Kimola Bülten #41:"E-posta döktüm yollarına

May 01, 2021 - 3 min read
Kimola Bülten #41:"E-posta döktüm yollarına

İletişim ve araştırma profesyonelleri için hazırlanan, içgörüye doyuran podcast'imiz Verizekalılar, pandemi süreci içgörüleri, tüketicileri anlamaya yönelik araştırmalar ve tüketici verilerinin kullanım dünyası ile ilgili bu haftanın öne çıkan haberleri sizlerle! Haftalık bültenimize abone olmak isterseniz şu linkten abone olabilir, Kimola'dan tüketici içgörüleri edinmek ve tüketici araştırmalarımız hakkında daha fazla bilgi almak isterseniz de şu linkten bize ulaşabilirsiniz.

İçgörülü bir hafta olsun!
 
Araştırma ve Veri Dünyasında Bu Haftanın Öne Çıkanları
 
 

Alışveriş etkileşiminin en fazla görüldüğü kanal: E-posta

Cheetah Digital tarafından, globalde gerçekleştirilen, tüketicilerin çevrim içi satın alma kararında etkili olan dijital kanalları inceleyen araştırma kapsamında, katılımcılara son 12 ayda dijital tanıtım kanallarından herhangi biri aracılığı ile alışveriş yapıp yapmadığı soruldu. Araştırmanın sonucunda, e-postanın %45 ile en popüler kanal olduğu ortaya çıktı. E-postayı, %43 ile sosyal medya paylaşımları; %42 ile sosyal medya reklamları takip ediyor. SMS ise %24 ile alışveriş etkileşiminin en az görüldüğü kanal.
 
 

“Telefonumu kaybedeceğime, cüzdanımı kaybedeyim.”

KPMG’nin, 16 ülkede 18.000 katılımcı ile gerçekleştirdiği “Ben, hayatım, cüzdanım” araştırmasına göre, tüketicilerin %40’ı telefonlarını kaybetmektense cüzdanlarını kaybetmeyi tercih ediyor. Katılımcıların %44’ü ise pandemi öncesine göre teknolojiyi daha fazla kullandığını ve daha farklı teknolojilerden yararlandığını dile getiriyor. Ancak, tüketicilerin %26’sı siber tehditlerden büyük ölçüde endişe duyuyor. Buna bağlı olarak, araştırmanın sonuçlarına göre, kişisel verilerin gizliliği, tüketicilerin %55’inin en büyük beklentisi.
 
 

Seyahatseverlerin tercihi, gitmeden önce görmek.

Magnite’ın gerçekleştirdiği, seyahat ile ilgili markaların, medya planlarına yönelik araştırmaya göre, seyahat planı yapan katılımcıların %65'i, bir rezervasyon yapmadan önce, gideceği yerin videosunu mutlaka izliyor. Araştırmanın öne çıkan verilerinden biri, katılımcıların %56’sına göre, akıllı televizyonlarının seyahat ilhamı sağladığı olurken; bir diğeri ise katılımcıların %74’üne göre, video reklamlarının seyahat fırsatlarını yakalamak için faydalı olduğu.
 
 

Her 3 kullanıcıdan 1'i, sosyal medyayı eğlence ve haber alma aracı olarak kullanıyor.

Hootsuite ve We Are Social'ın hazırladığı "Digital 2021 April Global Statshot Report" raporuna göre, her 3 sosyal medya kullanıcısından 1'i, sosyal medyayı eğlence ve haber alma aracı olarak kullanıyor. Araştırmaya göre kullanıcıların sosyal medya platformlarını kullanmalarının en büyük nedeni ise, aileleri ve arkadaşları ile iletişimi sağlamak. Rapor ayrıca, kullanıcıların sosyal medya platformlarında takip ettikleri hesap türlerini de ortaya koydu. Araştırmanın verilerine göre, kullanıcılar, eğlence amacıyla en çok oyuncuları; dizileri; müzisyenleri ve görsel iletişimin popüler şekillerinden olan "mem" hesaplarını takip ediyor. Genç kullancıların büyük çoğunluğu ise, sosyal medya platformlarında influencer'ları takip ediyor.
 
 

Aile ve arkadaşların sosyal medya paylaşımları, aşı tercihlerini etkiliyor.

M Booth Health ve Savanta tarafından, 1000 katılımcı ile gerçekleştirilen, Amerikalı tüketicilerin COVID-19 aşı tercihlerini ele alan araştırmaya göre, ankette en büyük pay %36 ile Pfizer’ın. Moderna %19 ile ikinci olurken, onu %17 ile Johnson & Johnson izledi. Pfizer'ın tercih edilmesinin en yaygın nedeni, katılımcıların %45'ine göre etkili olması. Araştırmanın ortaya koyduğu ilginç verilerden biri ise, Pfizer'ın ilk tercihi olduğunu söyleyenlerin %21'ine göre, aile ve arkadaşlarının sosyal medya paylaşımlarının, aşı tercihlerini etkilediği.
 
 

Kullanıcıların yaklaşık %66’sı teknoloji şirketlerinin, verileri üzerinde çok fazla kontrolü olduğunu düşünüyor.

YouGov’un gerçekleştirdiği araştırma kapsamında katılımcılara, teknoloji şirketlerinin kullanıcı verileri üzerinde sahip olduğu kontrol ile ilgili düşünceleri soruldu. Ankete katılanların yaklaşık %66’sı teknoloji şirketlerinin, kullanıcı verileri üzerinde çok fazla kontrolü olduğunu düşünürken, %21'i emin olmadığını belirtiyor. Araştırmanın ortaya koyduğu ilginç verilerden biri ise, teknoloji şirketlerinin kullanıcı verileri üzerindeki fazla kontrolünün, en çok İngiltere ve İspanya’daki katılımcılar tarafından dile getirilmiş olması.
 
 
 

#İlginç Bilgi    

"Astronot" kelimesi Yunanca yıldız anlamına gelen "astro" ve denizci anlamına gelen "nautes" kelimelerinin birleşiminden oluşuyor.
Subscribe to Our Newsletter!

We gather global consumer research news and share them with 3,000+ marketing and research professionals worldwide.