanvulling zijn inmiddels zo goed als niets meer waard. Gekocht voor 86 en nu nog 22,50 waard 😡

  Sentiment
  • Negative
  Content
  • Investment
  Jul 28, 2023
  • Triodosbank verzweeg zwakke constructie.

   Wij wilden, met ons geringe vermogen niet handelen in aandelen, renderen was geen doel.Het vermogen veilig onderbrengen bij de bank, dat kon met de certificaten van de Triodos, al 40 jaar veilig, met minimale waarde verandering. Dat werd vol trots door een medewerker gemeld. Hij verzweeg dat er problemen aankwamen en de handel stilgelgd kon worden.Nog twee verschillende Triodos medewerkers werden geraadpleegd. En in de eerste week februari 2020 werden certificaten aangekocht.Drie weken later, maart 2020, werd de handel zonder kennisgeving stilgelegd en de rekening geblokkeerd.Verzwegen werd dat de bank al in 2017 en 2018 bekend was met het probleem van de gebruikte en aangeboden constuctie. De bank werd ookl gewaarschuwd door de Nederlandse Bank.Waarom greep Triodos niet direct in ? Waarom de problemen van 2017 tot 2020 verzwegen als aspirantkopers zich aan dienden ? ...We zijn overvallen door de onaangekondigde blokkade, wisten niet dat de handel stilgelegd kon worden kon worden. Onze certificaten zijn meer dan 36.000 euro in waarde gedaald. Het ergste is de blokkade waardoor we geen enkele euro kunnen opnemen. We zijn gepensioneerd en tegen onze verwachting in, financieel afhankelijk geworden van onze familie. Bedankt Triodosbank. Ik zou elke gedupeerde certificaathouder willen oproepen schrijf je in om de bank juridisch aan te pakken. Hoe meer deelnemers hoe beter, samen sterk.U kunt gratis inschrijven op de site red-triodos.nl en de site triodostragedie.nl. Het doel is een gezamenlijke schadeclaim in te dienen. Media nieuws en relevante artikelen zijn te lezen op red-triodos.nl

   Sentiment
   • Negative
   Content
   • Investment
   Jul 28, 2023
  • Het is gewoonweg teleurstellend en…

   Het is gewoonweg teleurstellend en schandelijk, en nog steeds neemt TRIODOS BANK geen verantwoordelijk om de cerdifacten houders te compenseren.Duurzame bank Triodos keldert nog verder in waarde, al 75% erafAMSTERDAM - De waarde van de certificaten van Triodos is in de derde wekelijkse handelssessie verder gekelderd tot €22,50. De certificaten van de groene bank zijn nauwelijks meer dan een kwart waard sinds eind 2020 de handel werd opgeschort op het eigen platform. Toen waren de certificaten nog €84 waard.

   Sentiment
   • Negative
   Content
   • Investment
   Jul 26, 2023
  • Wat een ongelooflijk stelletje amateurs

   Wat een ongelooflijk stelletje amateursWij hebben een aantal jaren geleden ook Triodos certificaten gekocht voor boven de eur 80,-Het is ronduit schandalig hoe Triodos de afgelopen jaren met haar 24 duizend investeerders is omgegaan nadat de handel werd stopgezet. Nu is de handel weer gestart via handelssysteem van Captin. Blijkbaar hebben zij niet eens de moeite genomen dit te testen want de aanmelding op dit systeem barst van de fouten, op klachten formulier werd niet gereageerd en meerdere keren moeten bellen om alsnog te kunnen gaan handelen. Kan mij voorstellen dat wanneer je certificaten zou willen kopen je bij voorbaat al afhaakt. De prijs is inmiddels dan ook gehalveerd na de eerste handel en het hele proces is volledig ondoorzichtig. De bank brengt hiermee honderden van haar investeerders in grote problemen. Op de website van Triodos worden de certificaten en de prijsontwikkeling hiervan niet eens meer gemeld bij de beleggingsfondsen. Ik heb mij nog nooit zo belazerd gevoeld door een financiële instelling.

   Sentiment
   • Negative
   Content
   • Certificaten
   Jul 18, 2023
  • Goed voor plant slecht voor de klant

   Asociaal wat ze hebben gedaan met die Triodos certificaten. Eerst mensen lokken met mooie …. praatjes om ze te kopen en dan twee maanden later de boel vastzetten. Van de 8000 is er nog 4000 over..

   Sentiment
   • Negative
   Content
   • Certificaten
   Jul 13, 2023
  • Triodos debacle

   Als certificaathouder voel ik me bestolen: het geld dat ingelegd is blijft binnen de bank en de certificaathouders kunnen op een besloten markt proberen een grijpstuiver binnen te halen. Waarschijnlijk zijn een aantal grote beleggers vooraf in de gelegenheid geweest gunstig uit te stappen.Denk tweemaal na als je overweegt bij Triodos te gaan bankieren!

   Sentiment
   • Negative
   Content
   • Investment
   Jul 13, 2023
  • Geen apple pay…

   Geen apple pay…. Het is inmiddels 2023 en nog niks bekend!

   Sentiment
   • Negative
   Content
   • Digital Banking
   Jul 12, 2023
  • Handel in Triodos certificaten

   Handel in Triodos certificaten is een gokkerij geworden. Onduidelijk hoeveel certificaten tegen welke prijs worden aangeboden voor koop of verkoop. Totaal onduidelijk waar de uiteindelijke verkoop prijs op gebaseerd is. Voor transparantie krijgt de bank een dikke 1.

   Sentiment
   • Negative
   Content
   • Investment
   Jul 09, 2023
  • Het waren 5 sterren

   Het waren 5 sterren, toen werden de rekeningen heel duur, er kwam een nieuwe website die echt 10x niks is en nu moet er vanalles geregeld worden met een app. Het is erg onduidelijk wat precies buitenland betalingen kosten omdat de rekentool geen exacte bedragen weergeeft.

   Sentiment
   • None
   Content
   • Digital Banking
   Jul 09, 2023
  • Machtiging regelen

   Ik ben voor een rekening van een vriend gemachtigd. Tenminste dit zou het geval moeten zijn. Ik ben inmiddels ruim 2 maanden aan het bellen of ze deze machtiging door kunnen zetten en niemand weet uiteindelijk dit (met de juiste papieren) te regelen. Ze hebben al vijf keer om mijn identiteitsbewijs gevraagd en deze heb ik ze ook toedoen komen. de moed is me in de schoenen gezakt. Wat een vreselijke bank

   Sentiment
   • Negative
   Content
   • Customer Service
   Jul 07, 2023
  • Ik vertrouwde Triodos op hun verhaal.

   Ik vertrouwde Triodos op hun verhaal.Kocht certificaten van de bank. Na 3 jaar niet kunnen terug verkopen uiteindelijk verhandelbaar. 50% verlies.Schande weg reservepotje.

   Sentiment
   • Negative
   Content
   • Investment
   Jul 06, 2023
  • Zeer ontevreden over Triodos

   Uiteraard omarm ik de groene principes van de Triodos bank, maar… Ik ben nu in een hele nare situatie geraakt: mijn moeder heeft per ongeluk een aanzienlijk bedrag (ruim zesduizend euro) op mijn eind december opgeheven Triodos-bankrekening gestort. Let wel: dat was nog mogelijk bijna drie weken na opheffing van de rekening (!). Een week later werd die ene euro die zij overmaakte wél gebounced. De zesduizend euro zijn verdwenen in een ‘zwart gat’. Triodos zegt niets te kunnen doen, want ‘de rekening is opgeheven. En het bedrag moet automatisch zijn teuggestort (gebounced).’ Nou, dat is dus NIET het geval! ‘O, dan moet je het regelen met de bank van degene die het bedrag heeft gestort.’ Na betalingsonderzoek van die betreffende bank is gebleken dat het rekeningnummer inmiddels is overgegaan op een andere naam en dat Triodos geen inzage daarin kan geven. Dus: waar is dat geld dan gebleven?Inmiddels heb ik namens mijn moeder een klacht ingediend bij AFM (Autoriteit Financiële Markten).

   Sentiment
   • Negative
   Content
   • Customer Service
   Jul 05, 2023
  • Slechte service voor de hoogste prijs

   Een rekening bij Triodos is duur, maar daar krijg je geen service voor terug. Ik wilde graag overstappen naar een eerlijke bank, maar Triodos heeft geen gebruiksvriendelijke app of internetbankieren. Uiteindelijk ben ik toch overgestapt naar ASN, met dezelfde duurzame ambities en acties, maar met een uitstekende service, app en Apple Pay.Ondertussen probeer ik al 3 maanden van mijn Triodosrekening af te komen: via de app opzeggen kan niet, de mail accepteren ze niet en op mijn ingevulde opzegformulier die ik via de post heb gestuurd krijg ik geen reactie.Wanneer ik bel met vragen over het overzetten van mijn rekenin/overstapservice wordt mij verteld dat het geregeld zal worden om vervolgens niks meer te horen.Triodos raad ik af!

   Sentiment
   • Negative
   Content
   • Digital Banking
   Jul 05, 2023
  • Volgens mij is het bij Triodos Bank…

   Volgens mij is het bij Triodos Bank heel normaal dat zij klanten als crimineel en fraudeur zien.Ik ben opgelicht door een voorschotfraudeur, die zijn/haar eigen als zeer professioneel voor deed en mij een lening met 3% rente aanbood, voor mij interessant natuurlijk, want de rente die je bij een bank betaald is absurd.Deze persoon verwachte van mij dat ik een rekening bij Triodos Bank opende, en dan werdt daar de lening op overgemaakt, ik ben zelf nu ook behoorlijk wat geld aan deze oplichter kwijtgeraakt.Om een lang verhaal kort te maken, liet deze oplichter andere slachtoffers geld naar mijn huidige Bank en naar Triodos Bank overmaken, en Triodos blokkeerde mijn rekening vanwegen zij fraude constateerde Ik had Triodos gemaild dat ik absoluut niet wist dat ik met een fraudeur te maken had, en kreeg ik een behoorlijke schijnheilig mail terug dat ik ook zo niet werdt aangemerkt, dit is zo,n twee of drie maanden geleden.Totdat ik op 01-07 een brief van Triodos Bank uit mijn brievenbus haalde, en daar staat doodleuk in dat zij mijn persoonlikle gegevens hebben geregistreerd bij het incidentenregister en IVR, en mij aan hebben gemerkt als fraudeur, oplichter en witwassen, terwijl ik mijzelf van geen kwaad ben bewust, en deze registratie kan mij nadelige gevolgen opleveren.Ik ben een gewone Nederlandse burger met een fatsoenlijke baan en een normaal en rustig leven. Dus mensen, OPEN GEEN REKENING BIJ TRIODOS! Voor je het weet ben je een crimineel, fraudeur en witwassen.Deze bank is eigenlijk niet één ster waard.

   Sentiment
   • Negative
   Content
   • Account Closure
   Jul 02, 2023
  • I really wanted to like this bank but...

   I really wanted to like this bank and have tried banking with them now for 2 years. Today I have given up and switched. The problems are numerous. Switching to them was difficult and I never did get them to transfer over my overdraft facility or to respond to my request to have an overdraft with them. Transactions are often slow, taking hours rather than seconds or minutes with other banks. Their website is weird and clunky. In fact there are two websites which you have to switch between depending on the function you want. Today the final straw was them not transferring some money I really needed to transfer. When I rang it was clear that this was a fraud check but, unlike other banks, they hadn't made it clear that additional steps needed to be be taken and just didn't transfer the money. I spent a long time on the phone trying to clarify this. Their ethics may be great but this is not a functioning bank.

   Sentiment
   • Negative
   Content
   • Digital Banking
   Jun 30, 2023
  • Misinformatie

   Ik heb een maand geleden “toegang”gekregen tot de spaarrekening die mijn oma voor mij had geopend. Als ik 18 zou worden, is het geld voor mij bedoeld. Dus je zou denken een heel mooi verjaardagscadeau. Nou niet dus. Ik kreeg al een brief waarin ik al mijn gegevens moest opsturen via de post (met ID kopieën enz) maar dat vond ik eerlijk gezegd nogal riskant om dat via de post doen. Ik heb gebeld en kreeg een slome medewerker aan de lijn die mij misinformatie gaf. Ik hoefde alleen een formulier op te sturen zodat de rekening gestopt zou worden en het geld op mijn eigen rekening bij ABN wordt gestort. Dus dat heb ik gedaan. Na lange tijd geen reactie, dus weer gebeld. Bleek dat formulier al meer dan een week binnen te zijn, maar hij kon niet worden verwerkt want ze hadden mijn gegevens nog niet. De tweede medewerker zei dat ik gewoon via online inloggen (de app) mijn gegevens moest invullen en dat dat voldoende zou zijn. Maar natuurlijk kwam de verificatie code niet in mijn mail, dus weer gebeld. Blijkbaar had ik wel al mijn gegevens op de post moeten doen. Niemand heeft mij dat verteld. Van de 4 medewerkers heb ik van allemaal iets anders gehoord. Ik heb het nu al 2 weken geleden verstuurd en het is ook al binnen (weer niks gehoord over dat het verwerkt gaat worden) en de verwerkingstijd is 21 WERKDAGEN. ik heb nog steeds geen geld binnen na meer dan een maand en de spaarrekening is nog open. Fijn verjaardagscadeau Triodos, bedankt.

   Sentiment
   • Negative
   Content
   • Account Closure
   Jun 27, 2023
  • Een bank voor de wereld van morgen is daar gisteren al mee gestart

   Jammer dat het niet mogelijk was de certificaten op een andere manier te beheren. Daar ben ik wel wat mee gedupeerd. Maar ik kies nog wel voor de Triodos om die zelfde reden, geen aandeelhouders en als je wil kan je in de bank participeren. Bovendien vindt ik het uitgangspunt van de bank in deze tijd, door o.a met mijn geld te investeren in een wereld van hergebruik, schoon produceren, verantwoorde landbouw. En het helpen van ondernemers die daar in willen investeren, de moeite waard om de Triodos daar in te steunen.

   Sentiment
   • Positive
   Content
   • Green Banking
   Jun 18, 2023
  • Duurzaam maar helaas niet gebruiksvriendelijk

   Vorige maand overgestapt naar Triodos omdat ik graag naar een duurzame bank wilde. Wat betreft duurzaamheid dus helemaal prima, maar het bankieren bij Triodos is allesbehalve gebruiksvriendelijk. De app duurt ontzettend lang om op te starten en is heel erg traag. Bijna alle betalingen die ik pin in winkels blijven een hele dag op “reservering” staan en worden dan de volgende werkdag pas verwerkt, waardoor er hele verkeerde data bij betalingen staan (als ik bijv op vrijdagmiddag iets betaal dan komt die betaling in de app dus op de datum van de maandag er na te staan) en ik totaal geen overzicht meer heb. Voor 5 euro per maand had ik wel iets meer verwacht. Hopelijk gaat Triodos hier aan werken en wordt dit in de toekomst beter. Voor nu betekent het helaas dat ik toch ga overstappen naar een andere bank.

   Sentiment
   • Negative
   Content
   • Digital Banking
   Jun 18, 2023
  • Geniaal.

   Ach, televisie-reclame stelt het allemaal zo onschuldig voor. Zo lief en betrouwbaar.Mensen investeren in jouw goede voornemens, en dat geld geef je later maar voor de helft terug.Verzin het maar. Geniaal.Niet vergeten dat Triodos ca. 43.000 mensen voor honderden miljoenen euro's heeft benadeeld.In ernstige problemen heeft gebracht.Wij vertrouwden Triodos ons geld toe en zijn 22.000 euro kwijt.

   Sentiment
   • Positive
   Content
   • Investment
   Jun 15, 2023
  • Deze bank biedt mij nog steeds niet de…

   Deze bank biedt mij nog steeds niet de mogelijkheid om met mijn telefoon te pinnen. Uiterst ouderwets, en natuurlijk gewoon zeer vervelend. Triodos, bank voor boomers!

   Sentiment
   • Negative
   Content
   • Digital Banking
   Jun 14, 2023
  • Alleen maar teleurstelling

   Ben een tijdje tevreden klant geweest en ik had veel vertrouwen in Triodos. Het idee van duurzaam beleggen leek me erg mooi ook al is het dividend wat minder. Dit is ook een tijdje goed gegaan. Totdat de handel in certificaten werd opgeschort. Kan al DRIE JAAR niet bij mijn certificaten en wat een bende hebben ze ervan gemaakt! Ik vind het ronduit schandalig dat trouwe klanten al drie jaar niet bij hun geld kunnen en de waarde van de certificaten is daarbij rond de 30% gekelderd. Ik snap dat beleggen risicovol is, alleen heeft Triodos deze belegging als zeer laag risico gemarket aan de trouwe klant wat voor mij als erg oneerlijk en bijna oplichting voelt. Duurzame bank voor de natuur maar absoluut niet voor de mens. Daarbij komt dat ze een belachelijk lage rente hanteren voor spaarrekeningen en hoge kosten bij deze bank. Ook zeer verouderde software (backend). Ziet er leuk uit maar je kan er niks mee. Je kan bijvoorbeeld niet eens met de telefoon inloggen bij de online bankieren web applicatie, draadloos betalen via NFC en betaalverzoeken aanmaken wat anno 2023 toch echt standaard zou moeten kunnen. Een reader gebruiken is echt ouderwets. Heb ook wel eens gehad dat transacties zeer lang duurden, dat moet gewoon voor elkaar zijn. Waardeloos! Ben zsm weggegaan bij deze bank. Voor mij nooit meer Triodos en ik kan het niemand aanraden!

   Sentiment
   • Negative
   Content
   • Certificaten
   Jun 09, 2023
  • Triodos is een slechte digitale dienstverlener.

   Wat een ongelooflijke slechte bank als het gaat om de digitale diensteverlening en tijdig dingen afronden. Niet werkende app of sites, om de haverklap identificaties aanpassen, voor zowel zakelijke als privé rekeningen en een bureuacratie waarbij het drie maanden duurt voor je een zakelijke rekening hebt…Enorme spijt dat ik bij deze bank zit…maar er van af komen gaat zo maar niet. Ook hier weer veel bureaucratie en software die te wensen over laat.

   Sentiment
   • Negative
   Content
   • Digital Banking
   May 29, 2023
  • Certifcaathouders in de kou gezet

   Als indirecte investeerder (certifcaathouder) in een bank verwacht je niet dat diezelfde bank je volledig in de kou zet. Triodos heeft Captin geselecteerd als dienstverlener. Een volledig nieuwe club zonder eachte ervaring en dat blijkt. Een volledig onderbezette helpdesk en totaal geen reactie. Ze zetten zelfs op hun eigen website dat ze praktisch onbereikbaar zijn.

   Sentiment
   • Negative
   Content
   • Investment
   May 15, 2023
  • Dure rekening

   De app van Triodos is erg overzichtelijk en je kan makkelijk een rekening openen. Daarnaast is het duurzaam imago een pluspunt. Helaas is de betaalrekening wel erg duur. Ik vind het niet erg om wat meer te betalen voor een rekening maar bij Triodos krijg je er weinig functionaliteiten voor terug. Redelijk wat zaken kun je via de app regelen maar veel gaat ook via een formulier of heeft een langere doorlooptijd. Communicatie van Triodos is wel altijd duidelijk en prettig.

   Sentiment
   • Positive
   Content
   • App Experience
   May 15, 2023
  • Mooie App

   Mooie App, duidelijk waar wat staat. Mooi overzicht. Overzichtelijk welke goede doelen en gesponserd worden

   Sentiment
   • Positive
   Content
   • Green Banking
   May 06, 2023
  • Triodos heeft jarenlang certificaathouders misleid en opgelicht.

   Triodos heeft jarenlang de schijn gewekt dat de certificaten zonder of met zeer laag risico konden worden aangeschaft. Inmiddels is de waarde al met 40% gedaald en wordt de handel afgeschoven naar een commercieel handelsplatform: Captin. Daar blijkt dat nog helemaal niet gehandeld kan worden met de resterende waarde van de certificaten. Conclusie is dan ook: schandalig optreden van Triodos Bank en zuivere misleiding en oplichting van certificaathouders.

   Sentiment
   • Negative
   Content
   • Investment
   Apr 28, 2023
  • Close our account - now shut out

   I needed to close our account. I started by moving money but could only move £20,000 at a time. I enquired and was told I could raise the limit. I did that, but it never worked. So contacted them to just close the account. Worked smoothly, but now I cannot log in - you are supposed to be able to log in for up to a year after you close the account. I just want a closing statement.

   Sentiment
   • Negative
   Content
   • Account Closure
   Apr 27, 2023
  • Certificaten van aandelen

   Certificaten van aandelen gekocht. Dit was mij aangeboden als een investering met laag rendement én een laag risico. Maar het risico was juist hoog. Inmiddels kan ik al 3 jaar niet bij mijn geld en is de waarde meer dan 30% afgenomen zonder dat ik iets kan doen. En dat voor een bank die beweert goed te zijn voor mens en milieu.

   Sentiment
   • Negative
   Content
   • Investment
   Apr 13, 2023
  • Triodos en de certificaathouders…

   Hoe Triodos omgaat met de certificaathouders is beneden alle peil. Radar brengt dit in de uitzending van 10 april 2023 helder in beeld. Triodos weigert te reageren, ik heb hier geen woorden voor. Heb veel spijt dat ik ooit een rekening opende bij deze bank.

   Sentiment
   • Negative
   Content
   • Customer Service
   Apr 10, 2023
  • Ik heb na ruim 13 jaar al mijn…

   Ik heb na ruim 13 jaar al mijn rekeningen elders ondergebracht. Op advies van de bank heb ik een groot gedeelte van mjjn spaargeld gestopt in certificaten. Dit waarde hiervan was gebaseerd op de intrinsieke waarde van de bank en niet onderhevig aan vraag en aanbod. Dit product werd als zeer veilig aangegeven. Sinds 2021 kan ik niet meer bij mijn geld, is de waarde met 33%afgewaardeerd in afwachting van nog meer. Zoals het er nu naar uitziet kan ik pas in juli 2023 weer bij mijn geld. Omdat nu de waarde wordt bepaald door vraag en aanbod zal de waarde drastisch dalen. Ik ben misleid, en mijn geld is gegijzeld en gedeeltelijk gestolen. En dit door een ideele bank. Volstrekt ongeloofwaardig. Wees gewaarschuwd.

   Sentiment
   • Negative
   Content
   • Investment
   Mar 24, 2023
  • I am waiting in line for 16 minutes to…

   I am waiting in line for 16 minutes to speak someone and the employee hangs up. The card they issue works only once in while outside Europe. You cannot buy online outside your own country or pay roaming, no cash at the office, nowadays not even a ATM. The free account I signed up for doesn't exist anymore, you name ut. Very dishonet and nothing transparent. Good bye Triodos I am closing my accounts

   Sentiment
   • Negative
   Content
   • Digital Banking
   Mar 21, 2023
  • 4 weken(!!) doorlooptijd om je…

   4 weken(!!) doorlooptijd om je zakelijke spaarrekening op te heffen. Wat een.......

   Sentiment
   • Negative
   Content
   • Account Closure
   Mar 20, 2023
  • Top!

   Al jarenlang lid. Heel fijn. Perfecte klantenservice. Voelt goed te weten dat mijn geld goed wordt uitbesteed.

   Sentiment
   • Positive
   Content
   • Customer Service
   Mar 10, 2023
  • Ik zit bij Triodos omdat ik groen wil…

   Ik zit bij Triodos omdat ik groen wil beleggen. Nu is er geklooi met certificaten. Ik moet me opnieuw identificeren. Prima. Triodos besteedt dat uit aan Captin. Die maken het proces moeilijk, onwerkbaar en onveilig. Als je bij Triodos klaagt zeggen ze dat ik bij Captin moet zijn. Echt schandalig.

   Sentiment
   • Negative
   Content
   • Digital Banking
   Feb 27, 2023
  • Geweldige idealen MAAR..

   Geweldige bank met geweldige idealen waar ik blij ben deel van uit te maken. Alleen voor ouderen is het een nachtmerrie en soms onmogelijk een rekening te openen. Dat vindt ik erg kwalijk. Het kan namelijk niet zonder app. Niet iedereen heeft een smartphone. Zeker ouderen niet. En al regel je tijdelijk een telefoon met app, moet het hele proces soms wel. 3x opnieuw. Identificatie fout. Teveel werk en te beveiligd wat dan ook nog eens niet werkt. Plus als je een incasso hebt gehad die geweigerd is of onvoldoende saldo, blijft de app je daar oneindig lang aan herinneren, je kan het niet wegklikken. Het is dat deze bank zulke goede idealen heeft anders was ik al 10x overstapt en ook de ouderen die ik help bij hun een rekening te openen. Nee niet goed voor elkaar op ict programmeer gebied.

   Sentiment
   • None
   Content
   • Digital Banking
   Feb 23, 2023
  • het zijn dieven

   het zijn dieven , ze hebben de certificaathouders bestolen door de waarde van de dividenten zomaar te verminderen met maar liefst 40 % en dat puur door wanbeleid terwijl het goed gaat met de winst.

   Sentiment
   • Negative
   Content
   • Dividend Reduction
   Feb 21, 2023

Sentiment Analysis

 • Positive(5)
  12%
 • Negative(33)
  82%
 • None(2)
  5%
-70 Net Promoter
Score

Popular Topics

 • Digital Banking(11)
  28%
 • Investment(11)
  28%
 • Certificaten(5)
  12%
 • Customer Service(5)
  12%
 • Account Closure(4)
  10%
 • Green Banking(2)
  5%
 • App Experience(1)
  2%
 • Dividend Reduction(1)
  2%

Languages

 • Dutch(37)
  92%
 • English(3)
  8%

Rate this report

Help us to improve this report.

See Other Examples

See other research reports created by our community members from Trustpilot reviews.

See All Research Reports >>
Related Readings

Kimola provides resources to enhance your market research knowledge, providing tutorials, tips and tricks and best practices for different research scenarios.

Frequently Asked Questions
 • This page is a research report based on the analysis of online reviews collected from Trustpilot. It contains the top 40 recent reviews with their sentiment analysis, content classifications and trend graph to display the change over time. You can search in reviews and filter results based on sentiment and content classifications. Also, all the reviews and analyses are available to download as an Excel file.

 • Yes, this page is publicly available for everyone on the internet to see. You can copy and share this link with a friend, college or on social media. Also, you can download this report in Excel file format with all the reviews and analyses.

 • Yes, you can, and this is the fun part about Kimola! Kimola offers a variety of free research tools that turn online customer feedback into comprehensive research reports. You can use these tools for different platforms like Amazon, Trustpilot, Tripadvisor, Google Play, and App Store to create your own research reports.

 • Yes, you can have this research report with more reviews analyzed. The page you are viewing is limited to the analysis of 40 recent reviews. Starting from $12, you can buy the complete version of this research report containing all reviews. Click here you can see the options.

 • Besides free research tools, Kimola also offers software products to collect, analyze and classify customer feedback. Kimola Analytics automatically tracks customer feedback on social media channels, e-commerce sites and articles from news portals. If you already use a tool to collect customer feedback, you can try Kimola Cognitive to upload your existing data for text analysis with sentiment and content classification.